Říhův první výběr: Spousta nováčků, ale i Mrázek, Nečas nebo Francouz

Foto: Vladimír Koča

13. srpna 2018, 14:48

Václav Jáchim

Na mezistátní utkání si musejí ještě počkat, čeští reprezentanti zahájí sezonu až listopadovým duelem turnaje Karjala proti Švédsku. Nový trenér Miloš Říha ale bude mít vybrané hráče k dispozici už příští týden, od 20. do 24. srpna uskuteční letní kemp v Přerově.

Kouč do nominace zařadil 34 především mladších hokejistů, ale v nominaci jsou i hráči NHL Mrázek, Francouz, Sklenička, Moravčík, Kaut nebo Nečas. Miloš Říha, jenž bude na akci spolupracovat s asistentem Robertem Reichlem a koučem gólmanů Zdeňkem Orctem, pozval do Přerova čtyři brankáře, dvanáct obránců a 18 útočníků.

„Nominace je něco početnější než obvykle. Při tréninku se budeme soustředit na technicko-taktické prvky, součástí srazu bude i modelové utkání mužstev, která z jeho účastníků sestavíme," připomněl hlavní trenér.

V uvedeném seznamu najdeme celkem 12 hráčů, na premiérový start čekají obránci Vojtěch Budík, Jan Štencel, útočníci David Ciencala, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Daniel Kurovský, Dominik Lakatoš, Jakub Lauko, Rostislav Marosz, Radovan Pavlík, Nicolas Werbik a Radim Zohorna. Budík s Werbikem dosud působili v zámoří a na kontě nemají ani jeden start v Tipsport extralize.

Foto: Vladimír Koča

Naproti tomu na posledním MS startovali Pavel Francouz, Michal Moravčík, David Sklenička a Martin Nečas, nominace tehdy těsně unikla Martinu Kautovi a Davidu Šťastnému. Šampionát už dřív okusil Petr Mrázek, jenž se představil také na Světovém poháru 2016. Patrik Bartošák byl třetím gólmanem národního týmu na letošní olympiádě, Matěj Machovský plnil stejnou roli během MS 2016 v Moskvě.

Hokejisté se v Přerově sejdou už v neděli 19. srpna, zahájí společnou večeří. Poslední trénink je naplánován na dopoledne v pátek 24. srpna. V průběhu kempu dojde i na modelové utkání, které proběhne ve čtvrtek 23. srpna odpoledne. Na rozdíl od loňska, kdy se Češi v Třinci a Žilině utkali se Slovenskem, se tentokrát oficiální mezistátní zápasy nekonají.

Novou sezonu elitní výběr odstartuje až počátkem listopadu, kdy se uskuteční tradiční finský turnaj Karjala. Úvodní duel se Švédskem sehraje národní mužstvo na domácí půdě, utkání se uskuteční v rámci hlavních oslav 110. narozenin českého hokeje.

Nominace na kemp v Přerově (20. – 24. srpna)

Brankáři:
Patrik Bartošák (HC VÍÍTKOVICE RIDERA), Pavel Francouz (Colorado, NHL), Matěj Machovský (HC Sparta Praha), Petr Mrázek (Carolina Hurricanes, NHL).

Obránci:
Vojtěch Budík (HC Dynamo Pardubice), Jakub Galvas (HC Olomouc), Marek Hrbas (HC VÍTKOVICE RIDERA), Lukáš Klok (Slovan Bratislava, KHL), Jan Košťálek, Tomáš Pavelka (oba HC Sparta Praha), David Musil (HC Oceláři Třinec), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Montreal, NHL), Jan Štencel (HC Kometa Brno), Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Mountfield HK).

Útočníci:
Martin Kaut (Colorado, NHL), Martin Nečas (Carolina, NHL), Jakub Lev, Daniel Kurovský (oba HC VÍTKOVICE RIDERA), Robert Říčka (HC Sparta Praha), David Cienciala, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (všichni HC Oceláři Třinec), Dominik Lakatoš, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), Pavel Musil, David Šťastný (oba BK Mladá Boleslav), David Stach (HC Škoda Plzeň), Jakub Lauko (Piráti Chomutov), Rostislav Marosz (HC Dynamo Pardubice), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Nicolas Werbik (Aukro Berani Zlín), Radim Zohorna (HC Kometa Brno).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha
Asistent: 
Robert Reichel.
Trenér brankářů:
 Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Video kouč: Denis Havel.
Lékaři: MUDr. Dušan Singer a MUDr. Tomáš Vyskočil.
Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Masér a kustod: Zdeněk Šmíd
Maséři: Petr Ondráček, Filip Ondráček a Petr Šulan.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program Euro Hockey Tour 2018-19

Turnaj Karjala (8. – 11. listopadu 2018, Finsko)

Čtvrtek 8. listopadu: Česko – Švédsko (v Česku), Finsko – Rusko
Sobota 10. listopadu: Švédsko – Rusko, Finsko – Česko
Neděle 11. listopadu: Česko – Rusko, Finsko – Švédsko

Channel One Cup (13. – 16. prosince 2018, Rusko)

Čtvrtek 13. prosince: Finsko – Česko (ve Finsku), Rusko – Švédsko
Sobota 15. prosince: Rusko – Česko, Finsko – Švédsko
Neděle 16. prosince 2018: Rusko – Finsko, Česko – Švédsko

Švédské hokejové hry (7. – 10. února 2019, Švédsko)

Čtvrtek 7. února: Rusko – Finsko (v Rusku), Švédsko – Česko
Sobota 9. února: Finsko – Česko, Švédsko – Rusko
Neděle 10. února: Rusko – Česko, Švédsko – Finsko

Carlson Hockey Games (2. – 5. května 2019, Česko)

Čtvrtek 2. května: Česko – Finsko, Švédsko – Rusko (ve Švédsku)
Sobota 4. května: Rusko – Finsko, Česko – Švédsko
Neděle 5. května: Švédsko – Finsko, Česko – Rusko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz