Rusko ani Švýcarsko. Rittich se bude prát o NHL, pokračuje v Calgary

Foto: flamesnation.ca

22. července 2017, 23:45

Adam Bagar

Měl nabídky z ruské KHL nebo ze švýcarské NLA, ale nakonec se rozhodl zůstat v zámoří a dál bojovat o vysněnou NHL. Mladý brankář David Rittich pokračuje v organizaci Calgary Flames, s klubem se domluvil na nové roční dvoucestné smlouvě! "Chci vytrvat. A zabojovat o další starty v NHL," hlásí Rittich v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která ho zastupuje.

„S mým agentem Robertem Spálenkou jsme řešili i další možné varianty, ale rozhodli jsme se pokračovat v Calgary. Jsem rád, že jsem v předchozí sezoně vedení klubu přesvědčil a dostal možnost dalšího kontraktu,“ hlásí čtyřiadvacetiletý gólman, který v uplynulém ročníku zapsal 31 startů ve farmářské AHL.

"Calgary novou smlouvou potvrdilo to, že v Davidovi vidí potenciál pro NHL."

„Davidovi se v zámoří povedla fantastická premiérová sezona. Postupně se propracoval až na pozici jedničky na farmě ve Stocktonu a nahlédl dokonce do NHL. Calgary novou smlouvou potvrdilo to, že v něm vidí potenciál pro NHL,“ pokyvuje brankářův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

„Měli jsme také nabídky z KHL či ze Švýcarska, ale David chce zabojovat o svůj hokejový sen. Jsem přesvědčen o tom, že v rámci nadcházející sezony opět dostane šanci nakouknout do NHL a přesvědčit klub o tom, že v této soutěži může dlouhodobě uspět,“ doplňuje agent bývalého gólmana Jihlavy a Mladé Boleslavi.

Rittich: S minulou sezonou jsem mohl být spokojen, ale to mi nestačí

Rittich, který si v dubnu proti San Jose připsal premiérový start v NHL, se aktuálně připravuje doma na předsezónní kemp. „Chci být stoprocentně připraven. S minulou sezonou jsem mohl být spokojen, ale to mi nestačí. Chci se zlepšovat, posunout se výš a nastavenou laťku ještě překonat,“ sděluje Rittich.

Ten by si rád splnil svůj dětský sen a pravidelně hájil brankoviště ve slavné NHL. „O tom sní každý kluk, když obuje brusle a vezme hokejku. Právě s tímto cílem jsem loni podepisoval kontrakt a možnost ochutnat soutěž naživo mou touhu ještě posílila. Udělám maximum, abych si v NHL znovu zachytal,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz