Růžička na střídačce žije, usmál se Rašner. Složil poklonu Ljaminovi

Foto: piratichomutov.cz

První přípravné utkání sehráli hokejisté Chomutova, ruský Jekatěrinburg zdolali v prodloužení 4:3. Do duelu zasáhl také Alex Rašner, jenž je v Chomutově na zkoušku a pere se o místo v kádru. „Solidní utkání odehrál také Alex Rašner,“ řekl po úvodním střetnutí asistent kouče Petr Martínek na konto jednadvacetiletého obránce, který se na sever Čech přesunul z Olomouce, kde hokejově vyrůstal od mládežnických kategorií.

Jedním z obránců, kteří jsou v Chomutově na zkoušku, je i Alex Rašner, jenž se narodil v Jeseníku a před příchodem na Hanou hrál v Šumperku. „Skoro rok jsem nehrál, protože jsem měl zraněné koleno. Loňská sezona byla celá všelijaká. V Olomouci se toho dost změnilo, mně skočila smlouva, a tak jsem chtěl udělat krok dopředu,“ popisuje přesun k Pirátům.

V Olomouci se hráči připravovali společně, kdežto před příchodem na sever Čech se jednadvacetiletý obránce připravoval sám. „V mládeži jsem se připravoval s kondičním trenérem v Šumperku, na kterého jsem letos zase navázal, takže doufám, že jsem se připravil kvalitně,“ řekl s úsměvem.

Dříve nastupoval v SD ARÉNĚ jako host, v pátek si při prvním přípravném zápase s Jekatěrinburgem vyzkoušel i pozici domácího. „Podmínky jsou vynikající. V multifunkčních halách se mi hraje vždycky dobře, protože je v nich tepleji,“ prozradil. Jak viděl Piráty jako soupeře? „Piráti měli vždycky houževnatý a bruslivý tým. Už v první lize to bývaly vyrovnané zápasy.“

Zmíněné střetnutí s ruským klubem začalo zostra, přineslo dvě potyčky a nakonec došlo až do prodloužení. „I když to byl první přípravný zápas sezóny, hrály oba týmy naplno,“ zhodnotil. Několik ran utržil také Tomáš Slovák. „Srazili Sloviho, takže se tam přihrnula celá pětka. Chytili jsme se a on po mě hned šel, tak jsme něco prohodili. Na přípravu to bylo dost vypjaté. Ale nesmíme to brát jako přátelák, musíme se připravit na ligu,“ rozpovídal se.

Alex Rašner vyjel na led ve svém premiérovém utkání po boku Bretta Flemminga v první obranné dvojici, takže odehrál velkou porci minut. V průběhu hry si poté vyzkoušel spolupráci i s Tomášem Slovákem. „Myslím, že jsem si zahrál dost. Chvíli jsem hrát s Flemmim pak se Slovim,“ potvrdil. Po boku Kanaďana musel mladý obránce oprášit angličtinu. „Hokejové věci rozumím a i umím něco říct, ale kdybych si s ním měl hodinu plynule povídat v šatně, tak by to bylo asi horší,“ přiznal.

Výraznou osobou je v Chomutově hlavní kouč Vladimír Růžička starší, kterého předchází silná gestikulace i slovo na střídačce. „Slyšel jsem, ale hodně se na to těším,“ uvedl před první zkušeností. „Růžička je kvalitní kouč, ale všechno se uvidí v dalších zápasech. Je to úplně něco jiného. Na střídačce žije a je to bomba,“ radoval se po prvním utkání.

Během střetnutí proběhlo kromě dvou potyček i několik parádních hitů, jeden schytal i Alex Rašner. „Pokopával jsem si puk a měl hlavu dole, když jsem ji zvedl, tak jsem ji dostal. Je to hokej, nic se mi nestalo, takže můžu soupeři jenom pogratulovat, že mě tak pěkně trefil,“ složil poklonu Kirillu Ljaminovi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz