Růžička se bál pokuty: Kdo tady byl, ví, proč jsme se rozčilovali

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

V Tipsport extralize zůstává po čtyřech kolech jediný tým, který ještě neprohrál. Chomutov nad Jihlavou vedl 2:0, ale pak měl namále a nemusel mít ani bod. Zachránil ho Vladimír Růžička mladší. Dvě minuty před koncem srovnal z trestného střílení, pak založil klíčovou akci v prodloužení.

Piráti si proti Jihlavě do poloviny duelu vypracovali dvougólový náskok, o který ale v dalším průběhu přišli a museli dotahovat. „Dva body se počítají. Lepší momenty se v utkání střídaly s horšími, jako vždycky v téhle sezoně. Vedli jsme o dva góly, Jihlava to otočila, ale my srovnali a vyhráli. Myslím, že můžeme být spokojení, protože nehrají vůbec špatně,“ zhodnotil Vladimír Růžička.

„Byli jsme hodně vylučovaní, víc dodávat nemůžu. Kdo tady byl, ví, proč jsme se rozčilovali.“

Chomutovští se během zápasu museli potýkat s několika vyloučeními a dvěma tresty na čtyři minuty za vysokou hůl s krví. „Byli jsme hodně vylučovaní, víc dodávat nemůžu. Kdo tady byl, ví, proč jsme se rozčilovali. Stačí se podívat na statistiky,“ řekl novinářům. „Ale můžu se vyjádřit k minulým zápasům, ne? Za ty první tři jsme měli asi čtyři přesilovky. Doufám, že mi za to nedají pokutu. Jestli jo, budu se odvolávat jako Vampola,“ usmál se syn trenéra.

Piráti do duelu vstoupili dobře, po bezbrankové první třetině si do poloviny střetnutí vypracovali dvougólový náskok, o který ale do 57. minuty přišli. Duel museli zachraňovat, do prodloužení ho poslal z nařízeného trestného střílení šikula Vladimír Růžička. „Tentokrát jsem od začátku věděl, co udělám a kam budu střílet. Led už byl hrozný, puk skákal, takže jsem si řekl, že pojedu a vystřelím pod vyrážku. Buď mi to brankář chytí, nebo ne. Nechtěl jsem vymýšlet nic komplikovaného,“ uvedl.

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

„Osobně si myslím, že gólman má při trestném střílení větší šanci, aby ho chytil, než střelec, aby dal gól. Já ho proměnil, i když puk prošel do branky se štěstím. Ale pomohl jsem týmu ke dvěma bodům,“ pokračoval slávistický odchovanec.

Další povedenou akci zahájil osmadvacetiletý centr v poslední minutě prodloužení. „Jeden ze soupeřů udělal podle mého hroznou chybu, že šel střídat. Kuba Sklenář zjistil, že ho nikdo nehlídá, tak do toho kopnul a vyrazil dopředu. Já jsem akci trochu zbrzdil, abych počkal na Jardu Mrázka. Nakonec jsem přihrál Kubovi přes hokejku obránce. On sám mi říkal, že to ani pořádně neviděl, jen cítil, že ho puk trefil do hokejky,“ popsal.

Sestřih utkání Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava

„O střele jsem vůbec neuvažoval, chtěl jsem připravit šanci pro jednoho ze spoluhráčů a jsem rád, že to vyšlo. Asi bych si trochu vyčítal, kdybychom tu šanci neproměnili a prohráli,“ dodal několikanásobný reprezentant.

S jedenácti body je zatím severočeský klub na vrcholu tabulky s jednobodovým náskokem na Oceláře. „Bodový zisk je určitě pozitivní, o herním projevu už jsem mluvil. Lepší momenty střídají ty horší. Toho se musíme vyvarovat, abychom hráli bez výkyvů. Něco se nám hodně povede, jenže vzápětí uděláme chybu, kterou soupeři v podstatě darujeme jasnou šanci. Víme, že hokej je hra chyb, ale my nesmíme dělat až tak velké,“ zavelel center druhé formace.

V neděli jedou Piráti do Brna, které může plnou bodovou výhrou přeskočit Piráty a při nezdaru Třince postoupit do čela. „Čeká nás těžké utkání. Hokej se hraje proto, aby se vyhrávalo, takže pojedeme na Kometu vyhrát. Budeme se snažit podat co nejlepší výkon a uvidíme, jestli to bude stačit,“ uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz