<

S pokorou, krotí euforii uzdravený Němec. V Liberci si prošel očistcem

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

19. dubna 2017, 9:01

Pavel Kuba

Přišel, viděl, zvítězil. A to vše v den svých narozenin! Obránce brněnské Komety Ondřej Němec, který nedohrál poslední semifinálové utkání s Hradcem Králové, se do sestavy jihomoravského celku vrátil pro třetí duel finálové série a opět ho byl plný led. Z brněnského kádru strávil mezi mantinely nejvíce času a byť si nepřipsal jediný kanadský bod, na hladké výhře domácích měl lví podíl. Ostatně jako zbytek brněnského celku, Kometa Liberec přehrála 3:0 a stejným poměrem se ujala vedení v sérii.

Brňané jsou tak pouhé jedno vítězství od dlouho očekávaného mistrovského titulu, takhle blízko za posledních 51 let ještě nebyli! „Vyhráli jsme, ale pořád máme před sebou ten poslední čtvrtý krok. Dobře se vyspíme a ve středu na ně zase vletíme od nuly. Budeme hrát tu hru, která nám přináší úspěch a z naší cesty neuhneme,“ věří obránce Ondřej Němec.

„Opticky to vypadá jednoduše, vedeme 3:0, ale všechny zápasy byly náročné. Liberec je zkušený tým, má spoustu kvalitních hráčů. Stále není hotovo,“ upozorňuje zkušený zadák. „Musíme být pokorní. Věřím ale, že jsme dostatečně zkušené mužstvo, které už snad žádný zvrat nedovolí. Do celého play off jsme šli s pokorou, ať už to byla série se Spartou nebo Hradcem Králové. Věřím, že tato pokora nám zůstane i pro příští zápas,“ dodává Němec.

Stavět budou Brňané moci pro rozhodující zápas i na perfektně fungující defenzivě podpořené vynikajícím Markem Čiliakem v bráně, který si letos ve vyřazovacích bojích připsal už čtyři čistá konta. „Vždy se nějaká chyba najde, ale když se chybka stane, máme Čila, který chytá neskutečně, celé play off je v naprosté pohodě a je to klíčový muž celé sestavy. Můžeme se na něj spolehnout, když nastane chyba, víme, že on je v bráně a chytne to,“ těší Němce, který se ve finálové sérii představil poprvé až teď.

První dva zápasy vynechal kvůli zranění způsobeném v posledním zápase semifinále. „Měl jsem dva dny volna navíc, což mi asi pomohlo. První dvě až tři střídání to možná bylo trochu těžké, ale postupně jsem se do toho dostal a můj výkon se zvedal. Já jsem ale jenom jeden článek celého týmu. Jsem rád, že všechno opět zapadlo, jak mělo, ale musíme se toho, co nám přináší úspěch, držet i do dalšího zápasu,“ ví Němec, který musel první dva zápasy v Liberci protrpět v civilu.

„Prvních deset minut prvního zápasu jsem byl na střídačce, za stavu 2:0 jsem ale musel odejít, protože pro mě nebylo moc jednoduché tam být. Zbytek třetiny jsem tedy proseděl na chodbě, ani jsem se na ten hokej nechtěl dívat. Posléze jsem se ale přesunul nahoru pod světla a viděl jsem, jak kluci první zápas skvěle ubojovali a urvali,“ vzpomíná na těžké chvíle v prvním zápase série, před kterým sice absolvoval dopolední rozbruslení, nakonec se ale do zápasu rozhodl nenastoupit.

Necítil se totiž stoprocentně fit a nebyl si jistý, že může týmu plnohodnotně vypomoci. „Myslím, že každý sportovec musí být nervózní, když pozoruje svůj tým jen od mantinelu a nemůže mu nijak pomoci. První dva zápasy v Liberci pro mě byly velkým očistcem, o to víc jsem si to teď užil na ledě,“ dodává čerstvý třiatřicátník.

S narozeninovými oslavami ale ještě raději nějaký ten den počká. „Zaťa mi na ledě řekl, že jsem to zatajil. Já si ale oslavy chci nechat na později. Klukům určitě něco donesu,“ uzavírá dobře naladěný Ondřej Němec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz