Sázka na osmnáctiletého Vejmelku vyšla! Ale závěr byl hektický, hlásí

Foto: hcpce.cz

5. března 2015, 22:25

Adam Bagar

Po středečním ostudném debaklu dokázal zkušený stratég Miloš Říha výborně připravit své ovečky na druhou bitvu série s Vítkovicemi, které tentokrát na organizovanou hru soupeře nenašly ideální recept. I díky bezchybnému výkonu teprve osmnáctiletého brankáře Karla Vejmelky tak druhé střetnutí získaly Pardubice, které zlomily dlouhou sérii porážek a na východ Čech si odvezly kýžené vítězství. "Výkon z prvního utkání jsme hodili za hlavu," říká talentovaný gólman, jenž byl zvolen nejlepším hráčem hostů.

Hokejisté Pardubic ve středu opouštěli hokejovou scénu se sklopenými hlavami, ale druhá bitva je už zastihla ve vynikající formě. Na jejich výkonu nebyl čerstvý debakl vůbec patrný a od začátku znovu diktovali tempo hry. "Ukázali jsme si chyby a chtěli hodit úvodní zápas za hlavu. Náš výkon byl nesrovnatelný se středečním utkáním. Zvládli jsme to," prozrazuje Karel Vejmelka po důležité výhře 4:2.

"Snažili jsme se první duel vymazat z hlavy. Myslet na něj, tak nás napadnou různé myšlenky."

Bylo až k neuvěření, jak se Východočeši za jednu noc dokázali proměnit. Rázem působili jako dobře organizovaný celek, hráli obětavě a především týmově, což jim přineslo ovoce. "Skvěle jsme dodržovali taktiku, kterou jsme si řekli. V prvním utkání jsme ji dodržovali jen jednu třetinu a pak už to nebylo ono. Teď jsme po většinu zápasu plnili přesně to, co jsme měli," chválí mladík své spoluhráče.

"Podali jsme kolektivní výkon. Už jsme věděli, že to chce po tolika porážkách výhru," hlásí Karel Vejmelka, jenž tentokrát dostal přednost před Robertem Kristanem a odchytal vůbec své premiérové celé střetnutí ve vyřazovacích bojích. "Dozvěděl jsem se to na rozbruslení ráno a snažil se co nejlépe připravit," culí se teprve osmnáctiletý brankář, jenž dostal šanci už včera, kdy zaskočil za Kristana.

Ve druhém boji patřil ke klíčovým mužům, těžký duel zvládl na jedničku, působil velmi jistě a domácím dovolil pouze dva góly. Zaslouženě pak přebíral ocenění pro nejlepšího hráče utkání. "Hlavně jsem se snažil vymazat z hlavy středeční zápas. Kdybychom na to mysleli, tak nás napadnou různé myšlenky. Myslím, že během utkání nebyla chvíle, kdy bych měl nějaký větší problém," prozrazuje.

Přesto mu v závěru několikrát zatrnulo. Přece jen bránit těsný náskok 3:2 je často ošidné. Stačí jediná střela a výhra je fuč. "Závěr je vždycky nejtěžší. Jsem rád, že jsme ho zvládli," oddechuje si výrazně Vejmelka, jemuž pomohl i lehce vyhrocený závěr. "Bylo to pořádně hektické, ale to k play off patří, s tím musíme počítat. Šarvátky možná narušily vítkovický tlak," domnívá se Karel Vejmelka.

Sestřih utkání Vítkovice – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz