<

Sedmnáctka jde do boje, zápasy v Brně a Přerově živě na hokej.cz

Foto: Karel Švec, cslh.cz

8. února 2017, 11:47

Adam Bagar

Reprezentační sedmnáctku čeká po prestižním turnaji World Hockey Challenge v kanadském Sault Ste. Marie další skvělá akce, v Brně a Přerově hostí kvalitně obsazený podnik pěti zemí. Svěřenci trenéra Hakena se od středy do neděle postupně střetnou s Finy, Švédy, Američany a Rusy. Všechna utkání můžete sledovat ŽIVĚ na hokej.cz!

„Turnaj bude mít velkou kvalitu. Bude hodně prestižní a jednoznačně na něm chceme uspět. Strašně moc se všichni těšíme a uděláme maximum, aby se nám to povedlo,“ říká kouč Petr Haken. Jeho svěřenci se už v neděli večer sešli v brněnské DRFG Areně, kde se od pondělí připravovali na své soupeře. Prvním z nich budou Finové, utkání se jako jediné z kompletní desítky neodehraje v Brně, ale na přerovském ledě.

Hned o den později sedmnáctka narazí na Švédy a po dni volna se o víkendu potká se silnými Američany a Rusy. „Jsme rádi, že se můžeme poměřit s tak kvalitními mančafty. Když jsme s nimi v letošním ročníku hráli, tak to byla vcelku vyrovnaná utkání. Akorát se Švédy, kteří vyhráli turnaj v Kanadě, jsme se ještě nestřetli. Uděláme maximum, abychom v takové silné konkurenci podali co nejlepší výkony,“ velí Haken.

Mladí reprezentanti by mohli doma zúročit zkušenosti, které nabrali na listopadovém turnaji World Hockey Challenge v kanadském Sault Ste. Marie, kde sice brali až osmou příčku, ale prakticky se všemi zvučnými soupeři sehráli vyrovnaná střetnutí. „Kluci tam ukázali, že jsou schopni hrát s kvalitními výběry. Vždycky nám něco malinko chybělo, abychom vyrovnaná utkání převrátili na naši stranu,“ ví brněnský trenér.

Pro něj bude domácí turnaj speciální, stejně jako pro několik jeho svěřenců. Nominoval hned sedmičku hráčů Komety v čele s šestnáctiletým obráncem Liborem Zábranským, který letos naskočil už do čtrnácti extraligových utkání. „Hrozně moc se těším. Vyrůstal jsem tady, navíc se přijdou podívat rodina a fanoušci. Doufám, že jich přijde co nejvíc a že s týmem uděláme úspěch,“ přeje si kapitán reprezentační sedmnáctky.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

„Věřím, že fanoušci dorazí, Brno je velké a hokejové město. Rád bych je nalákal na výborný juniorský hokej a za celý tým je požádal, aby nás přišli podpořit v co největším počtu. Před výbornou kulisou se hraje jinak, a kluci to vnímají. V prosinci přišlo na utkání s Finy v Táboře asi 1600 diváků a panovala tam super atmosféra. Věřím, že v Brně jich přijde ještě víc,“ přeje si devětatřicetiletý lodivod sedmnáctky Petr Haken.

A jaké jsou ambice českého týmu? „Vyhrát!“ vyhrkne Libor Zábranský. „Potřebujeme udělat nějaký úspěch. Obzvláště, kdyže hrajeme doma. Jsme jedním z favoritů, ale celé je to hodně vyrovnané, takže tam si člověk nevybere. Musíme makat, abychom něco ukázali a neshořeli,“ velí obránce Komety. Vstupné na všechna brněnská utkání je zdarma. Pokud se do Brna nebo Přerova nedostanete, sledujte utkání živě na hokej.cz.

Nominace sedmnáctky na Turnaj pětí zemí (Přerov a Brno, 8. – 12. února 2017)

Brankáři:
Lukáš Dostál (Kometa Brno), Daniel Dvořák (Hradec Králové).

Obránci:
Filip Bernáth, František Klejna (oba Karlovy Vary), Tomáš Dajčar (Olomouc), Jan Dluhoš (Zlín), Libor Zábranský, Daniel Kowalczyk (oba Kometa Brno), Jakub Adámek (Třinec).

Útočníci:
Adam Gajarský, Karel Plášek, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda (všichni Kometa Brno), Michal Kvasnica (Třinec), Dominik Arnošt, Vojtěch Kropáček (oba Sparta Praha), Tomáš Koblížek, Jakub Lauko (oba Chomutov), Otakar Šik (Karlovy Vary), Zdeněk Sedlák (Oulu, Finsko), Matěj Pekař (Oakland, USA), Petr Čajka (Zug, Švýcarsko).

Realizační tým:

Manažer týmu: Mgr. Radek Ťoupal
Hlavní trenér: Petr Haken
Asistent trenéra: Václav Eismann
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Video trenér: Jan Zachrla
Hospodář: Zdeněk Vojtěchovský
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Kompletní program Turnaje pěti zemí v Česku

Středa 8. února:
17:30 USA – Švédsko (Sportcentrum Lužánky, Brno)
18:00 Česko – Finsko (MEO Aréna, Přerov)

Čtvrtek 9. února:
15:00 Rusko – USA (DRFG arena, Brno)
18:30 Česko – Švédsko (DRFG arena, Brno)

Pátek 10. února:
15:00 Švédsko – Rusko (DRFG arena, Brno)
18:30 USA – Finsko (DRFG arena, Brno)

Sobota 11. února:
15:00 Rusko – Finsko (DRFG arena, Brno)
18:30 Česko – USA (DRFG arena, Brno)

Neděle 12. února:
12:00 Finsko – Švédsko (DRFG arena, Brno)
15:30 Česko – Rusko (DRFG arena, Brno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz