<

Sedmnáctka v Brně odpálila bronzovou radost. Je to úspěch! jásají bojovníci

Foto: Karel Švec, cslh.cz

13. února 2017, 9:50

Pavel Kuba

Kvalitně obsazený a do posledního okamžiku napínavý Turnaj pěti zemí reprezentací do sedmnácti let napsal v neděli svoji poslední kapitolu. Z vítězství se radovali Švédové, stříbro putovalo do Ameriky a bronz si doma ponechali po vydřené bitvě a neskutečném závěru domácí Češi. Ti ještě dvě a půl minuty před koncem ztráceli v duelu s Ruskem jednu branku, dvěma slepenými góly se jim však v samotném závěru podařilo duel otočit a odpálit bronzovou radost.

„Byla to krásná výhra. Úžasný závěr, myslím, že všichni, kdo se přišli podívat, si ho plně užili. Kluci v posledním zápase turnaje hrozně moc chtěli, bylo to ubojované, udřené, ale zasloužené. První třetina se nám nevydařila dle představ, byly tam chybičky, ale do druhé třetiny jako kdyby nastoupil úplně jiný tým. Hráči si šli za tím, že chtějí vyhrát a bojovali až do konce,“ vykládá trenér domácího týmu Petr Haken.

Na jeho slova navazuje i kapitán národního týmu do sedmnácti let Libor Zábranský. „Řekli jsme si, že musíme vyhrát. Bylo to našich posledních šedesát minut na turnaji, nebylo kam uhnout a na co se šetřit. V první třetině jsme byli docela zaskočení, soupeř nás řezal a my si to nechali líbit. V kabině jsme si to proto vše vyříkali a od druhé třetiny začali lépe,“ vykládá Zábranský.

On sám zavelel k velkému obratu. Od modré čáry poslal puk do skrumáže před bránou, kde ho jeho klubový parťák z Komety dokázal propasírovat do ruské brány. „Málo jsme stříleli a chodili do brány. Paradoxně jsme byli skoro pořád na puku, když jsem se bavil s brankářem Lukášem Dostálem, tak říkal, že si pomalu dvě třetiny nesáhl na puk. To jenom vypovídá o tom, jakou jsme měli převahu,“ dodává šestnáctiletý obránce.

Třetí místo na špičkově obsazeném turnaji je dle jeho slov úspěch. „Před turnajem jsme mířili výše. Jak se ale turnaj vyvíjel a jak byly všechny zápasy vyrovnané, tak jsme za třetí místo rádi. Celkové vítězství nás stála špatná prohra proti Americe,“ vykládá syn šéfa brněnské Komety. „Jsem přesvědčený, že bronz je úspěch. Kdybychom měli o jeden bodík více, mohli jsme pomýšlet o patro, možná o dvě výše. Ale každý vyhraný zápas s týmem ze samotné špičky v této kategorii, mezi kterou se řadíme i my, je úspěch,“ přitakává trenér Haken.

Prvenství nakonec mířilo na sever Evropy do Švédska. Svěřenci trenéra Ulfa Lundberga zvládli poslední hrací den souboj se sousedním Finskem a díky lepšímu vzájemnému zápasu s Američany přeskočili právě hvězdy a pruhy na prvním místě. „Tvrdě jsme pracovali a jsem velmi hrdý na všechny hráče. Vyhráli jsme listopadový turnaj v Kanadě a je dobře, že jsme na tento triumf mohli navázat i v Brně. Zároveň bych chtěl vyzvednout úroveň organizace českého turnaje. Vše bylo po všech stránkách výborně připravené, velmi jsme si to užili,“ uzavírá sedmatřicetiletý trenér ze země tří korunek.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz