Šéf slovenského svazu kontruje: Brusle a hokejky za výkony nemohly

Foto: iihf.com

18. května 2017, 14:53

Jan Šimek

Slovenští hokejisté se rozloučili se světovým šampionátem těsnou prohrou se Švédy. Elitní skupinu sice udrželi, jenže celková 14. příčka na mistrovství světa je nejhorším umístěním Slovenska v jeho samostatné historii. Po posledním utkání se kouč slovenské reprezentace Zdeno Cíger pustil do šéfa tamního svazu Martina Kohúta. Ten si ostré výroky na svou adresu nenechal líbit a vrací úder. „Brusle či hokejky nebyly důvody toho, jaké výkony reprezentační mužstvo podávalo,“ řekl.

„Nechci teď říct nějakou blbost, ale na Slovensku se o všem budu bavit, protože hodně věcí bylo špatných. A co všechno jsem za ty dva roky zažil, to byla katastrofa,“ kroutil hlavou Zdeno Cíger.

„Hokeji se věnuji odmalička, na stadionu jsem v podstatě vyrostl a prostě dělám to, co mám rád. Jen mě mrzí, že někteří lidé mi to vědomě znechucují,“ prohlásil v rozhovoru.

Na koho narážel je zřejmé. Prezident slovenského svazu Martin Kohút už dříve předeslal, že chce post generálního manažera slovenské reprezentace svěřit Miroslavu Šatanovi. Současný manažer Róbert Švehla a právě Zdeno Cíger důvěru nemají.

„Brusle či hokejky nebyly důvody toho, jaké výkony reprezentační mužstvo podávalo. Hráči měli stoprocentní zázemí, v tom problém nebyl.“

„Netěší mě, že to někdo takhle dopředu vypráví, že s vámi nepočítá. Když víte, že už u toho nebudete, jak máte pak dělat svou práci?" ptal se Cíger. „Měl mi říct, že mě nechce. Šel bych dělat něco jiného, byl bych teď doma s rodinou a nemusel řešit takové věci. Takový přístup mě hodně mrzí. S takovým člověkem se ani nechci bavit. Není upřímný, je to podraz za podraze,“ pálí ostrými.

„Některé věci nemůžou fungovat tak, jak fungují. Nemůžeme přece před šampionátem šetřit na hokejkách, bruslích, doplňkové výživě nebo pitném režimu,“ postěžoval si.

Jedna věc je přátelství, druhá management

Nyní přišla reakce ze strany prezidenta slovenského hokejového svazu Martina Kohúta. „Brusle či hokejky nebyly důvody toho, jaké výkony reprezentační mužstvo podávalo. Zachoval jsem se tak, jak jsem se zachovat měl. Hráči měli stoprocentní zázemí, v tom problém nebyl. Je trochu nefér, co se teď děje,“ stojí v Kohútově vyjádření na webu hockeyslovakia.sk.

„Je důležité uklidnit emoce, sednout si a popovídat si o všem. Udělat třeba hloubkovou analýzu toho, co se stalo na mistrovství světa, a pak můžeme přijmout opatření, co udělat dál, aby si slovenský hokej rozvíjel,“ uvádí pro oficiální stránky slovenského hokejové ho svazu.

Naštvaný Cíger se opřel do šéfa svazu: Dělá podraz za podrazem »

Jak reagoval na Cígerovo vyjádření o podrazech? „Jedna věc je přátelství a druhá management. Já se snažím chovat jako manažer,“ říká.

Martin Kohút se ohradil vůči slovům Róberta Švehly, který tvrdil, že vědomě nabádal, aby nejezdili na šampionát. „Zopakuji jen to, co jsem říkal před mistrovstvím světa. Řekl jsem hráčům, že pokud jsou zranění, nebo nemají formu, měli by to dát vědět. A pokud nejsou schopni akceptovat řízení a vedení v realizačnímu týmu, ať radši nejezdí, pokud by měli rozbít kabinu,“ tvrdí na webu slovenského hokejového svazu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz