Sekera do hlavy Vantucha? Ružička musí mít vygumováno, soptí Šimek

Foto: hcsparta.cz

Čekala se vyrovnaná bitva, ale sparťané v repríze posledního finále tahali za kratší konec pomyslného provazu, když zaostávali prakticky ve všech činnostech a především byli pořádně nedisciplinovaní. Nejlépe to dokumentoval úlet útočníka Štefana Ružičky, jenž svou holí úmyslně trefil Lukáše Vantucha do hlavy, musel předčasně pod sprchy a může od disciplinárky čekat vysoký flastr! "Kdyby mě trefil trochu níž, tak mi usekl hlavu," zlobí se Vantuch.

Na světelné kostce svítil čas 32:46, sparťané v tu chvíli prohrávali 0:2 a ještě něco mohli udělat s výsledkem, jenže pak přišel naprosto zbytečný zákrok Štefana Ružičky. No, spíš úlet. Útočník Sparty neudržel nervy na uzdě a po drobném ataku Lukáše Vantucha trefil vytáhlého forvarda holí do hlavy. Ten si nic nenechal líbit a přes bolestivou grimasu se pustil do drobné potyčky. To vše před zraky hlavního sudího Robina Šíra.

"Když někdo sekne protihráče do hlavy, tak musí mít v hlavě úplně vygumováno."

Ten neváhal a svým gestem správně poslal Ružičku okamžitě pod sprchy. Verdikt? Pět minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Na druhé straně liberecký hráč zamířil na lavici hanby s menším trestem za hrubost. "Ať se podívá do zrcadla, jestli tohle myslel vážně," zlobí se devětadvacetiletý hokejista. "Kdyby mě trefil trochu níž, tak mi usekl hlavu," nechápe Lukáš Vantuch počínání slovenského útočníka.

Hlavou kroutili také jiní. Třeba obránce Radim Šimek. "Viděl jsem to a nemám k tomu moc co říct. Tohle do hokeje absolutně nepatří. Když někdo sekne protihráče do hlavy, tak musí mít v hlavě úplně vygumováno," má jasno střelec úvodní branky a nejlepší hráč zápasu, který ovládl Liberec jasně 4:1. I díky sparťanské nedisciplinovanosti. "Po této stránce jsme duel absolutně nezvládli," mrzí kouče Pražanů Jiřího Kalouse.

"Měli jsme spoustu zbytečných vyloučení, která nás pak stála spoustu sil," přiznává sparťanský lodivod, který se po nepovedeném střetnutí vyjádřil rovněž k zákroku své letní posily. "S tím zákrokem samozřejmě naprosto nesouhlasím a Štefan bude potrestán. Co mu na to řeknu? To zůstane v kabině," zdůrazňuje Jiří Kalous po repríze posledního finále, v níž Liberec potvrdil obrovskou pohodu a vyhoupl se na třetí místo tabulky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz