Šilhavého gesto fair play? Rodina to od něj nečekala, Draci smekali

Foto: dracisumperk.cz

21. listopadu 2016, 15:41

Adam Bagar

Sobotní šlágr východní skupiny druhé ligy ozdobilo parádní gesto fair play v podání útočníka Valachů Vojtěcha Šilhavého, který v úplném závěru za nerozhodného stavu 4:4 odvolal u hlavního rozhodčího Dědka údajný faul šumperského Michala Vymazala na svou osobu. "Asi se to moc často nevidí, ale já jsem nad tím nepřemýšlel a přiznal, že jsem nebyl faulován," říká vsetínský hokejista v rozhovoru pro hokej.cz.

Sotva šumperští hokejisté dokázali v čase 54:50 vyrovnat na 4:4, měli se dvě minuty bránit ve čtyřech. Alespoň dle názoru hlavního arbitra Michala Dědka, který chtěl poslat na lavici hanby šumperského Michala Vymazala. Ovšem vsetínský Vojtěch Šilhavý byl proti. "Hrál jsem buly dopředu a obskakoval tam hráče, jenže kotouč mi utekl a já podklouzl, nebo zakopl o druhou nohu. Už přesně nevím, co jsem tam udělal za karambol," popisuje s úsměvem.

"Hned se toho chytla také rodina. Říkali, že to ode mne nečekali."

Zkrátka o žádný faul se nejednalo, což také Dědkovi okamžitě sdělil. "Když jsem spadl na led, tak jsem ani nevěděl, proč se pískalo. Říkal jsem si, že možná špatné buly. Ale když jsem potom viděl, že soupeř odchází na trestnou lavici, tak mi došlo, že nejspíš kvůli mě. Ani chvíli jsem nepřemýšlel a přiznal, že jsem nebyl faulován," sděluje Šilhavý, jenž si za své parádní gesto fair play vysloužil potlesk téměř devíti set příznivců, kteří na tahák kola dorazili.

Podobná gesta jsou v poslední době na stadionech k vidění stále častěji. Ale ne každý do toho jde za nerozhodného stavu v závěrečných minutách zápasu. "Asi se to často nevidí, ale slyšel jsem, že třeba Honza Kolařík odvolal faul dokonce v rozhodujícím zápase play off," připomíná asi dvacet měsíců starou finálovou sérii s Přerovem. A co na jeho přiznání říkali spoluhráči? "Poklepali mě. Nebyl moc prostor něco říkat, protože ještě nebyl konec utkání."

Drak Zdeněk Novosad: Před Vojtou smekám klobouk, obrovský respekt

Po něm si Šilhavý vysloužil samá slova chvály a uznání, obzvláště ze strany Šumperka. "Chtěl bych Vojtovi vzkázat, že před ním smekám klobouk za to, co předvedl. Obrovský respekt," pokyvuje na šumperském klubovém webu útočník Zdeněk Novosad. "Chci mu tímto taky moc poděkovat za uznání. Taková slova samozřejmě strašně moc potěší, takže děkuju," reaguje na dálku vsetínský útočník, jenž v posledních hodinách vnímá zvýšený počet zpráv.

"Pogratulovali mi také kamarádi z Kladna. A hned se toho chytla rodina. Říkali, že to ode mne nečekali," usmívá se Vojtěch Šilhavý. Jeho tým nakonec dramatický duel v podhůří Jeseníků zvládl a slavil vítězství 5:4 v prodloužení, čímž znovu natáhl sérii neporazitelnosti. Na patnáct zápasů. "Tolik výher za sebou je moc krásných. Všichni si to užíváme. Doufám, že to bude pokračovat co nejdéle," přeje si dvaadvacetiletý odchovanec kladenského hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz