Skuhravého štve zmařená výhra: Velká ztráta, sehráli jsme to blbě

Václav Skuhravý. | Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Po prohraném utkání ve Zlíně, kde Karlovy Vary nedokázaly vstřelit ani jednu branku, si chtěli Západočeši spravit chuť na domácím ledě proti chomutovským Pirátům. V divoké třetí třetině však o své dvoubrankové vedení přišli a nakonec prohráli po samostatných nájezdech. Kapitán Energie Václav Skuhravý byl po utkání hodně zklamaný a se ziskem jednoho bodu nespokojený.

Energetici začali utkání aktivně a brzy se dostali do dvoubrankového vedení. Chomutov sice dokázal snížit, ale Karlovy Vary opět odskočily. Stav 3:1 vydržel i po odehraných čtyřiceti minutách. Ve třetí části ale Chomutovští dokázali vyrovnat na 3:3. V poslední minutě se ještě jednou dostali domácí do vedení, ale deset vteřin před koncem bylo opět srovnáno.

„Určitě je to velká ztráta, protože do utkání jsme vstoupili parádně, vedli jsme 2:0. Sice jsme dostali gól v přesilovce, ale hned jsme se nám podařilo dát na 3:1. Druhou třetinu se to drželo a šli jsme do třetí třetiny s dvougólovým náskokem. Takové zápasy bychom měli uhrávat a získat doma tři body, a ne to potom takhle pokazit,“ říká zklamaně kapitán domácího celku Václav Skuhravý.

V úvodních minutách byla Energie jasně dominantnějším týmem. Nechyběl jí pohyb, dohrávala souboje, tlačila se do zakončení a chomutovští hokejisté se svým soupeřem měli velké problémy. I proto odcházeli do šaten s dvoubrankovým mankem. „Taktika to byla, vždycky je to taktika, vlétnout na soupeře. Někdy nás přibrzdí vyloučení. Tentokrát jich moc nebylo, mohli jsme tak točit všechny čtyři pětky a mužstvo bylo v tempu celou první třetinu. Ve druhé třetině se to už trochu kouskovalo a vypadli jsme z tempa. V té třetí... dostali jsme gól, pak Chomutov vyrovnal. Nám se podařilo půl minuty před koncem dát další gól, ale bohužel jsme to neudrželi a dostali jsme gól na 4:4. Prodloužení bylo, jaké bylo, a když nedáme v nájezdech gól, tak nemůžeme vyhrát,“ ví Skuhravý.

Samostatné nájezdy nejsou disciplínou, která by Energii zrovna dvakrát vycházela. Už počtvrté v této sezoně odcházela z ledu bez prémiového bodu. Proti Chomutovu neměla daleko, aby štěstí přiklonila na svojí stranu, jenže tyčka, kterou nastřelili Tuominen právě se Skuhravým, rozhodla o opaku. „Dal jsem tyčku, to není gól. To je jako kdybych to vystřelil vedle.“

První dějství zápasu mezi Karlovými Vary a Chomutovem nepřineslo pouze čtyři vstřelené branky, ale také devět vyloučených hráčů. Vypadalo to, že zvednout ruku se hlavní sudí opravdu nebojí. Paradoxně ve zbývajících dvou třetinách už nepadl ani jeden trest. I když situace, které se vymykají pravidlům, tam určitě byly. „No, tak já nevím, možná tam i nějaké tresty měly být. Ale k tomu já se vyjadřovat nebudu,“ říká zjevně naštvaný Václav Skuhravý.

I přesto, že Energie přišla o dvoubrankový náskok, dokázala třiadvacet vteřin před koncem třetí třetiny vstřelit branku na 4:3. Ta se zdála být vítězná. Jenže hokej je v tomhle na jednu stranu krásný, na druhou krutý. Deset vteřin před koncem totiž přišlo vyrovnání. „Hodně to mrzí, protože podle průběhu jsme měli mít tři body. Měli jsme se po té čtvrté brance uklidnit a možná si vzít time out nebo něco, ale prostě jsme to sehráli blbě,“ sype si popel na hlavu.

Podkrušnohorské derby se fanouškům obou táborů muselo líbit, protože ze hry padlo osm branek a na ledě docházelo k velkému množství fyzických střetů, převážně čistého rázu. „Zvlášť když se hraje takový hokej nahoru dolů, je takových zákroků více. Když se brání, často nejde nikoho ani dohrát, protože bek už nemá puk na holi a byl by to faul. Když se hraje to nahazování, nastřelování, hodně se bruslí, tak se dá i dost dohrávat a nahrává to oběma stranám,“ vychvaluje si takový styl kapitán Západočechů Václav Skuhravý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz