Skuhravý opět táhne Energii. A Vary daly Hradci konečně gól

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Zažil s karlovarskou Energií časy dobré, ale i ty zlé. V dobách největší slávy i nejhorších let hokejových Karlových Varů byl jejím kapitánem a do západočeské lázeňské metropole se vrátil po ročním působení v Kladně zejména proto, aby mladým hráčům předával zkušenosti. Jenže nikdo nečekal, že Václav Skuhravý bude i ve svých osmatřiceti letech nejproduktivnějším hráčem týmů, ve kterém odehrál většinu své hokejové kariéry.

A byl to právě kapitán Energie, kdo řídil výhru na domácím ledě proti favorizovanému Mountfieldu v rámci 42. kola Tipsport extraligy. Skuhravý se na listinu střelců zapsal hned dvakrát.

Jestli měly Karlovy Vary v letošní sezoně neoblíbeného soupeře, tak jím byl právě Hradec Králové. Ze tří vzájemných zápasů se totiž karlovarští střelci neprosadili proti Východočechům ani jednou a na domácím ledě je nečekal vůbec jednoduchý zápas. O motivaci měli spoluhráči Václava Skuhravého postaráno.

„Dělal jsem si srandu, protože kluci říkali, že jsme Hradci nedali letos ani jeden gól a ze srandy jsem řekl, že kdo dá první gól, dá sekanou, protože to dovolené nemáme. Tak ji budu muset koupit dál,“ smál se po vyhraném utkání dvoubrankový střelec a kapitán v jedné osobě Václav Skuhravý, který ještě pokračuje: „Přistoupili jsme k tomu stejně jako k předešlým zápasům, které jsme s Hradcem hráli, akorát jsme si řekli, že by byla ostuda, kdybychom jim za celý rok nedali gól.“

„Ze srandy jsem řekl, že kdo dá první gól, dá sekanou, protože to dovolené nemáme."

Energetici nejenže s hradeckým mužstvem ve třech duelech nevstřelili ani branku, ale již osm zápasů nad ním nedokázali zvítězit. Úspěch přišel až při posledním letošním měření sil a o to větší to bylo překvapení kola, protože Mountfield byl na vzestupu a z posledních deseti zápasů prohrál pouze dvakrát.

„Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme byli aktivní i přesto, že tam bylo dost vyloučení z obou stran. Šli jsme do brankového pak i dvoubrankového vedení a hlídali jsme si to. Pak jsme dostali gól na 2:1, zase jsme odskočili, ale bohužel jsme chvilku před koncem dostali na 3:2. Naštěstí se nám to podařilo ubránit,“ popsal průběh zápasu karlovarská čtyřiatřicítka.

Někteří hokejisté své vstřelené branky téměř neoslavují, jiní při radosti z rozvlnění sítě za brankářovými zády nechají vyplavat na povrch všechny pozitivní emoce. Václav Skuhravý vždy patřil k té druhé partě hráčů, a tak si mohli diváci v KV Aréně užívat nespoutané radosti svého největšího oblíbence hned dvakrát. „Vždycky mám upřímnou radost a každý gól mě těší, takže já se raduji z každého gólu i na tréninku.“

Karlovy Vary se již několikrát v této sezoně odebíraly po druhé třetině do šaten za stavu, který by jim zaručoval tři body, ale mnohokrát také v závěrečném dějství o své vedení přišly. Naposledy tomu tak bylo v předešlém utkání na ledě Liberce, kde Energie ztratila dvoubrankový náskok a domů odjížděla s prázdnou. I v duelu s Východočechy měla před třetí dvacetiminutovkou dvoubrankový náskok.

Nakonec se jí ale podařilo zvítězit za plný počet bodů. Nebyla by to ale karlovarská Energie, aby ještě nepřipustila drama. „Je to vždycky takové dramatické. Je to i tím, že nejsme moc vyspělý tým. Musíme se tím učit, musíme si tím projít a teď už běží poslední čtvrtina a takových zápasů se musíme vyvarovat a bodovat v co nejvíce zápasech,“ řekl Václav Skuhravý.

„Řekli jsme si, že by byla ostuda, kdybychom jim za celý rok nedali gól.“

Hradec se ve třetím dějství dlouho nedokázal dostat na dostřel karlovarským hráčům. Nakonec se to ale přeci jen podařilo brankou Dragouna, kterou musel posvětit videorozhodčí. „Já jsem si myslel, jestli tam nebyl hráč v brankovišti. Vůbec jsem nevěděl, že jdou koukat na video kvůli vysoké holi, protože se mi zdálo, že byl před naším brankářem náš hráč. Rozhodčí ale řekli, že to dobře viděli, takže tam hráč nebyl.“

Poslední zajímavá situace utkání nastala tři vteřiny před koncem základní hrací doby. To se puk vyhozený z karlovarské hokejky ocitl těsně před brankou konstrukcí, která v tu dobu byla prázdná, protože Hradec Králové hrál power play. Puk dojížděli současně dva hráči obou mužstev. K puku se však nedostal ani jeden z nich a místo toho došlo k posunutí brankové konstrukce. Václav Skuhravý si myslel, že branku posunul hostující hráč a šel celou situaci konzultovat s rozhodčím.

„Já jsem si myslel, že branku posunul hradecký hráč, tak jsem říkal, jestli by nemělo být trestné střílení. Pak jsem se díval na kostce, že tam byl dřív Michal Vachovec, tak to rozhodčí posoudil správně. Já jsem mu jen říkal, jestli by nemělo být trestné střílení. Akorát jsem to říkal v té euforii trochu hlasitěji,“ popsal vzniklou situaci kapitán Karlových Varů. A nebylo by to utkání se vším všudy, aby si karlovarský borec s „céčkem“ na hrudi neusedl na trestnou lavici. Dostal totiž desetiminutový osobní trest. Zápas bez vyloučení je tak pro Skuhravého něco jako pro brankáře vychytaná nula. „V Liberci jsem ale nulu vychytal,“ rozesmál na konec rozhovoru přítomné novináře.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz