Skvělá zpráva pro Hronka! Hradecký talent podepsal smlouvu s Detroitem

Na červnovém draftu NHL se prosadil ve druhém kole, Filipa Hronka si z 53. pozice zamluvil Detroit. Hradecký talent udělal první krůček do vysněné společnosti, další následuje teď - a možná poměrně nečekaně. Šikovný zadák Mountfieldu a reprezentační dvacítky uzavřel s vedením Red Wings tříletou smlouvu, klub to potvrdil na svém twitteru. "Jednání probíhalo rychle, výsledkem je standardní tříletý kontrakt pro nováčky," konstatuje hráčův zástupce Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Podobná rychlost u hráčů z druhého kola nebývá pravidlem, tím je zájem Detroitu v případě Hronka cennější. "Filip zaujal vedení klubu v minulé sezoně a formu potvrdil také na nedávném letním kempu v Traverse City. Ukázal tam, co umí. Smlouva je pro něj odměnou i povzbuzením do další práce," doplňuje hráčův český agent.

Události dostaly spád v uplynulých dnech. Termín 15. července byl pro jednání důležitý, mimo jiné ho zmiňuje smlouva o odchodech hráčů do zámoří mezi NHL a Českým svazem ledního hokeje. Pokud jde o přímý transfer, obdrží hráčův zaměstnavatel 240 tisíc amerických dolarů. Tahle částka za Hronka poputuje na účet Mountfieldu.

Znamená to, že progresivní bek zvedne kotvy a zamíří za Atlantik? "Ještě to řešíme, zřejmě ano," připouští Sivek. "Do juniorských CHL draftoval Filipa tým Saginaw Spirit. Jelikož Hronka podepsal Detroit, rozhodující bude názor klubu. Zástupci Red Wings potvrdili, že Filip potřebuje trošku zesílit, nabrat fyzičku a také si zvyknout na zámořský hokej."

Osmnáctiletý Východočech uskutečnil první kontakt s tamním prostředím minulý týden, na letním kempu Detroitu, jehož se v Traverse City zúčastnil z českých hráčů také brankář Matěj Machovský. "Po návratu hned přijel na kemp naší společnosti do Blanska, kde došlo k podpisu smlouvy," hlásí Sivek. Jednání se zámořským klubem vedl tamní hráčův agent Allan Walsh, jenž s Eurohockey Services úzce spolupracuje.

Co kontrakt pro Hronka znamená? "Potvrzení, že s ním klub počítá. Smlouvu nabídl velmi rychle po draftu, což svědčí o tom, že Red Wings o Filipa stojí. Tahle organizace s mladými hráči pracuje, trpělivě je připravuje na vstup do NHL. Projevilo se to na mnoha jiných hokejistech. Uvidíme, jak se Filipovi povede kemp. Detroit v minulosti draftoval obránce od třetího kola, letos ale už v prvním a ve druhém. Hronek je pro klub perspektivou do budoucna, nicméně i letos má určitou šanci na uplatnění v prvním týmu. Záleží jen na Filipovi, jak se mu bude dařit," uzavírá Michal Sivek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz