Skvělý finiš favoritů. Smoleňák srazil Liberec, výhru Plzně trefil Gulaš

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Čtvrtfinálové duely Generali play off jsou velmi dramatické a vyrovnané, potvrdily to i dnešní bitvy v Hradci Králové a Plzni. Hokejisté Mountfieldu až do 52. minuty o gól prohrávali s Libercem, ale pak se nadechli k velkému obratu. Lukáš Cingel nejprve vyrovnal, v čase 57:13 pak strhl vedení ve prospěch domácích Radek Smoleňák. Parádní finiš předvedl i další favorit. Hráči Plzně zápasili s Morou, jejich první vítězství a srovnání série zajistil v 56. minutě Milan Gulaš. Vyřazovací boje pokračují znovu v sobotu, tentokrát na ledě Pardubic a Komety.

Mountfield předvedl velký obrat a znovu slaví

První bitvu rozhodli hokejisté Hradce Králové v prodloužení, odveta dlouho vycházela lépe Liberci. Severočechy dostal už v šesté minutě do vedení Martin Bakoš, tým trenérů Pešána a Mlejnka pak odolával snaze domácích a dlouho držel čisté konto. Jenže domácí předvedli velký obrat, ve třetí třetině nasázeli soupeři tři branky a v sérii vedou 2:0 na zápasy.

O vyrovnání se nejprve postaral Lukáš Ciongel, v 58. minutě pak vítěznou akci předvedl ze samostatného úniku Radek Smoleňák, jemuž hezky nahrál Oskars Cibulskis. Hosté poté neudrželi emoce, desetiminutové tresty dostali Lakatoš s Jelínkem, na hanbu musel i Šmíd. A domácí přesilovku využili, výsledek pečetil Jaroslav Bednář. Východočeši tedy zvládli i druhý duel na svém ledě a v sérii vedou 2:0, další dva zápasy proběhnou v pondělí a v úterý pod Ještědem.

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): "Utkání bylo vyrovnané, Liberec určitě posadilo na koně to, že stejně jako v prvním utkání vstřelil první branku. Pro nás to nebylo nic příjemného. Řekl bych, že obě mužstva ještě zvýšila nasazení oproti prvnímu zápasu. Za vítězstvím jsme šli s daleko větším úsilím zhruba od poloviny zápasu, kdy jsme začali zvyšovat tlak a přišly už šance na vyrovnání, i když Liberec měl svoje šance taky. Pořád jsme věřili a v kabině bylo cítit odhodlání, že za stavu 0:1 se dá s utkáním něco udělat. Podařilo se nám nejenom vyrovnat stav, ale potom i přetočit na naši stranu. Jsme nesmírně rádi, že jsme udělali druhý bod.“

Filip Pešán (trenér Liberce): "Další velmi vyrovnané utkání, které jsme možná po většinu času o malinko víc ovládali my. Přestože domácí hráli organizovaně a stabilně, tři čtvrtě zápasu jsme o gól vedli. Zápas rozhodlo vyloučení osm minut před koncem, které mělo fatální vliv na závěr zápasu. Potom jsme dostali gól na 2:1 z brejkové situace, která nebyla ofsajd, a domácí se ujali vedení 2:0 v sérii.“

MOUNTFIELD HK – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 52. Cingel (Gregorc, Jaroslav Bednář), 58. Smoleňák (Cibulskis, Gregorc), 59. Jaroslav Bednář – 6. Bakoš (Redenbach, Jánošík)
Rozhodčí: Mrkva, Šír – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 1:5, navíc Lakatoš, Jelínek a Filippi (všichni Liberec) na 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 22:31.
Diváci: 6390.
Nejlepší hráči: Radek Smoleňák – Roman Will.
Stav série: 2:0.
Mountfield HK: Rybár – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Kukumberg, Cingel – Köhler, Dragoun, Berger – Vopelka, Zigo, Látal – R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Maier, Derner – Jašek, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň poprvé srazila Moru. Díky střelci Gulašovi

Věděli, že to proti Olomouci bude pořádná zabíračka. Hokejisté Plzně ve čtvrtek ztratili úvodní duel v samostatných nájezdech, odveta zpočátku vycházela lépe soupeři, v páté minutě se prosadil David Ostřížek. Západočechy uklidnila až třetí přesilovka, přesnou trefou srovnal Milan Gulaš. Když se ve druhé třetině přidal s gólem také Miroslav Indrák, Škoda šla poprvé ve čtvrtfinále do vedení.

Jenomže posléze podruhé v utkání přesně zakončil Ostřížek a Mora zase cítila šanci na úspěch. Domácí však tentokrát dokázali rozhodnout: v čase 55:27 zařídil vítěznou branku Milan Gulaš, na níž posléze při olomoucké power play navázal ještě David Stach. Lídr základní části má tedy v kapse první výhru v letošním play off, série Plzně s Olomoucí je vyrovnaná 1:1.

Ladislav Čihák (trenér Plzně): "Opět jsme viděli velice vyrovnané utkání. Je to o jednom gólu, tentokrát jsme byli šťastnější my. Musím ale podotknout, že Olomouc hrála podle mého názoru ještě lépe než ve čtvrtek. O to je pro nás cennější, že jsme dokázali zvítězit. Z naší strany to byl lepší výkon, k čemuž přispěli i hráči, od nichž jsme zlepšení čekali. Je to vyrovnaná série,  do Olomouce se nám teď za stavu 1:1 pojede o něco lépe."

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): "Mělo to podobný průběh jako v prvním utkání, jen s tím rozdílem, že ve čtvrtek jsme dvakrát vedli, Plzeň dvakrát vyrovnala a nakonec se to přiklonilo k nám. Teď jsme dokázali my srovnat na 2:2, ale přiklonilo se to k Plzni. Čtyři minuty před koncem, to nás mrzelo. Zbytečně jsme si tam zatáhli puk do pásma a sami si to zkomplikovali, Plzeň toho dokázala využít a vyhrála zaslouženě. Byl to bojovný zápas, jak má v play off vypadat. S výkonem jsme celkem spokojení, hráčům nemůžeme nic vytknout."

HC ŠKODA PLZEŇ – HC OLOMOUC 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Gulaš (Stach, Pulpán), 30. Indrák (Mertl, Stach), 56. Gulaš (Schleiss), 60. Stach (Kratěna) – 5. Ostřížek (Vyrůbalík, Skladaný), 36. Ostřížek (J. Galvas, L. Galvas)
Rozhodčí: Hribík, Pražák – Frodl, Komárek.
Vyloučení: 2:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 32:24.
Diváci: 7017.
Nejlepší hráči: Milan Gulaš – David Ostřížek.
Stav série: 1:1.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, Sklenička, Pulpán – Gulaš, Mertl, Schleiss – Indrák, Kratěna, Stach – Kantner, Kracík, D. Kindl – Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Vlasák a Jiří Hanzlík.
HC Olomouc:Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek, Laš – Irgl, Mráz, Burian – Skladaný, Ostřížek, Matai – Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

Další program čtvrtfinále Generali play off TELH

Sobota 17. března – 3. zápasy:
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 
17:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA (ČT sport)

Neděle 18. března – 4. zápasy:
16:40 HC Dynamo Padubice – HC Oceláři Třinec (ČT sport)
17:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA

Pondělí 19. března – 3. zápasy:
18:00 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň
17:20 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Úterý 20. března – 4. zápasy:
17:20 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň
18:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Středa 21. března – případné 5. zápasy:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

Čtvrtek 22. března – případné 5. zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
18:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

Pátek 23. března – případné 6. zápasy:
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA

Sobota 24. března – případné 6. zápasy:
11:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK
17:00 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň

Neděle 25. března – případné 7. zápasy:
15:00 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

Pondělí 26. března – případné 7. zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
18:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz