<

Slavia převezla Energii, Hanáci s čistým kontem. Boleslav rozstřílela Motor

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

2. září 2016, 20:12

Václav Jáchim

Období přípravných duelů před startem Tipsport extraligy a WSM Ligy zvolna spěje k závěru. Obě soutěže startují příští týden, některé kluby absolvovaly generálky, jiné ještě čekají duely Ligy mistrů. Karlovarská Energie nepotvrdila povedené letní výsledky a na svém ledě těsně podlehla Slavii. Hanáci odvezli z Trenčína výhru 4:0, Mladá Boleslav nasázela českobudějovickému Motoru ještě o dva góly víc. Nejvyrovnanější souboj viděli fanoušci v Hradci Králové, nezvykle hrané prodloužení nabídlo tři přesné trefy – dvě na straně Mountfieldu.

Jasné vítězství slavili hokejisté Olomouce, kteří si bez větších potíží poradili s Trenčínem. Dres Dukly oblékli obránce Lukáš Kozák a útočník Marcel Hossa, kteří loni působili v Tipsport extralize, nicméně na ledě vládli hosté. Hanáky dostal do vedení už po 19 vteřinách Knotek, záhy zvýšil Ondrušek. Výhru pečetili v závěru třetího dějství bratři Mikúšové: Juraj nahrával a Tomáš potvrdil výsledek 4:0.

Mnohem větší drama viděli fanoušci v Hradci Králkové. Domácí Mountfield zápasil s kladenskými Rytíři a během normální hrací doby nepadl žádný gól. Následovalo prodloužení tří proti třem. Jako první se nejprve prosadil hostující Tůma, zápas však nekončil. Soupeři v divácky atraktivním nastavení pokračovali, dohodli se, že odehrají celých pět minut. Záhy po nahrávce Jarůška srovnal Šimánek, načež v čase 63:50 dokonal obrat hradecký obránce Štajnoch.

KOMPLETNÍ PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ EXTRALIGOVÝCH KLUBŮ »

Pohodový duel mají na kontě hráči Mladé Boleslavi. Středočechy čeká v úterý důležitý zápas Ligy mistrů proti Junosti Minsk, tentokrát si pochutnali na českobudějovickém Motoru. První třetina ještě branky nepřinesla, další průběh už ano. V týmu domácích se dvakrát trefil Tomáš Pospíšil, premiérový zásah v novém působišti předvedl Jonák. Středočeši nakonec zvítězili 6:0, gólman Lukáš udržel čisté konto.

V Karlových Varech se utkali sokové, kteří na jaře hráli v baráži a letošní přípravné období jim vycházelo nad očekávání. Energie i Slavia sbíraly povedené výsledky, v prvním vzájemném klání zhruba před měsícem v Edenu uspěli červenobílí. A radost měli i tentokrát, ačkoli zápas byl hodně vyrovnaný a dramatický. Západočeši dvakrát vedli, slávisté pokaždé srovnali. A v čase 54:21 rozhodl o jejich vítězství Jiránek.

Výsledky přípravných utkání extraligových klubů

HK DUKLA TRENČÍN - HC OLOMOUC 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Knotek (Holec), 5. Ondrušek (Ostřížek, Strapáč), 31. Jaroměřský (Laš, Knotek), 53. T.Mikúš (J.Mikúš, Skladaný).

MOUNTFIELD HK - RYTÍŘI KLADNO 2:1 po prodloužení (0:0 - prodloužení 2:1)

Branky a nahrávky: 64. Šimánek (Jarůšek), 64. Štajnoch (Červený) – 64. Tůma (Růžička)

BK MLADÁ BOLESLAV - ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 6:0 (0:0, 3:0, 3:0) 

Branky a nahrávky: 27. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 28. Urban (Pabiška, Trončinský), 34. Orsava (Lenc, Žejdl), 42. Lenc (Orsava), 49. Pospíšil (Urban, Trončinský), 57. Jonák (Látal, Musil)

HC ENERGIE KARLOVY VARY - HC SLAVIA PRAHA 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Matúš (Sičák, Dujsík), 31. Flek (Harkabus) – 19. Kubica (Kadlec), 31. Šafránek (Markovič, Hraško), 55. Jiránek (Knot).

Další výsledky přípravných utkání klubů WSM Ligy

HC AZ HAVÍŘOV 2010 - MsHK ŽILINA 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 54. Lenďák (Kotala, Gřeš), 60. Bednář (Sztefek) – 2. Sýkora (Tserenok), 30. Húževka (Brejčák), 50. Švec (Švihálek).

HC MOST - LAUSITZER FÜCHSE 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 40. Mical (Rod, Hora), 44. Šimeček (Šesták) – 47. Götz (Parkkonen).

Nejbližší utkání elitních klubů

Sobota 3. září:

17:00 HC Škoda Plzeň - HK Nitra (Liga mistrů)

Neděle 4. září:

17:00 Färjestad BK - HC Sparta Praha (Liga mistrů)
17:00 Orli Znojmo - HC Fribourg-Gotteron (Liga mistrů)
18:00 Grizzlys Wolfsburg - HC Dynamo Pardubice (Liga mistrů)

Úterý 6. září: 

18:00 BK Mladá Boleslav - Junosť Minsk (Liga mistrů)
18:20 HC Kometa Brno - Orli Znojmo (příprava)
19:00 Lorenskog IK - Bílí tygři Liberec (Liga mistrů) 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz