Slavia přivedla šest posil. Nepokračuje Kolařík, Micka ukončil kariéru

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

Mluvilo se o tom dlouho, teď je vše definitivně potvrzené i ze strany klubu. Slavii posílí obránci Marek Drtina, Miha Štebih a Jan Pohl. Přicházejí také útočníci Roman Chlouba, Jiří Rys a Jaromír Kverka. O smlouvu zabojují Martin Kadlec s Václavem Jankovským. Nepokračuje ikona Pavel Kolařík a kariéru ukončil Tomáš Micka.

„Tým budeme ještě posilovat,“ slíbil sportovní manažer Luděk Bukač. V souvislosti s dalšími akvizicemi se spekuluje o Antonínu Duškovi, Michalu Poletínovi nebo Michalu Dragounovi.

Zajímavé přírůstky hlásí slávistická defenziva: Marek Drtina byl druhým nejproduktivnějším obráncem loňské sezony (10+22), Jan Pohl skončil v produktivitě beků čtvrtý (6+22) a Slovinec Miha Štebih dvaadvacátý (6+13).

Také útok Pražanů má nové tváře. Roman Chlouba, nejzvučnější z nich, v uplynulé sezoně pendloval mezi Chomutovem a Kadaní. Na farmě zaznamenal ve 22 zápasech deset branek a patnáct asistencí, za Piráty pak sehrál 35 utkání s bilancí 4+1.

Na severu Čech působili také Jaromír Kverka a Martin Kadlec. Druhý jmenovaný je ve Slavii na zkoušce, stejně jako tahoun Kolína Václav Jankovský. Poslední dosud potvrzenou posilou je Jiří Rys. S Mladou Boleslaví před dvěma lety postoupil do extraligy, v nejvyšší soutěži se však natrvalo neusadil a loni hostoval v Ústí nad Labem a Benátkách nad Jizerou.

„Tým budeme ještě posilovat.“

Devátého června skončila dlouhá a úspěšná éra. Éra Pavla Kolaříka. Fanoušci Slavie už spolehlivého zadáka v červenobílém dresu neuvidí, a to po dlouhých čtrnácti sezonách. V Edenu zůstává jako trenér mládeže, hovoří se také o jeho možném odchodu do druholigové Kobry.

Ve 33 letech ukončil kariéru Tomáš Micka. Už dříve Slavia oznámila odchody Pavla Kašpaříka a Zdeňka Bahenského, kteří si hledají jiné angažmá. Do Českých Budějovic odešel Miloslav Čermák a do Chomutova brankář Tomáš Král.

Otazník visí nad zahraničními hráči. Nathan Robinson a János Vas se o své budoucnosti rozhodnou v průběhu června. Slavia má zájem také o Žigu Pavlina, i ten si však bere čas na rozmyšlenou. Klub možná opustí produktivní zadáci Angel Krstev s Milanem Hruškou. „Čeká je operace, o jejich případném angažmá se budeme bavit později,“ uvedl pro hc-slavia.cz Bukač.

Na soupisce zatím nejsou ani David Hruška, Milan Mikulík, Jaroslav Markovič, Petr Přindiš a Tomáš Andrlík. Nové kontrakty naopak podepsali Ronald Knot, Antonín Růžička, Tomáš Andres, Martin Ondráček nebo David Šafránek. Klíčové je setrvání Tomáše Jiránka, který měl v play off a v následné baráži životní formu.

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

Aktuální složení kádru

Brankáři: Dominik Frodl, Alexandr Hylák

Obránci: Karel Drahorád, Marek Drtina, Peter Hraško, Ronald Knot, Jan Pohl, Miha Štebih, Antonín Růžička, Dominik Valík

Útočníci: Tomáš Andres, Denis Heldák, Roman Chlouba, Tomáš Jiránek, Jaromír Kverka, Martin Ondráček, Jiří Rys, David Šafránek, Petr Tejral, Henri Tuominen, Václav Jankovský, Martin Kadlec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz