Slávistický expres odrazil Motor a je v baráži! Jihlavě chybí poslední krok

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

Slávistická jízda je u konce, té jihlavské chybí poslední korálek. Semifinále play off WSM Ligy zná prvního vítěze - Pražané na svém ledě znovu zdolali Motor a jejich hokejový expres je v baráži. K postupu potřebovali jen osm zápasů, všechny vyhráli a mohou se chystat na pokus o návrat mezi elitu. Blízko ke stejné metě má Dukla, která loupila na ústeckém ledě a v pondělí může před svými diváky také slavit. Svěřencům trenéra Vlka zbývá zdolat poslední překážku.

Snaživé Ústí neuspělo, Jihlava je na dohled postupu

Ve všech zápasech byli favoritovi vyrovnaným soupeřem, ten poslední ale pro hokejisty Ústí nad Labem vyzněl nejméně příznivým výsledkem. V napěchované hale Severočechů totiž předvedla velmi jistý výkon Jihlava a díky tomu dokráčela k postupovému mečbolu. Snaživé domácí bojovníky přibrzdil ve 26. minutě šikula Jergl, důležitou druhou branku po polovině zápasu přidal jiný útočník Skořepa. A když se ve 45. minutě prosadil také slovinský reprezentant Štebih, byla trasa slavného klubu ke třetímu triumfu pevně vytýčena. Dukla splnila úkol, na ledě soupeře jednou zvítězila a semifinálový boj o baráž může dotáhnout v pondělí na Horáckém zimním stadionu, kdy se od 17:30 hodin uskuteční pátý vzájemný duel.

HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM - HC DUKLA JIHLAVA 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Jergl (Důras, Dobrovolný), 35. Skořepa (Důras, Jergl), 45. Štěbih (Kolář, Diviš).
Rozhodčí: Pražák, R. Svoboda - Kokrment, Rozlílek.
Vyloučení: 9:8, navíc Brož, Melka (oba Ústí nad Labem) a Bilčík (Jihlava) na 10 minut..
Využití: 0:1.
Střely na branku: 37:38.
Diváci: 4657.
Stav série: 1:3.

Slavia bez ztráty kytičky, po roce hraje o extraligu!

Čekal to nejspíš asi málokdo, ale hokejisté Slavie projeli zápasy play off způsobem, jaký novodobá historie druhé nejvyšší soutěže nepamatuje. Ve čtvrtfinále potřebovali červenobílí jen čtyři zápasy k postupu přes Prostějov, teď jsou bez ztráty kytičky v baráži. Poslední bitva s Českými Budějovicemi byla hodně napínavá, oslabení hosté se drželi statečně, ale na rozjetý stroj domácích to nestačilo. Triumf řídil především spolehlivý brankář Hylák a také útočník Jiránek, který v 17. minutě otevřel skóre, načež si před druhou sirénou připsal asistenci na důležitou trefu obránce Knota. Slavia dokonala neskutečnou jízdu a má nyní víc než týden na to, aby se připravila na baráž o nejvyšší soutěž. Zahraje si ji přesně po roce, tentokrát jako vítěz semifinále WSM Ligy.

HC SLAVIA PRAHA - ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Jiránek, 39. Knot (Čermák, Jiránek).
Rozhodčí: Schmejkal, Petružálek - Kotlík, Zídek.
Vyloučení: 6:11, navíc M. Hruška (Slavia) do konce utkání.
Využití: 1:0.
Oslabení: 1:0
Střely na branku: 31:28.
Diváci: 4000.
Konečný stav série: 4:0.

Další program semifinále play off WSM Ligy

Pondělí 21. března - 5. zápas

17:30 HC Dukla Jihlava - Hokej Ústí nad Labem  

Středa 23. března - případný 6. zápas

18:00 Hokej Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava

Pátek 25. března - případný 7. zápas

17:30 HC Dukla Jihlava - Hokej Ústí nad Labem

Slavia Praha slaví postup do baráže, coby vítěze semifinálové série s Motorem ji čeká boj o účast v Tipsport extralize 2016-17 proti 13. a 14. klubu letošní nejvyšší soutěže. První kolo baráže se hraje v úterý 29. března.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz