Sledge hokejisté znají nominaci na paralympiádu. Devět hráčů jede už potřetí

Foto: Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců

Po konci ligové soutěže ukázal trenér české sledge hokejové reprezentace Jiří Bříza na 15 vyvolených, kteří v březnu odletí reprezentovat české barvy na paralympijské hry v Jižní Koreji. V nominaci jsou zástupci ze sedmi z celkových osmi týmů sledge ligy, nejvíc hráčů ve výběru mají mistrovský Zlín, vicemistr z Pardubic, pražská Sparta a Karlovy Vary. V základní skupině čekají Čechy soupeři z domácí Koreje, USA a Japonska.

Hned deset z patnácti nominovaných sledge hokejistů na letošní zimní paralympijské hry si zahrálo už před čtyřmi lety v ruském Soči, devět z nich pak dokonce pojede na svou třetí paralympiádu! Jedná se o Michala Geiera, Zdeňka Hábla, Miroslava Hrbka, Zdeňka Krupičku, Pavla Kubeše, Davida Motyčku, Davida Paláta, Jiřího Raula, Zdenka Šafránka a Michala Vápenku.

Nejlepší týmy letošního teprve před pár dny skončeného ročníku sledge ligy – Zlín, Pardubice, Sparta a Karlovy Vary – dodaly do nominace shodně po třech hráčích. Jediný celek, který v olympijském týmu nemá zastoupení, je Litvínov.

Čeští sledge hokejisté na předchozích dvou turnajích pod pěti kruhy dosáhli na páté místo. V Jižní Koreji budou hrát ve skupině B, kde se postupně setkají s domácím výběrem, následovat bude souboj se Spojenými státy americkými, které budou útočit na zlatý hattrick, posledním soupeřem pak budou Japonci. Do bojů o medaile postupují dvě nejlepší mužstva ze skupiny, zbylá dvě poté sehrají duely o umístění.

Nominace Česka na paralympiádu 2018

Brankáři: Michal Vápenka (HC Sparta Praha sledge hokej), Martin Kudela (HC KES Sledge Studénka).

Obránci: Pavel Doležal (SHK Mustangové AUTO IN), Miroslav Hrbek (SKV Sharks Karlovy Vary), Pavel Kubeš (SHK Mustangové AUTO IN), Jiří Raul (HC Sparta Praha sledge hokej) a Karel Wágner (SKV Sharks Karlovy Vary).

Útočníci: Michal Geier (SKV Sharks Karlovy Vary), Zdeněk Hábl (SHK LAPP Zlín), Zdeněk Klíma (Motor Sledge České Budějovice), Zdeněk Krupička (HC Sparta Praha sledge hokej), David Motyčka (SHK Mustangové AUTO IN), Martin Novák (SOHO Olomoučtí Kohouti), David Palát (SHK LAPP Zlín), Zdeněk Šafránek (SHK LAPP Zlín).

Realizační tým:

Trenér: Jiří Bříza
Asistent trenéra: Jan Katauer
Trenér brankářů: Jakub Novotný

Program českých sledge hokejistů ve skupině B

11. března 2018: Česko – Jižní Korea
12. března 2018: Česko – USA
13. března 2018: Česko – Japonsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz