Slováky na All Star Cupu povede Filc, kapitánem bude Radivojevič

23. ledna 2018, 12:07

Adam Bagar

Během olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu pořádají Slováci zajímavou akci. Ve spolupráci s vedením Tipsport extraligy, německé DEL a rakouské EBEL chystají utkání hvězd, které se pod názvem All Star Cup uskuteční 17. února v Bratislavě. "Nic jiného než vítězství na na domácí půdě nebereme," usmál se na tiskové konferenci šéf soutěže Richard Lintner, který zatím představil realizační tým a jméno kapitána.

Slováci ukázali na bývalého útočníka Bílých Tygrů Branka Radivojeviče, který bude na akci nosit kapitánské céčko. Jména dalších třinácti hráčů budou oznámena až v neděli. Jasno však mají už o složení realizačního týmu. Generálním manažerem je Peter Bondra a šéfem střídačky Ján Filc, kterému budou pomáhat Ján Pardavý a Andrej Kmeč.

Na All Star Cupu bude hrát i Nečas, Růžička chybí

„Pro mě bude příjemné spolupracovat s kluky, které jsem v minulosti vedl jako trenér,“ uvedl čtyřiašedesátiletý kouč, jenž dovedl naše východní sousedy ke zlatu z MS 2002 v Göteborgu. Filc chce stejně jako Lintner doma uspět. „Chceme naplnit novodobé olympijské heslo, že není důležité zúčastnit se, ale zvítězit,“ přiznal úspěšný trenér.

Tomu se líbí současný formát turnaje, v němž se každý utká s každým. Hrát se bude tři na tři na dvakrát patnáct minut. „Bude to skvělé, ale zároveň i náročné. Čekám hodně taktizování a také bruslení. Od začátku jsem byl nakloněn této myšlence, hodně se mi líbí,“ pokyvoval Filc. „Budeme se s Peterem Bondrou snažit vybrat kvalitní hráče.“

Na All Star Cupu budeme favoritem, hlásí Bednář

Tenhle krok už mají Češi za sebou. Kouč Vladimír Vůjtek, asistent Viktor Ujčík a generální manažer Petr Nedvěd ukázali na čtrnáctku hráčů v čele s kapitánem Jaroslavem Bednářem. A ta na Slovensku budí respekt. „Viděli jsme, jaké hráče Češi nominovali, vypadá to až hrozivě, ale my se toho nezalekneme. Doma chceme vyhrát,“ zavelel.

Kromě výběrů české a slovenské nejvyšší soutěže se v Bratislavě představí i borci z německé DEL a rakouské EBEL. I bez olympijských reprezentantů slibuje první ročník All Star Cupu parádní podívanou. „Je to největší akce tohoto typu, která se kdy v Evropě udála. Děláme vše proto, aby z ní všichni odjížděli s dobrým pocitem,“ zakončil Lintner.

Nedvěd: Jágra bych musel vyzkoušet v Letňanech

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz