.

6. dubna 2018, 8:00

Redakce eSports.cz

V tomto roce máme před sebou už 13. ročník naší mezinárodní hokejové školy a tímto zveme jak malé tak velké hráče k naší návštěvě. Hráči jsou rozděleni do skupin dle věku a výkonnosti. Každé skupině se věnují 3 až 4 trenéři. Tréninky jsou zaměřovány především na individuální činnosti jednotlivců jako je střelba, přihrávka, technika hole, technika bruslení, a ofenzivní i defenzivní situace. Samozřejmostí jsou brankářské tréninky. Během tréninku na suchu používáme střelnici na nácvik střelby, balanční pomůcky, švihadla, medicinbaly, bosu, činky, trx, a další tréninkové pomůcky.

Všeobecné informace:

Hokejová akademie mající za účel rozvoj a zdokonalení dětí i dospělých ve všech činnostech souvisejících s ledním hokejem v období prvních třech týdnů v červenci a také průběžně během celého kalendářního roku.

WWW.HOKEJOVASKOLA.CZ

Stručný obsah:

Obsahem kempu je příprava dětí a mládeže na hokejovou sezonu a zároveň je tento kemp chápán jako setkání mládeže z celého světa v období letních prázdnin. Ostravská hokejová škola má za sebou už svůj dvanáctý ročník. V předchozím roce nás navštívilo 245 dětí. Tato akce má za cíl připravit mladé adepty hokejového řemesla na následující soutěžní rok a zdokonalovat je během sezony. Kempu se mohou zúčastnit děti od 5 do 17 let věku a v posledních letech i dospělí.

Princip školy je názorně předvést hráčům denní režim vrcholového sportovce. Proto hokejová škola má všechny aspekty přípravného soustředění: tj. 2x denně trénink na ledě; 1-2 x denně trénink na suchu; 1x denně rehabilitace; 1x denně kompenzační cvičení, které mají za cíl zatěžovat svalstvo, které jinak u ledního hokeje je zatěžováno málo nebo nerovnoměrně. Vše je pod vedením kvalifikovaných trenérů, kteří vlastní nejvyšší trenérské licence.

Sportovní aspekt hokejové školy není jen jediná náplň. Akademie má za cíl také rozvoj osobnosti dětí. V průběhu každého týdne pořádáme setkání se zajímavými osobnostmi ze světa sportu. Převážně se našich besed zúčastňují hráči NHL. Mladí sportovci mají možnost se zeptat svých idolů, jak se jim podařilo uspět ve světě sportu, jakou oběť museli svému úspěchu přinést a kolik se za ním skrývá úsilí, těžké práce a odříkání. Samozřejmě hráči se také účastní některých vybraných tréninků, kde mladým adeptům názorně předvádějí své hokejové dovednosti.

Předchozích ročníků se zúčastnili: Marek Malík (New York Rangers), Rostislav Olesz (Florida Panthers), Martin Prusek (Dynamo Riga), Zbyněk Irgl (Lokomotiv Jaroslavl), Tomáš Fleischmann (Washington Capitals), Filip Kuba (Ottawa Senators), Roman Polák (St. Louis Blues), Jakub Štepánek (SKA Petrohrad), Petr Mrázek (Philadelphia Flyers), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning), Matěj Stránský (Čerepovec), Radek Faksa (Dallas Stars) a mnoho dalších hráčů hrajících nejvyšší hokejové soutěže po celém světě.

Také trenéři účastnící se této mezinárodní akce mají vysoký kredit v hokejovém světě: Darek Stránský (trenér Litvínova, Vítkovic, ČR U16, U17), Aleš Tomášek (bývalý reprezentant ČR a trenér Vítkovic), Aleš Flašar (bývalý reprezentant a trenér), Marty Cejka (trenér mládeže New York Little Rangers), Jakub Petr (trenér ČR U18, U20, Vítkovic, bývalý trenér americké univerzitní soutěže a reprezentace Austrálie U18), Roman Šimíček (bývalý hráč NHL, nyní trenér Košic), Jan Daneček (trenér Havířova, Třince, Vítkovic) a další úspěšní trenéři. Jako asistenti se zapojují do tréninku hráči extraligových i prvoligových týmů.

Ostravská Hokejová Škola se stala za dvanáct let existence významným podnikem v přípravě mladých sportovců díky skvělé organizaci, mimořádně kvalitního tréninku a rozmanitého denního programu pro participující mladé sportovce.

Našeho projektu se účastní sportovci z celého světa: Slovensko, Polsko, Německo, Švédsko, Rusko, Lotyšsko, Litva, Finsko, Švédsko, Bělorusko, Ukrajina, USA, Itálie, Kanada, Mexiko a Norsko. Samozřejmostí je, že většina vychovatelů a trenérů ovládá cizí jazyky, což významnou měrou zjednodušuje komunikaci a zkvalitňuje osobní přístup k tréninku i mimo něj.

Dobré jméno Ostravské Hokejové Školy podtrhuje výborné materiální zabezpečení. Mladí sportovci mají kvalitní celodenní stravu, ovoce a pitný režim se zvýšeným zřetelem na energetickou skladbu. Dále hráči jsou vybaveni dresy, upomínkovými čepicemi, lahvemi na iontové nápoje a reklamními předměty, což také zvyšuje prestiž celé akce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz