Smutek pro Sekáče. Útočník Kazaně je zraněný, v této sezoně dohrál?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

3. dubna 2018, 11:00

Václav Jáchim

Neštěstí nechodí po horách, ale po hokejistech. Parafrázi klasického přísloví potvrzuje aktuální rozpoložení Jiřího Sekáče. Reprezentační útočník měl v play off ruské KHL vynikající formu, během deseti utkání si připsal 12 kanadských bodů a v žebříčku produktivity Gagarinova poháru mu patří pátá příčka. Jenomže další bodíky už asi nepřidá. Účastník nedávných olympijských her je zraněný a zůstává s velkým otazníkem, zda by v případě postupu do finále stihl nastoupit.

Zdravotní potíže trápí Sekáče od pátého zápasu s Magnitogorskem ve čtvrtfinále. Někdejší hokejista Montrealu, Chicaga, Anaheimu, Arizony, Lva a dalších týmů má podle klubových stránek zraněnou ruku. Původně se zdálo, že by nemuselo až jít o tak závažný problém, nicméně nakonec se ukázalo, že ano.

V Kazani se musejí bez Sekáče obejít možná až do konce sezony, přitom první zprávy ukazovaly, že verdikt nemusí být úplně definitivní. "Jiří má zranění ruky, které se obyčejně léčbě několik týdnů. V semifinále s Čeljabinskem pokračovat nemůže, pokud postoupíme do finále, teoreticky by mohl naskočit se sebezapřením," řekl agentuře TASS o víkendu generální manažer klubu Rafik Jakubov.

Foto: ak-bars.ru

Jak se ale později ukázalo, potíže jsou závažnější, Sekáč má ruku údajně zlomenou. Klub z Kazaně situaci blíž nekomentuje, v průběhu play off je to logické. Nicméně Sekáč byl zapsán na listinu zraněných hráčů, kde by měl zůstat až do 27. dubna. Z toho vyplývá, že pro něj letošní sezona zřejmě skončila. "Je to tak, bohužel. Jirka měl vynikající formu, ale má takové zranění, které mu nedovolí v play off pokračovat," řekl hokej.cz agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, jež hráče zastupuje.

Sekáč tím pádem vypadne i z výčtu možných posil české reprezentace před mistrovstvím světa. "S Jirkou jsem hovořil před Velikonocemi, ještě šel na podrobné vyšetření. Pro něj každopádně obrovská smůla, měl vynikající ročník. Zejména v play off hrál skvěle," připomněl Vůjtek. Kazaň bez Sekáče bojuje v semifinále Gagarinova poháru s Čeljabinskem. Zatím vede 2:0 na zápasy, ten třetí se hraje dnes na ledě Traktoru.

Jiří Sekáč byl v letošní sezoně elitním útočníkem Kazaně. Během základní části sehrál 50 utkání KHL, vstřelil 16 branek a přidal 26 nahrávek, což v součtu znamená 42 bodů. V play off má bilanci vynikající, za 10 utkání stihl čtyři branky a osm asistencí. V ruském klubu se postupně vypracoval v jednu z největších hvězd, jelikož má nadále platnou smlouvu, barvy AK Bars bude hájit i v následujícím ročníku.

Foto: ak-bars.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz