Smutný Slipčenko: Nezvednu rameno, končím s hokejem. Ve 29 letech

Foto: hc-slavia.cz

3. srpna 2015, 16:21

Adam Bagar

Těžké chvíle v těchto dnech prožívá brankář Robert Slipčenko, který už další starty do svých statistik nepřidá. Ve 29 letech se totiž rozhodl ukončit kariéru, když dlouhé měsíce bojoval se svým bolavým ramenem. "Před rokem a půl jsem byl na operaci. Ale pořád to není v pořádku, nemůžu ho pořádně zvednout a proto jsem musel skončit," líčí gólman Slipčenko v rozhovoru pro hokej.cz.

"Ještě jsem to zkoušel minulou sezonu, ale nešlo to," vypráví smutný gólman, jenž za Crimmitschau loni zaznamenal pouhý jeden start. "Trénoval jsem, ale vzhledem k ramenu ne na sto procent. Navíc tam měli omezený počet cizinců a první gólman byl také cizinec. Takže jsme byli domluveni tak, že do branky půjdu jen tehdy, když bude zraněný," prozrazuje Robert Slipčenko.

Přibližně před rokem a půl absolvoval operaci ramene, jenže pořád s ním má velké problémy. "Nemůžu ho zvednout." Nebylo jiné cesty, než ukončit kariéru v pouhých devětadvaceti letech. "Chtěl jsem pokračovat dál, ale nejde to. Musel jsem skončit, i když je to dost bolestivé. Když se celý život věnujete hokeji a potom přijde taková věc, je to těžké pro každého hráče," přiznává.

"Chtěl jsem pokračovat dál, ale nejde to. Musel jsem skončit, i když je to dost bolestivé."

Zatímco jeho kamarádi nedávno začali s přípravou na ledě, Slipčenko se teď musí srovnávat s brzkým koncem kariéry. "Měl jsem rád, když jsem vždycky na začátku sezony dostal novou a pěknou výstroj. Ale nyní jen koukám na kluky, jak krouží po ledě. Ale trošku mně to všechno zjednodušují věci kolem našeho hokeje, jenž není úplně čistý, jak vyplouvá na povrch," myslí si.

Slipčenko prošel celou řadou klubů, nejraději však vzpomíná na působení u našich východních sousedů. "Nejhezčí časy jsem prožil v Banské Bystrici, tam bylo pěkně a super zázemí i lidé. Dodnes jsem s některými v kontaktu." A pak samozřejmě rád myslí na roky ve Slavii. "Zachytal jsem si extraligu a hned v mé premiérové sezoně jsme získali medaili. Byl to vrchol kariéry," líčí.

Robert Slipčenko u hokeje nezůstane, přestěhuje se do zahraničí

V sezoně 2009-10 dokonce v pražském klubu odchytal čtyřicet klání a zdálo se, že měl nakročeno k tomu stát se stabilním gólmanem elitní tuzemské soutěže. "Čekal jsem, že další sezonu dostanu stejnou nebo větší šanci, ale přišel Miroslav Kopřiva a pak jsem si navíc utrhl tříslo a těžko se mi vracelo. Dominik Furch pak pravidelně chytal první ligu a vychytal se," pátrá v paměti.

A teď je už pro něj hokej uzavřená kapitola. "U hokeje nezůstanu, nenaplňuje mne tak, že bych kolem něj chtěl dělat celý život. Dám si od něj pauzu a pak se uvidí, v budoucnu bych možná zkusil trenéřinu. Ale až vyprchá ten smutek, pořád se to ve mně mele," přiznává Robert Slipčenko. A co ho teď čeká? "Mám plán, co budu dále dělat. Přestěhuju se do zahraničí," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz