Šňůra porážek Pardubice nevykolejí. Začíná se od nuly, ví Petr Sýkora

Foto: Vladimír Škorpík, hcpce.cz

Ani v posledním utkání základní části nedokázali hokejisté Pardubic zvrátit mizérii minulých zápasů a po porážce od Litvínova museli skousnout osmou porážku v řadě. Prachbídný finiš je odsunul až na devátou pozici v tabulce, takže předkolo play off budou začínat na ledě Vítkovic. Vyhlídky to jsou neslavné, ale v Pardubicích věří, že nastává čas obratu.

„Základní část skončila a začíná se od nuly, třeba nám to takhle sedne,“ snaží se pardubický útočník Petr Sýkora hodit porážky za hlavu. „Každý mančaft si projde krizí. Že se nedaří, to k hokeji prostě patří. Bohužel to máme před play off, ale musíme se s tím poprat,“ nepropadá panice nejproduktivnější hráč východočeského celku.

„Není čas na velké změny ani na povídání, už se toho v posledních dnech namluvilo dost. Každý si to musí přebrat po svém.“

A skepse nevládne ani v kabině, ve které už měsíc nebyl slyšet vítězný pokřik. „Všichni se na play off těšíme, kvůli němu se také celá sezona hraje. Teď už musíme přemýšlet jen nad nadcházejícími zápasy proti Vítkovicím. Co bylo na konci základní části, to je pryč, nesmíme se tím zabývat,“ snaží se Sýkora udělat za základní částí tlustou čáru.

Na ledě to zřejmě tak snadno nepůjde. V neprospěch Pardubic hovoří i letošní bilance s Vítkovicemi, které vyhrály tři vzájemná utkání v řadě. „Je to celkem jedno, koho jsme dostali, mezi možnými soupeři nebyl žádný slabý tým. My máme starosti hlavně sami se sebou, takže se na tohle nemůžeme dívat,“ nespekuluje.

Otázkou série zůstává, jak se týmy popasují s tím, že se ostravská utkání nebudou hrát jako tradičně na ledě ČEZ Arény, ale v Porubě. Vítkovičtí hokejisté si už „nový“ stánek osahali, Pardubice půjdou do neznámého. „Nekoukáme na to, kde budeme hrát. Potřebujeme se dát do kupy jako tým a soustředit se jen na vlastní výkon,“ konstatuje Sýkora.

Na obrození mají pardubičtí hokejisté pouhé dva dny, pak už série startuje. „Není čas na velké změny ani na povídání, už se toho v posledních dnech namluvilo dost. Každý si to musí přebrat po svém. Musíme na ledě makat a věřit, že to urveme jedním gólem. Po jednom vítězství se to snad otočí,“ věří pardubický střelec.

Sestřih utkání Pardubice - Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz