Šok pro fanoušky Komety! Ton si play off nezahraje, v Brně končí

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

3. března 2016, 9:55

Adam Bagar

Pouhý den před koncem základní části Tipsport extraligy učinilo vedení brněnské Komety dost překvapivý krok v podobě loučení se zkušeným útočníkem Petrem Tonem. Ten v letošní sezoně stihl odehrát jen devatenáct zápasů, další už ale nepřidá a přijde tak o vrchol sezony. "Liborovy názory respektuji a samozřejmě přeji Kometě, ať se jí daří," prozrazuje dvaačtyřicetiletý hráč na oficiálních stránkách brněnského klubu.

Petr Ton se naposledy v brněnském dresu představil ve druhém dějství úterní bitvy na východě Čech, kde ve třetí periodě sledoval pouze ze střídačky, jak jeho tým fantasticky otáčí výsledek z 0:3 na 4:3 po prodloužení a slaví cenný triumf nad Pardubicemi, čímž si zároveň zajistil play off. O den později si zkušeného útočníka, autora 384 extraligových gólů, pozval na kobereček kouč a majitel v jedné osobě Libor Zábranský.

"S Petrem jsem dlouho mluvil. Nejen o utkání v Pardubicích, ale i o mých dalších představách a budoucnosti Komety. Nakonec jsme se dohodli na ukončení spolupráce," prozrazuje Zábranský. "Nejen za odvedenou práci pro klub, ale i za jeho přístup mu děkujeme. Přejeme Petrovi, aby se mu v budoucnosti dařilo nejen ve sportovní kariéře, ale i osobním životě," doplňuje brněnský majitel na adresu hokejového veterána.

"Na Brno i Kometu budu vzpomínat jen v dobrém."

Toho v letošním ročníku brzdila častá zranění, a proto sehrál v brněnských barvách pouhých 19 zápasů, v nichž zapsal jedenáct bodů za šest branek a pět nahrávek. "Liborovy názory respektuji a samozřejmě přeji Kometě, ať se jí daří. Bohužel se tato sezona vlivem zranění hned zpočátku soutěžního ročníku nevyvíjela dle představ. Na Brno i Kometu budu vzpomínat jen v dobrém," hlásí odchovanec kladenského hokeje.

Rozhodne se Petr Ton pro konec bohaté kariéry, nebo se někde v létě dohodne na novém angažmá? To je zatím ve hvězdách. Mimo hru jistě nebude ani návrat do mateřského Kladna, v jehož dresu sbíral první extraligové starty. Dnes jich má na kontě už více než devět stovek. Kromě Kladna si zahrál ještě na Spartě, kde působil nepřetržitě od roku 2003 dlouhých jedenáct sezon. V Brně pak stihl pouze necelé dva ročníky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz