Sokolov dominoval v Trutnově, na západě padlo 89 branek

Foto: hokejzr.cz

11. února 2015, 22:40

Marek Komárek

Dle tradičního sobotního rituálu bylo vhozeno buly na celkem třinácti druholigových stadionech. Východní skupina zažila obrat Břeclavi v závěru utkání s Technikou a výhru Frýdku-Místku nad Karvinou řízenou produktivním Petrem Lipinou. Na západě zvítězilo všech šest nejvýše postavených celků, překvapivě vysoko v Bílině také Řisuty a od posledního místa tabulky se odpoutal Pelhřimov.

Východní skupina:

Břeclav vydřela dva body proti favorizované Technice

Břeclav v poslední době na poslední příčce zajišťující play off stíhají Bobři z Valašského Meziříčí. Proto dnes domácí chtěli bodovat proti silné Technice. Více než 59 minut klání vše nasvědčovalo výhře výše postavené Techniky, ale v poslední minutě vyrovnal domácí Kubáč a v nastavení rozhodl o dvou velmi důležitých bodech pro Břeclav Kučera.

HC LVI Břeclav – VSK Technika Brno 3:2 po prodloužení (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Kučera (Beneš, Červenka), 60. Kubáč (Fejt), 64. Kučera (Fejt) – 6. Habrovec (Heža), 33. Bustin (Havíř, Benýšek).

Lipina hattrickem zlomil odpor poslední Karviné

Karviná po sérii lepších výsledků opět mírně ztrácí. Dnes měla velkou šanci přiblížit se předposlednímu Frýdku-Místku. V dresu domácích se ale prosadil třikrát Petr Lipina a ani dobrý finiš Karviné, která dokázala v posledních dvou minutách utkání dvakrát udeřit, nestačil na bodový zisk.

HC Frýdek-Místek – SK Karviná 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 13. Krutil (Sršeň, Sluštík), 28. Lipina (Zedník, Teper), 49. Lipina (Zedník), 51. Lipina (Matějek) – 21. Kasperlík (Deutsch), 59. Orság (Fišera, Křibík), 60. Hoďa (Luka).

Seidler zařídil v nájezdech bonusový bod Porubě

Diváci v Hodoníně viděli na branky bohatou prostřední část hry a dobrý výkon domácího Kuby. V týmu Poruby bylo k vidění ale více dobrých individuálních výkonu, díky nimž si hosté odvezli zaslouženě dva body za výhru na samostatné nájezdy. Zařídil ji Seidler.

SHK Hodonín – HC RT TORAX Poruba 2011 4:5 po nájezdech (1:1, 2:3, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Kuba (Sajdl), 30. Kuba (Peš), 33. Jurásek (Kuba, Peš), 52. Dufek (Grman) – 10. Krayzel (Seidler, Kilnar), 37. Chaloupka (Slavík, Červenka), 38. Buček (Krayzel, Seidler), 40. Hulva (Červenka, Báca), rozhodující nájezd Seidler.

Vedoucí Přerov nedovolil Bobrům překvapit

Bobři stáhli ztrátu na play off více než v průběhu loňského kalendářní roku očekávali. Dnes je ale čekal soupeř z kategorie nejtěžších. Vedoucí Přerov nechal žít šanci hostů po celou první třetinu. V té druhé se prosadili Kolář, Málek a Sedlák a o vítězi utkání už domácí fanoušci nepochybovali. Na tři branky v dresu Zubrů přihrál Goiš.

HC ZUBR Přerov – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Kolář (Janota), 27. Málek (Vlček), 38. Sedlák (Goiš, Sakrajda), 49. Sedlák (Goiš, Š. Kratochvíl), 58. Š. Kratochvíl (Goiš, Osina) – 58. Martiník (Varga)

Výhru Vsetína v Opavě řídil čtyřmi body Kolařík

Úvod utkání v Opavě naznačil, že by se domácí bodů dočkat mohli. Na první místo Přerova útočící Vsetín ale ještě během první části stav otočil. V každé další třetině potvrdil svou výhru vždy jednou brankou a zůstal v těsném dvoubodovém kontaktu se Zubry. Na každé brance Vsetína se podílel Kolařík. Dva góly sám dal a další dva zařídil dobou asistencí.

HC Slezan Opava – VHK Vsetín 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Tůma – 9. Kolařík (Vaněk), 18. Kolařík (Zúbek), 34. Zúbek (Kolařík, Tesařík), 60. Zúbek (Vaněk, Kolařík).

Západní skupina:

Řisuty deklasovaly Bílinu ještě před polovinou klání

Právě Draci z Bíliny hrají v posledních týdnech ve velké herní pohodě. Svého dnešního soupeře v tabulce se jim podařilo téměř dostihnout. Dnes ovšem inkasovali od Buldoků velkou facku před blížícím se play off. Během prvních třiadvaceti minut inkasovali domácí šestkrát a ve zbytku utkání šlo spíše o tvar konečného výsledku než o vítězství.

HC Draci Bílina – HC Řisuty 3:9 (0:4, 0:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 46. Petráš (Zeman), 57. Salač (Přeučil), 59. Kýhos (Salač) – 8. Vyšín (Šubrt), 11. Raclavský (Šubrt), 16. Krpata (Sedláček), 20. Kraus (Vyšín, Tomáš), 22. Vodička (Kos, Kolařík), 23. Tomáš (Vlček), 43. Náprstek, 54. Náprstek (Sedláček), 59. Krpata.

Klatovy ztratily body až v závěrečné desetiminutovce

Klatovy v domácím prostředí dokázaly Vrchlabí překvapit a dnes odehrály dobrých padesát minut na ledě stejného soupeře. Body ztratily až v posledních deseti minutách, kdy se za horaly trefili Urban, Fořt a v poslední minutě ještě Vlach s Hamerským. Hosté se ve vyrovnané tabulce po dnešku propadli na poslední příčku. Pelhřimov totiž zvítězil.

HC Stadion Vrchlabí – SHC Klatovy 8:4 (2:1, 1:2, 5:1)

Branky a nahrávky: 4. Urban (Matějka, Klement), 9. Fořt (Matějka, Urban), 33. Bláha (Jirků), 42. Bláha, 50. Urban (Fořt, Hlaváč), 53. Fořt (Matějka), 60. Vlach (Kadavý, Hamerský), 60. Jirků (Skočovský, Bláha) – 16. Pejchar (Čuba, Blumentrit), 25. Vondryska (Čuban), 36. Vondryska (Čuban), 46. Pacanda.

Ani hattrick Krále nestačil Nymburku na Kolín

Diváci obou celků si dnes museli přijít na své. Nakonec byli spokojenější ti hostující. Kolín začal utkání dvěma brankami Malého, domácí si ale přichystali čtveřici odpovědí. Tři branky Nymburku ze čtyř v první třetině zařídil Král. Druhá část ovšem přinesla obrat hostí, se kterým si už domácí rady něvěděli. V poslední dvacetiminutovce potvrdil výhru Kolína svou druhou brankou Šafránek.

NED Hockey Nymburk – SC Kolín 5:6 (4:2, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Král, 9. Král (Eis), 12. Knesl, 14. Král, 57. Šimek (Wszolek, Dulovec) – 2. Malý (Nedbal), 4. Malý (Morkes, Šifta), 24. Šafránek (Zumr), 24. Semirád (Šifta, Nedbal), 39. Kulhánek (Šafránek, Jankovský), 46. Šafránek.

Gólovou přestřelku ovládl lídr tabulky

Nevídanou brankovou přestřelku zažili fandové na stadionu pražské Kobry. První část hry tomu ještě nenasvědčovala. V té druhé ale padlo sedm branek a ve třetí dokonce osm. Radovat se nakonec mohli domácí. Udrželi si tak dvoubodový náskok před Sokolovem. Moravské Budějovice stále nemají jistou ani účast v play off.

HC Kobra Praha – HC Moravské Budějovice 2005 9:7 (1:0, 4:3, 4:4)

Branky a nahrávky: 3. Paris (Kocman), 21. Paris (Evan, Kocman), 25. Pohl (Kocman), 25. Slanina (Malý), 30. Strnad, 42. Čurda (Pohl, Slanina), 42. Strnad (Půlpán), 42. Čurda (Kocman), 55. Malý (Borovanský, Slanina) – 26. Paták (Barták), 27. Jakeš (Paták), 34. Horký (Jakeš), 42. Gottlieb (Vlašín), 45. Přidal (Mikeš, Pěška), 52. Přidal (Mikeš), 54. Mikeš (Pěška).

Sokolov v Trutnově exceloval, Vaněk má hattrick

Naprosto jasnou záležitostí se stalo utkání v Trutnově. Na tamní stadion zavítal druhý celek tabulky ze Sokolova. Vítězství hostů dnes zařídil zejména Vaněk. Zaznamenal hattrick. Pozadu nezůstal ani Škop. Vstřelil pouze o branku méně.

HC BAK Trutnov – HC Baník Sokolov 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Smékal (Koutník) – 7. Škop (Račanský), 8. Vaněk (Kvapil), 13. Škop (Račanský), 33. Flek (Novák), 40. Vaněk (Troška), 44. Vrána (Šik, Flek), 60. Vaněk (Vrána, Flek).

Jinřichův Hradec vysoko podlehl Vlkům v Jablonce

Jindřichův Hradec letos už poněkolikáté propadl na hřišti soupeře. Inkasoval častokrát devět branek, dnes „pouze“ osm. Vlci dali základ vysokému vítězství už v první části a v každé další ho dvěma brankami potvrdili. Hatrrickem pomohl vítězství Vlků Šulc. Za hosty alespoň korigoval dvěma brankami Milotinský.

HC Vlci Jablonec – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 8:3 (4:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Šulc (Petrmichl, Pilař), 7. Šulc (Petrmichl, Tondr), 16. Pulec (Peřina, Tondr), 17. Bříška (Pilař, Tondr), 22. Peřina (Žďárský), 36. Šulc (Bříška), 54. Pavlů (Pulec, Peřina), 55. Homolka (Bříška, Zeman) – 10. Milotinský (Šesták, Švihálek), 19. Bárta (Novák, Trummer), 55. Milotinský (Kadlec, Šesták).

Pelhřimov se po výhře v Klášterci odpoutal z chvostu

Po dnešním kole nebude Pelhřimov poslední. Jeho příčku převezmou Klatovy. Úvod utkání vítězství Medvědů nenasvědčoval, ale začátek druhé části domácí hráči nezachytili. Během dvou minut se hosté trefili třikrát. Výhru Pelhřimova dnes dvěma brankami zařídili Třetina, Siřiště a Šidák. Zbývající sedmou branku zaznamenal Beneš.

HC Klášterec nad Ohří – HC Lední Medvědi Pelhřimov 3:7 (2:2, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Hrdlička (Běhal), 5. Jáchym (Boušek), 54. Vlastník (Michálek) – 4. Šidák (Třetina), 17. Šidák (Třetina), 22. Třetina (Kopic), 23. Beneš (Hadrava), 23. Siřiště (Vysloužil), 36. Třetina (Kopic, Vysloužil), 56. Siřiště (Vysloužil, Votápek).

Tábor vyhrál ve Žďáře a drží kontakt s čelem tabulky

Ani třetí tým tabulky dnes nezaváhal. Kontakt s Kobrou Praha a Sokolovem Tábor udržel. Vítězství se ale nerodilo snadno. Plameny držel zpočátku ve hře Kunstmüller. Zkušený soupeř ale postupně své vedení navyšoval. Poslední dvacetiminutovka navzdory snaze domácího Žďáru přinesla pouze stvrzující trefu Maříka.

SKLH Žďár nad Sázavou – Hockey Club Tábor 3:6 (1:2, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kunstmüller (Plachý, Padělek), 25. Kunstmüller (Plachý, Padělek), 38. Padělek (Kunstmüller, Plachý) – 11. Kellner (Boháč, Mrkvička), 13. Mrkvička (Kellner), 23. Kellner (Blažek), 26. Mrkvička (Havzan, Černý), 33. Březina (Kellner, Černý), 60. Mařík (Zayml, Matušík).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz