Sokolov jde do kvalifikace! Tábor a Přerov krok od postupu

Foto: hokejzr.cz

26. března 2015, 23:05

Tomáš Nejedlo

Třetími zápasy pokračovaly tři druholigové série, v nichž si vítězové zajistí postup do kvalifikace o první ligu. V západní skupině už jednoho účastníka kvalifikace známe. V nejkratším možném třízápasovém termínu se jím stal tým Baník Sokolov, který vyřídil soupeře z Jablonce i potřetí, a po výhře 2:0 mohl společně se svými fanoušky oslavit postup do bojů o první ligu. Nakročeno do kvalifikace mají také Tábor a Přerov. Lepší výchozí pozici mají nyní Jihočeši, kteří na Kobře urvali výhru 5:4 v prodloužení a v sobotu mohou doma rozhodnout. Přerov po těsném vítězství 3:2 pojede pro postup do Vsetína.

Sokolov zdolal Jablonec i potřetí a slaví postup

Sokolovští hokejisté v domácím prostředí svým soupeřům výhry rozhodně nerozdávají. Přesvědčil se o tom v semifinálové sérii také Jablonec nad Nisou, který vyrážel na led Baníku bojovat o navrácení série do města bižuterie. To se ale Vlkům nepovedlo, i když předvedli sympatický a houževnatý výkon. Na kvalitní domácí mančaft však ani to nestačilo, a to hlavně proto, že hosté nedokázali překonat brankáře Hrušku. Gólové hody se tentokrát nekonaly, na postup Baníku stačily dvě branky z druhé třetiny. Skóre ve 33. minutě dokonce ve vlastním oslabení otevřel Marek Švec a ještě před druhou přestávkou na 2:0 upravil extraligou v Karlových Varech protřelý Kamil Tvrdek. To bylo z gólového menu vše, a tak Sokolovští mohli se svými příznivci po skončení utkání oslavit postup do kvalifikace o první ligu!

HC Baník Sokolov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Švec, 39. Tvrdek (Přindiš). Konečný stav série: 3:0.

Kobra přišla o tříbrankové vedení, k postupu má blíž Tábor

Hráči pražské Kobry si patrně drbou hlavy ještě teď. Vždyť ve třetím utkání měli už v první třetině soupeře z Tábora, jak se říká, na lopatě, avšak promarnili luxusní třígólový náskok. Úvod utkání byl v režii Pražanů a gólově to také Jakeš, Malý a Borovanský vyjádřili. Jenže pak nastalo uspokojení s výsledkem, a to se Kobře krutě vymstilo. Ještě do první pauzy snížil kapitán Matušík a do poloviny zápasu už bylo vyrovnáno, když se trefili Kolomý a Kanov. Přesto po trefě Půlpána domácí ještě jednou vedli. Ve třetí části přišel hostující Kelnner s vyrovnávací trefou a šlo se do prodloužení. To trvalo přesně čtyři a půl minuty, když Šebovu družinu zmrazil skórující Jan Březina a odstartoval táborskou radost z druhé výhry v sérii.

HC Kobra Praha – Hockey Club Tábor 4:5 po prodl. (3:1, 1:2, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Jakeš (Verbík), 7. Malý (Borovanský, Pohl), 13. Borovanský (Půlpán), 38. Půlpán (Malý, Borovanský) – 15. Matušík, 23. Kolomý (Kanov, Matušík), 28. Kanov (Havran, Kellner), 47. Kellner (Havran), 65. Březina (Matušík). Stav série: 1:2.

Zubři doma opět nezaváhali a do Vsetína pojedou s mečbolem

V sérii Přerova se Vsetínem zatím po třech odehraných zápasech platí české přísloví: Můj dům, můj hrad. Opět totiž zvítězil domácí mančaft, podruhé se radoval Přerov. Třemi tisícovkami diváků opět vyprodaná přerovská MEO Aréna sledovala napínavou bitvu, která musela potěšit srdce nejednoho hokejového fanouška. Domácí přitom začali skvěle. Nebyly odehrány ani dvě minuty a už je Jan Kolář poslal do vedení. To však bylo na dlouho dobu vše. Obrany, v čele s oběma brankáři převyšovaly ofenzivní choutky obou týmů, až přišla plodná třetí část. To nejprve Slováček vyrovnal, aby ještě v téže minutě navrátil vedení domácím Pala. Další vyrovnávací trefa, tentokrát z hole Zúbka měla opět domácí kontr, a sice ten vítězný. Jeden z nejzkušenějších hráčů na ledě Zdeněk Sedlák si schoval svou trefu na tu nejlepší možnou chvíli a rozhodl zápas. Zubři tak pojedou pro postup v sobotu na Lapač.

HC ZUBR Přerov – VHK Vsetín 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Kolář (Procházka, Zbořil), 42. Pala (D. Šťastný), 52. Sedlák (D. Šťastný) – 42. Slováček (Ambruz, Hrazdira), 47. Zúbek (Kolařík). Stav série: 2:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz