Sparta svítila, smetla Energii. Asi jsme se lépe viděli, hlásí Réway

Foto: hcsparta.cz

V předchozích dvou duelech padli, od Mountfieldu a Mladé Boleslavi nakoupili hokejisté Sparty jedenáct branek. Ale teď Pražanům svítila zelená. Tedy pardon - reflexní žlutá: svěřenci trenérů Jandače a Motáka totiž proti Karlovým Varům nastoupili ve speciálních dresech, což bylo součástí šestého ročníku akce "Sparta vzdává hold". A domácí soka nevídaně zničili. Po úvodní oťukávané přišel vedoucí gól, pak další. Nakonec z toho byla málem potupná desítka!

Přitom v předchozích zápasech měli sparťané doma docela potíže s tím, pokud soupeř vsadil na pečlivou obranu a na práci ve středním pásmu. Západočeši patrně chystali stejný záměr, jenže tentokrát selhal. Favorit totiž brzy otevřel skóre, zahodil určitou psychickou deku a v koncovce byl najednou jako vyměněný. "Je to dobré pro nás i pro fanoušky, protože ti přišli ve velkém počtu i minule s Hradcem, ale tehdy jsme to zkazili. Teď jsme chtěli všechno vynahradit," říká Martin Réway.

Právě slovenský reprezentant zapsal první z celkových devíti sparťanských tref. Jak to bývá, místo krásné efektní kombinace se ujala střela od modré čáry, kterou gólman Habal pořádně neviděl. Réway měl z trefy velkou radost. "Byla důležitá, protože ty první góly se nám v poslední době nedařilo dávat. Teď nám branka dodala klid na hokejky, měli jsme větší chuť do zápasu," kvituje.

Dalším plusem pro Pražany je defenziva. Po dvou vyšších porážkách tentokrát přišlo jasné vítězství podpořené důslednou šichtou ve vlastní třetině. "Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany a chtěli jsme pomoci Filipovi Novotnému, aby neměl tolik práce. Myslím, že se to podařilo - samozřejmě až na ten jediný gól v závěru," jmenuje branku Radima Hrušky, která padla za stavu 0:8 při dvojnásobném oslabení domácích.

Na pohodě ve sparťanských řadách to ovšem pochopitelně nic nezměnilo. "Potřebujeme se před play off naladit co nejlépe, aby naše forma byla stabilní a bez výkyvů. Takže za tenhle zápas jsme docela rádi, teď už se musíme soustředit na nedělní derby se Slavií," připomíná bronzový medailista z nedávného šampionátu dvacetiletých v Kanadě.


Vysoká výhra nad Energií podpořila unikátní sparťanský večer. Klub vzdával hold policistům, hasičům, členům armády a záchranářům. Na bitvu dorazilo víc než deset tisíc fanoušků a ve výborné atmosféře se publikum bavilo. Hosté samozřejmě nikoli, ale proti Spartě tentokrát nenašli kloudné zbraně. Domácí výjimečně vyměnili tradiční dresy za žlutou reflexní barvu, kterou nosí záchranáři.

A na ledě kouzlili. "Asi jsme se lépe viděli. Měli bychom v nich hrát častěji," usmívá se Réway. Změnu bral pozitivně. "Dresy byly pěkné, i když trochu dráždily oči. Ale jo, příjemný," uznává. Takhle výrazně přehodit klubové barvy - to rozhodně  není běžná věc, ovšem sparťané si poradili. "Asi před třemi týdny jsme věděli, že do něčeho takového půjdeme. Bylo to jen na jeden zápas, žádný problém." dodává.

Chlapík, který v utkání vstřelil gól a na dva další přihrál, nicméně upozorňuje, že Tipsport extraliga spěchá dál. Sparta v neděli vyzve Slavii, klání v O2 aréně bude znovu speciální. "Pro mě je to nejvíc z celé extraligy. Beru to hodně vážně a věřím, že ten zápas zvládneme a budeme pokračovat v dobrých výkonech," přeje si. Protivník je na tom v tabulce mizerně, velmi reálně mu hrozí baráž a tvrdý boj o záchranu. "Je to velký rival, kterého chceme porážet. Ale přál bych si, aby Slavia v extralize zůstala. Bylo by to lepší i pro fanoušky," uzavírá.

Sestřih utkání Sparta Praha - Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz