Sparta zná nového sportovního manažera, Kalouse nahradí Broš

Foto: hcsparta.cz

10. dubna 2017, 14:21

Adam Bagar

Sparta hlásí po nepovedené sezoně další změnu, novým sportovním manažerem holešovického klubu se stal bývalý sparťanský kapitán Michal Broš, který se tak vrací do známého prostředí. "Je to pro mne velká motivace a výzva, protože Sparta mi během let, která jsem tu strávil, přirostla k srdci," prozrazuje na klubovém webu čerstvý nástupce Jiřího Kalouse, který pokračuje v roli hlavního trenéra.

Ambiciózní Pražané ani letos nezlomili dlouhé čekání na titul, naposledy slavili v roce 2007 a bylo jasné, že po nepovedené sezoně přijdou změny. Už na konci března skončili asistenti Jiří Veber a Zdeněk Moták, Jiřímu Kalousovi bude nově vypomáhat Jaroslav Nedvěd.

Kalous má sice dál důvěru jako hlavní trenér, skončil však na postu sportovního manažera, kde Sparta hledala vhodného nástupce. A našla. V pondělí podepsala smlouvu s bývalým střelcem Michalem Brošem, který v Holešovicích slavil dva mistrovské tituly.

"Je to pro mě velká motivace a výzva, protože Sparta mi za ta léta přirostla k srdci."

Nyní se vrací do prostředí, které dobře zná. "Je to pro mě velká motivace a výzva, protože Sparta mi během let, která jsem tu strávil, přirostla k srdci. Jsem rád, že jsem tu zpátky, a na novou práci se moc těším,“ přiznává nový sportovní manažer pražského klubu.

Michal Broš strávil na Spartě dlouhých jedenáct sezon, mezi tuzemskou elitou sehrál celkem 829 zápasů. V dubnu 2015 ohlásil konec kariéry, ale u hokeje zůstal. Stal se z něj mládežnický kouč v Letňanech, Kralupech nad Vltavou i reprezentačním týmu do šestnácti let.

Sparta mění realizační tým: Kalouse doplní Nedvěd, asistenti končí »

Právě s ním má nyní na programu akci v Hodoníně, ale od příštího týdne už se začne dostávat do nové role v pražském klubu. "Co mě čeká? Spousta nových věcí, hodně práce kolem smluv, důležité administrativy..." Ale hlavně skladba týmu pro následující ročník 2017-18.

"Nechci zatím nic předjímat, ale bude potřeba se podívat na stav hráčského kádru, popřemýšlet, promluvit si se zainteresovanými osobami. Ale to bych nechtěl konkretizovat, dokud nebudu plně obeznámen se všemi kontrakty a stavem týmu," zakončuje Michal Broš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz