Spartu trápí zranění, Kubiš vyautoval Netíka. Nevypadá to dobře, ví Moták

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

30. září 2016, 22:29

Adam Bagar

Premiérově v letošním ročníku se ve sparťanské sestavě objevil kápo Jaroslav Hlinka, jenž se vrátil po zranění a hned svou přítomností přispěl k jasnému triumfu 5:1 nad Zlínem! Přesto Pražané nejásali, v závěru druhé třetiny totiž po Kubišově zákroku kolenem přišli o svého kanonýra Tomáše Netíka. "Čeká ho ještě vyšetření v nemocnici, ale nevypadá to s ním dobře," přiznává asistent trenéra Zdeněk Moták.

Na světelné kostce svítil čas 39:23, když si ve sparťanské obranné třetině vyšlápl Pavel Kubiš na Tomáše Netíka, který se svíjel v bolestech a ledovou plochu O2 areny opouštěl za pomoci svých spoluhráčů. Hlavní arbitři Pešina se Svobodou se radili o výši trestu, nakonec zlínskému útočníkovi udělili pouze dvě minuty za faul kolenem. "Na ten zákrok se ještě podíváme. Viděl jsem ho z dálky, tak se k tomu nechci moc vyjadřovat," říká Moták.

"Na zákrok Kubiše na Netíka se ještě podíváme."

Pokud by se nepříznivé prognózy vyplnily, pak by to byla pro Pražany obrovská ztráta. "A také velká komplikace, Tomáš je pro nás důležitým hráčem," přiznává sparťanský asistent, který už tak postrádá pár klíčových útočníků. "Zranění jsou Lukáš Klimek s Martinem Procházkou, navíc Jaroslav Hlinka nastoupil po zranění teprve do prvního zápasu." Sparťanský kapitán sice nebyl tolik vidět, ale svému celku ohromně pomohl už svou přítomností.

Stejně jako návrat Jiřího Kalouse, jenž vedl pražský klub už v úterý pod Bílou věží a nyní prožil také domácí premiéru. "Je dobře, že už je zpátky, jednoznačně posílil náš realizační tým. Práce hlavního trenéra, který přijíždí ze Světového poháru, je znát," pokyvuje Moták, který už může být s posledními výsledky spokojen. "Ten začátek nebyl úplně ideální, spíš takový průměrný. Získali jsme devět bodů z šesti utkání. Ale jdeme nahoru," těší ho.

Nedostatek útočníků je pro nás větším problémem než přebytek obránců

Pod Kalousem Sparta nejdřív porazila Hradec Králové na jeho ledě 3:2 a teď doma přejela Zlín 5:1. "Myslím, že jsme podali kvalitní, koncentrovaný výkon a zaslouženě vyhráli." Nahoru jde rovněž disciplína, která Pražany trápila v předchozích duelech. "Těch trestů bylo opravdu moc, hned v prvním kole ve Vítkovicích dvanáct, ale postupně ta čísla tlačíme dolů. Mluvíme s hráči, je vidět zlepšení. Samozřejmě na disciplíně budeme dál pracovat."

Sparta poskočila už na čtvrtou příčku tabulky a její kvality v neděli prověří hvězdami našlapaná Kometa. "Posílila výrazně několika hráči z KHL, což je na ledě znát. Čeká nás tam jistě plný dům a soupeř, který do nás půjde. My se budeme snažit jim to svou hrou nejen znepříjemnit, ale k tomu diktovat hru," velí Moták, jenž má k dispozici jedenáct kvalitních beků. "Ale nedostatek útočníků je pro nás větším problémem než přebytek obránců," ví.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz