Špatná zpráva pro reprezentaci: Poláka čeká operace, má po sezoně

9. března 2015, 21:20

Václav Jáchim

Nepříjemné zprávy zatím počítá kouč národního týmu Vladimír Růžička v souvislosti s možnými posilami do obrany pro domácí šampionát. Předpokládaný dispečer číslo jedna Marek Židlický byl před uzávěrkou přestupů vyměněn z New Jersey do Detroitu, čímž jeho šance na příjezd výrazně spadly, nyní se ukázalo, že podle všeho nebude ani Roman Polák. Zadák Toronta musí totiž podstoupit operaci a má patrně po sezoně!

Podle informací kanadské stanice TSN měl Polák delší dobu potíže s tříselnou kýlou, po sobotním utkání proti svému bývalému zaměstnavateli St. Louis se prý rozhodl pro chirurgický zákrok. Maple Leafs jsou bez šance na postup do play off, kouč Růžička tudíž s Polákem napevno počítal. Ale nakonec bude asi všechno jinak.

Jestliže se zvěsti zmíněného zdroje potvrdí, česká reprezentace přijde o předpokládanou oporu do defenzivy. Polák má na zranění velkou smůlu, po loňském vyřazení St. Louis z play off přiletěl na šampionát do Minsku, ale hned v prvním utkání proti Slovensku si zranil rameno a na turnaji skončil.

Nyní má bývalý zadák Vítkovic podle všeho také po sezoně. V letošním ročníku sehrál Polák 56 utkání NHL, vstřelil v nich pět branek a přidal čtyři nahrávky. Ačkoli se Torontu nedaří, český krajánek si udržoval stabilní výkonnost. Sice se mluvilo o tom, že by mohl Javorové listy opustit, nicméně účastník olympiády ve Vancouveru nakonec zůstal. S Torontem má ještě na rok platnou smlouvu, která mu zajistí roční příjem ve výši 3,1 miliónů dolarů.

Polákova absence je ztrátou pro národní tým, na posily do defenzivy to letos z NHL nijak výrazně nevypadá. Před uzávěrkou přestupů se totiž stěhoval nejen Marek Židlický, ale také Zbyněk Michálek, jenž z Arizony putoval do St. Louis. Nicméně také on je aktuálně na marodce. Po základní části by mohli být pro národní mužstvo volní Ladislav Šmíd a Michal Jordán, teoreticky i Jan Hejda, ačkoli ten před časem připustil konec reprezentační kariéry.

Pro Toronto jsou zdravotní potíže Romana Poláka ztrátou, ovšem s ohledem na letošní sezonu už slavný klub dokončí základní části víceméně z povinnosti. Maple Leafs zároveň přišli ještě o jednoho ostříleného beka: na operaci s ramenem totiž musí Stephane Robidas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz