Speciální hasičské dresy a zaplněná O2 arena aneb Sparta vzdává hold

Foto: Facebook HC Sparta Praha

22. ledna 2016, 11:39

Adam Bagar

Akce Sparta vzdává hold napíše už sedmý díl. Vedení pražského klubu věnovalo příslušníkům armády, hasičům, záchranářům a policistům dohromady přes šestnáct tisícovek vstupenek na nejbližší domácí střetnutí s Chomutovem a Olomoucí. V nich sparťané nastoupí nejen před zaplněnou O2 arenou, ale také ve speciálních dresech. Ty byly navrženy ve stylu hasičských uniforem. „Dres je moc hezký. Těším se, až se takhle obleču do zápasu,“ hlásí útočník Robert Sabolič na klubovém webu Sparty.

Už teď je jasné, že bude stanoven nový divácký rekord Sparty v pražské O2 areně, která vzdá hold už v páteční bitvě s Chomutovem a vzápětí v úterním utkání s Olomoucí. „Na oba zápasy jsme uvolnili přes šestnáct tisícovek vstupenek pro členy složek Integrovaného záchranného systému. Očekáváme na oba duely zaplněnou arénu,“ sděluje marketingový šéf Sportovního holdingu Praha Jan Kryšpín.

"Dresy se opět povedly, vypadají opravdu parádně."

„Každoroční obrovský a stále se zvětšující zájem ze stran složek, kterým vzdáváme hold, zúčastnit se a být u toho, je jednoznačným potvrzením, že jsme na správné cestě. Už nyní se nám nedaří uspokojit všechny žádosti, a co do jejich počtu nám jednou může být malá i O2 arena,“ doplňuje předseda představenstva klubu Petr Bříza. Na oba zápasy by mohlo zavítat celkem až třicet tisíc diváků.

„V roce 2009 jsme poprvé uspořádali tuhle akci s myšlenkou, že se bude jednat o dlouhodobý projekt. Jsme rádi, že s odstupem času se nám stále daří jej vylepšovat. Máme řadu vlastních tradičních charitativních projektů a právě Hold je jedním z nich. Není to z naší strany žádná hra na rádoby společenskou zodpovědnost nebo jednorázové zviditelnění,“ zdůrazňuje bývalá brankářská jednička Sparty.

Vůbec poprvé v historii se sparťané v rámci akce Sparta vzdává hold představí v obou zápasech ve speciálních dresech. „Letos se opět povedly, vypadají opravdu parádně. Je hezké, že po vojenských a záchranářských odkazují zase na další složku, tentokrát hasiče,“ pokyvuje Adam Polášek, který na sebe oblékne dres ve stylu hasičských uniforem. Chybět nebudou mimo jiné reflexivní prvky.

Už ve čtvrtek si nový dres vyzkoušel nadšený Robert Sabolič. „Je moc hezký. Těším se, až se takhle obleču do zápasu,“ líčí s úsměvem slovinský útočník. Bezprostředně po skončení duelu s Olomoucí pak odstartuje tradiční aukce hraných dresů v kompletním setu s reflexními návleky na kalhoty a štulpnami. Výtěžek pak bude odeslán na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz