Splnil se mi velký sen, titul řadím hned za Nagano, raduje se Šlégr

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

24. dubna 2015, 10:25

Adam Bagar

Už jako malý si vytyčil za cíl vyhrát titul s mateřským Litvínovem, Jiří Šlégr však ve své bohaté kariéře sbíral všechny možné medaile a trofeje, jen ta nejvysněnější mu stále chyběla. Třiačtyřicetiletý zadák byl přesvědčen o síle litvínovského týmu natolik, že před časem obnovil kariéru a přece jen se dočkal. V poslední možnou chvíli si mohl nad hlavou potěžkat Masarykův pohár! "Jsem úplně šťastný člověk, že se mi poštěstilo vyhrát v kariéře úplně všechno," říká člen prestižního Triple Gold Clubu.

Hokejisté Litvínova byli už pár sekund od titulu v pátém utkání, jenže v závěru inkasovali a nakonec padli po samostatných nájezdech. Tentokrát ale celá střídačka věřila, že už těsný náskok nepustí. "Věřil jsem, že jsme se poučili. A když jsme pak dali druhý gól, tak jsem si říkal do kabiny pro brusle," usmívá se Jiří Šlégr. Jeho tým už možná rozhodl v prodloužení zmíněného pátého souboje, rozhodčí u videa ale kotouč v brance neviděl.

"Ruce mě svrběly a Růčovi jsem moc záviděl, že si to může na ledě užívat."

"Chtěli jsme si to uhrát znovu, aby okolo toho nebyly nějaké tahanice. My bychom to pořád chtěli řešit a jen tak se nevzdali. Teď už je to jenom ve fázi povídání, ale mělo by se to řešit do budoucna. Bylo to fakt hodně závažné na to, že to mohlo zmařit investice, které majitelé do nás vkládají," přiznává Šlégr, jenž cítil křivdu také na hráčích. "Bylo to v každém z nás a říkali jsme si, že na to musíme zapomenout a sedmé utkání urvat," hlásí.

Jiří Šlégr se chtěl do vyřazovacích bojů zapojit, nebylo to pro něj jednoduché, ale zdraví ho zkrátka nepustilo. "Ta šance byla jedna ku milionu. Záda mám natolik špatné, že se už ani neudržím na pravé noze. Kdybych zatočil, tak spadnu a dostat nepříjemnou ránu, tak bych mohl skončit na invalidním vozíku, což by nebylo zrovna chytré. Ruce mě svrběly a Růčovi jsem moc záviděl, že si to může na ledě užívat. Zdraví neporučíte," říká.

Už před pár lety jsem věřil, že mužstvo je dobré a může vyhrát titul

Třiačtyřicetiletý obránce vyhrál ve své bohaté kariéře vše, co se dalo. Jen ten titul se svým mateřským klubem mu stále ve sbírce chyběl. "Jako malý jsem měl nějaké cíle. A ten první byl získat titul s Litvínovem, což se mi dlouho nedařilo. Pak jsem během života vyhrál snad všechny trofeje. Můj velký sen se splnil až teď, řadím to hned za Nagano. Když se ohlédnu za kariérou, tak jsem šťastný člověk, že se mi poštěstilo všechno vyhrát."

Člen prestižního Triple Gold Clubu se před časem k hokeji vrátil právě kvůli obrovské touze získat pro Litvínov titul. "Už před pár lety, když jsme prohráli čtvrtfinále s Plzní, jsem hodně věřil, že mužstvo je natolik dobré, aby bylo schopné vyhrát titul. I proto jsem oznámil návrat na led. Mužstvu jsem věřil dlouhodobě," pokyvuje Jiří Šlégr, který si pochvaluje práci obou zkušených a respektovaných trenérů, Radima Rulíka a Miloslava Hořavy.

Naši trenéři jsou neuvěřitelní lidé s obrovským srdcem, hokej milují

"Jsou fantastičtí. Postupně budovali sebevědomí v jednotlivých hráčích a to se jim výborně povedlo. Myslím, že v celé sezoně jsme to dokazovali. Oba jsou neuvěřitelní lidé, kteří mají obrovské srdce, jsou pracovití a hokej milují. Takovou dvojici, která se dokáže doplňovat či sledovat veškeré detaily na každém tréninku, asi nenajdete. A ještě s mladými kluky, které všichni odepisovali s tím, že nemohou hrát ani první ligu. Ale mají na to!"

Svou roli pak jistě sehrálo i domácké prostředí nebo fantastická parta. "Na tom chceme dál stavět. Chceme od hráčů slyšet, proč chtějí hrát za Litvínov a chceme, aby byli na Litvínov hrdí. A tato parta to rozhodně ukazovala," uznává hokejový veterán, který si vzpomněl také na Ivana Hlinku. "Se slzami v očích jsme říkali, jestli to viděl, tak nám určitě pomohl. Někde z hokejového nebe na nás koukal a podržel nad námi toho strážníčka."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz