Sportovní manažer Slavie Bukač podal výpověď. Stejně by byl odvolán

Foto: hc-slavia.cz

10. října 2016, 10:57

Marek Hedbávný

V pražské Slavii po roce a půl skončil sportovní manažer Luděk Bukač. Dnešního dne zaslal vedení klubu výpověď smlouvy. „Došel jsem k závěru, že za současné situace, kdy se naprostá většina hráčů potýká se sociálními problémy a nejistou budoucností, nejsem schopen toto mužstvo řídit a ovlivňovat tak, aby podávalo odpovídající sportovní výkony," uvedl v tiskovém prohlášení.

Bukač, který dělal v minulosti manažera Mladé Boleslavi nebo hlavního kouče reprezentační osmnáctky, byl zároveň zodpovědný za rozvoj a výchovu slávistické mládeže v rámci Akademie ČSLH. 

Nyní se Slavii rozhodl opustit. 

„Pan Bukač oznámil, že přinese výpověď. Tu pan Pitter akceptoval. Vyřešil to v podstatě za něj. Dnes měli mít schůzku, kde by mu pan Pitter jeho konec oznámil," uvedl novinářům tiskový mluvčí Slavie Jakub Mezlík. „Situaci pan Bukač nezvládl, ačkoliv byl o všem informovaný. Podle pana Pittera nevhodně působil na tým, a proto by byl stejně odvolán."

Avizované změny, které ohlásilo vedení klubu v rámci finančních úspor, tak bude muset vyjednat někdo jiný. 

„Velmi si vážím našich fanoušků, kteří nás vždy podporovali a to i v období, kdy se nám v minulém roce ne vždy úplně dařilo. Přeji si, aby i nadále fandili klubu a nezanevřeli na něj," dodal Bukač v tiskovém prohlášení. Dále poděkoval kolegům z realizačního týmu a zmínil, že žádný z hráčů nechtěl Slavii opustit, pokud by to nebylo nevyhnutelné. 

Další informace z pražské Slavie, která v minulém kole musela nasadit juniorku a v Prostějově prohrála 0:13, budou známy okolo páté hodiny. V pořadu Hokej den poté v České televizi bude hostem člen představenstva Vladimír Pitter. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz