Srazil Zlín a odjel koncertovat na bicí. To už je jen relax, říká hrdina Herman

Foto: Michaela Martinátová, hc-olomouc.cz

27. prosince 2017, 8:20

David Jahoda

Už ve třetí minutě zaznamenal jedinou a tudíž rozhodující branku zápasu proti Zlínu, užil si oslavu s fanoušky a absolvoval rozhovor. Pak už jen odhodil výstroj a rychle pelášil do sousedního Přerova, kde ho čekal koncert se svou hudební kapelou. Řeč je o útočníkovi Olomouce Jakubu Hermanovi, který se ve volném čase věnuje hře na bicí. Pokud to jde, neváhá hokejku během několika desítek minut vyměnit za paličky. I když za sebou má tuhý boj o extraligové body. „Síly? Jasně, ty jsou. Je to relax, člověk u toho vypne,“ říká.

Většina jeho kolegů šla po utkání zřejmě nasát zbytky vánoční atmosféry, pozobat poslední cukroví. Nebo prostě a jednoduše dát tělu úplný oddych. Jakub Herman ale poté, co gólem ze třetí minuty rozhodl těsnou moravskou bitvu proti Zlínu, hodil hokejku s bruslemi do jednoho kouta a z toho druhého vzal paličky na bicí. 

„Těším se na to. Celý prostor, kde koncert bude, je rezervovaný. Není tam už ani místo, bude to narvané. Myslím, že tam bude dvě stě až tři sta lidí,“ řekl Jakub Herman před novináři, kteří nechtěli věřit tomu, že po extraligovém utkání usedne za bicí. „Teďka jedu hrát do Přerova s mojí vlastní kapelou Kameron,“ upřesní a po chvilce ticha s úsměvem dodá: "Přijeďte, jestli chcete,“ pobízí hlouček žurnalistů.

>> Hra na bicí? Dělám to naplno! Jako hokej, říká Ringo Starr z Olomouce

Zbyly mu po těžkém utkání proti Zlínu ještě nějaké síly? „Jasný! Hudba je pro mě relax. Jsem rád, že to dělám. Člověk u toho hodně vypne a dokáže i zregenerovat,“ vysvětluje Herman, který se v Přerově narodil a doteď tam bydlí.

Lépe si Druhý svátek vánoční ani naplánovat nemohl. Už ve třetí minutě totiž poslal Hanáky do vedení, o které ve zbytku zápasu už nepřišli. „Šla střela od modré, zkusil jsem do toho sáhnout. A podařilo se mi to. Tečované puky se strašně těžko chytají, naštěstí to tam propadlo,“ popsal svou trefu Herman.

 1:0 je cenné vítězství, liboval si Branislav Konrád

A jelikož na něj žádný ze spoluhráčů nenavázal, stala se jeho branka zároveň vítěznou. „Kdybychom dali víc gólů, bylo by to klidnější. Šance na to byly. V závěru jsme se o výhru celkem klepali, ale Braňo (Konrád – pozn. red.) nás podržel. Byl to bojovný zápas a myslím, že tři body jsou pro nás po tom výkonu zasloužené,“ dodal 25letý hokejista, který byl vyhlášen hvězdou duelu z olomoucké strany.

Hermanovi se povedlo střelecky prosadit ve druhém utkání za sebou. V předešlém kole dal jednu z pěti branek Mory do sítě Hradce Králové. Návrat po zranění mu tak vychází na jedničku. „Chybělo mi to, tři týdny jsem nic nedělal. Jsem teprve týden na ledě, nějakých osm dní. Člověk chuť má, ale trochu ještě postrádám fyzičku. Budu muset potrénovat,“ uvedl Herman, který musel kvůli zranění nohy vynechat šest klání.

„Hudba je pro mě relax. Jsem rád, že to dělám. Člověk u toho hodně vypne a dokáže i zregenerovat.“

Díky jeho trefě, bezchybnému Konrádovi, který zapsal už sedmou nulu, a obětavému výkonu celého mužstva zapsala Olomouc už čtvrtou výhru za sebou. Nadále se tak navzdory předpokladům vyhřívá na pátém místě extraligové tabulky. Hanáci v oblacích nelétají, svými výkony se ale ujišťují, že se před nimi otevírá šance si po roční pauze zahrát vyřazovací boje.

„Po Vánocích se láme chleba. Říká se, že nějakých sedmdesát bodů by mělo na play off stačit. Uvidíme,“ pravil a jedním dechem dodal: „Ale chceme odskočit hlavně od té poslední čtverky, ať se vyhneme play out.“

Sestřih utkání: HC Olomouc – Aukro Berani Zlín 1:0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz