<

Startuje Memoriál Zbyňka Kusého. Do akce jdou i Bruslaři či Kometa

Foto: hcdynamo.cz

16. srpna 2018, 9:00

Václav Jáchim

Program přípravných utkání týmů Tipsport extraligy a Chance ligy spěchá dál, dnes se uskuteční několik zajímavých duelů. V Pardubicích startuje historicky první ročník Memoriálu Zbyňka Kusého, na Zubr Cupu se znovu představí hokejisté Zlína. Kometa doma vyzve Spartak Moskva, Mladá Boleslav změří síly s kazašskou Karagandou.

Velkou událost hostí ode dneška do neděle Pardubice. Tamní Dynamo nachystalo premiéru Memoriálu Zbyňka Kusého, na kterém se kromě domácího týmu představí také zástupci KHL Vladivostok se Slovanem Bratislava. Vysokou kvalitu mají Eisbären Berlín, přední klub německé DEL.

Program turnaje startuje v 15 hodin, kdy nastoupí hokejisté Vladivostoku a Berlína. Zápas Dynama se Slovanem pak vypukne od 18:45 hodin, předcházet mu bude velká úvodní show. „Turnaj přinese velmi náročné zápasy s top mužstvy Evropy. Pro nás je to takový play off režim – sehrajeme tři zápasy ve čtyřech dnech. K podobnému vytížení pak už nebude příležitost. Příští týden je reprezentační pauza, následně hrajeme jen dvě utkání," zmiňuje trenér Miloš Holaň s tím, že pro jeho ovečky nastává hlavní zkouška v přípravném období.

Foto: hcdynamo.cz

Memoriál Zbyňka Kusého (na snímku s trofejí Dušan Salfický) je pro pardubický klub i fanoušky nejen příležitostí vidět zápasy evropské úrovně, ale také k připomenutí dlouholetého činovníka, jenž se zasloužil o rozvoj hokeje nejen na východě Čech. „Je to výborná myšlenka! Zbyněk Kusý je jeden z mála lidí, kteří si takovou poctu zaslouží. On pro Pardubice udělal opravdu strašně moc," konstatuje na webu Dynama obránce Petr Čáslava.

Domácí tým odstartuje turnaj proti Slovanu Bratislava, který je v Pardubicích na krátkém kempu. Po výhře na ledě Komety si účastník KHL připsal i skalp Mladé Boleslavi, vítězství 2:1 zařídil v nájezdech Sukeľ. Protivníky z východních končin dnes mají také dva jiné extraligové celky. Kometu čeká Spartak Moskva, jenž se v Brně před několika dny připravoval a aktuálně má kemp v Rakousku. Hráči Mladé Boleslavi nastoupí proti kazašské Karagandě, která v úterý padla v Plzni 2:5.

Další souboj na Zubr Cupu čeká Berany ze Zlína, tentokrát změří síly s Přerovem. Ve druhém utkání se Jihlava pokusí zastavit Nové Zámky. Karlovarská Energie má před sebou dvě utkání ve dvou dnech: nejprve hraje v Telči se Znojmem, v pátek následuje souboj proti Trenčínu. Na domácím turnaji O pohár RT TORAX se hokejisté Poruby utkají s maďarským Debrecínem, Slavia se v Edenu představí proti Benátkám nad Jizerou, Prostějov v polských Katowicích, dosud neporažený Vsetín ve slovenské Nitře a Kadaň v druholigových Klatovech.

Dnešní program přípravných utkání

15:30 HC Nové Zámky – HC Dukla Jihlava (ZUBR Cup v Přerově)
17:30 BK Mladá Boleslav – HK Saryarka Karaganda
17:30 HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou
18:00 SHC Klatovy – SK Trhači Kadaň
18:00 HC Kometa Brno – Spartak Moskva
18:00 Orli Znojmo – HC Energie Karlovy Vary (v Telči)
18:00 GKS Katowice – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HK Nitra – VHK ROBE Vsetín
18:45 HC Dynamo Pardubice – HC Slovan Bratislava (Memoriál Zbyňka Kusého)
19:00 HC ZUBR Přerov – Berani Zlín (Zubr Cup)
19:15 HC RT TORAX Poruba 2011 – Debrecín HK (O pohár RT TORAX)

Další program přípravných utkání

Pátek 17. srpna:
13:00 HK Dukla Trenčín – HC Energie Karlovy Vary
13:00 Rytíři Kladno – HK Saryarka Karaganda
16:00 EC Red Bull Salcburk – HC Sparta Praha (Red Bulls Salute v Ga-Pa)
16:00 Nesta Karawela Toruň – HC Frýdek-Místek (O pohár RT TORAX v Porubě)
17:00 SKLH Žďár nad Sázavou – SK Horácká Slavia Třebíč
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – EHC Black Wings Linec
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HK Soči
17:30 HC Slovan Ústí nad Labem – EHC Lausitzer Füchse

Sobota 18. srpna:
17:00 HC Oceláři Třinec – HK Soči
17:00 HC Stadion Litoměřice – EHC Lausitzer Füchse
19:00 HC Dynamo Pardubice – Eisbären Berlín (Memoriál Zbyňka Kusého)
Sparta hraje na Red Bulls Salute v Ga-Pa finále nebo o duel třetí místo.
Poruba a Frýdek-Místek hrají na O pohár RT TORAX v Porubě zápas o umístění

Neděle 19. srpna:
17:00 HC Dynamo Pardubice – Admiral Vladivostok (Memoriál Zbyňka Kusého)
18:00 EHC Black Wings Linec – ČEZ Motor České Budějovice 

Pondělí 20. srpna:
17:00 HC Slovan Bratislava – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz