Startuje Mountfield Cup, Kometa proti Čiliakovi. Energii čeká derby s Plzní

Foto: mountfieldhk.cz

9. srpna 2018, 9:00

Václav Jáchim

Parádní menu servíruje dnešní program přípravných utkání. V Hradci Králové startuje Mountfield Cup, Kometa Brno v letním šlágru vyzve Slovan Bratislava. V Olomouci se představí Oceláři, Karlovy Vary uvidí západočeské derby s Plzní. A hokejisté Litvínova si dají odvetu s kladenskými Rytíři.

Špičkový hokej se bude hrát ve východočeské metropoli. Mountfield Cup se stal pevnou součástí letního kalendáře, čtveřici účastníků letos tvoří domácí tým, rivalové z Pardubic, pražská Sparta a vynikající švýcarský HC Davos. Svěřenci trenéra Del Curta nastoupí v 15 hodin proti Dynamu, jež pokračuje v testování několika hráčů, kteří jsou zatím v mužstvu na zkoušku. „Myslím, že jsme si nemohli přát lepší soupeře: Davos je slavný švýcarský klub, na Spartu se chce vytáhnout každý. A derby je derby!“ řekl klubovým stránkám kouč Miloš Holaň.

Zlín startuje s Jihlavou, v Liberci odveta s Mladou Boleslaví

Výběr případných posil a nových tváří řeší také Mountfield, trenér Tomáš Martinec před několika dny uvedl, že po skončení turnaje zúží kádr. Zkoušku podstupují kanadský obránce Piché, jiný zadák Nedomlel, útočníci Chalupa, Straka a Lotyš Bičevskis. Fanoušci se mohou těšit na úvodní domácí duel svých koní, večer nastoupí Východočeši proti Spartě. Na střídačce Pražanů se v úterý premiérově postavil nový kouč Uwe Krupp, z Karlových Varů přivezla Sparta výhru 5:4. 

Pozornost poutá rovněž ZUBR Cup, který otevře souboj Zlína s Jihlavou. Trenéři Svoboda s Hamrlíkem jsou mimo jiné zvědavi na formu Lotyše Kuldy a Slováka Puliše, kteří jsou u Beranů na zkoušce, duel hostí Zimní stadion Luďka Čajky. Na svůj led v Litvínově naopak vzhledem k rekonstrukci haly čeká Litvínov, odvetu s Rytíři proto Verva uskuteční v Mostě. První vzájemný zápas skončil v úterý výhrou Krušnohorců 3:1.

Poprvé do zápasu jdou v rámci přípravy na příští ročník třinečtí Oceláři, představí se na ledě Olomouce. Pokud nastoupí, zápas bude znovu pikantní pro Zbyňka Irgla, jenž na Hanou přišel během uplynulé sezony právě z Třince. Po úterním utkání Mladé Boleslavi s Libercem, které díky trefě Látala vyhráli Středočeši 1:0, dojde k odvetě – tentokrát pod Ještědem.

Slovan se představí v Brně, proti Kometě nastoupí brankář Čiliak

Parádní podívanou slibuje měření slavných klubů v Brně. Mistrovská Kometa vyzve Slovan Bratislava, který se po úterní prohře 1:3 s Vítkovicemi podruhé představí na tuzemských kluzištích. V bráně slovenského účastníka KHL se představí Marek Čiliak – v uplynulých letech brankářská opora Komety. Z Brňanů zná soupeře nejlépe Lukáš Kašpar, mistr světa 2010 hrál v minulém ročníku za Slovan.

Po delší době dojde také na západočeské derby. V Karlových Varech se těší na Plzeň, která má za sebou dva skalpy Motoru. Energie naopak v úterý podlehla doma Spartě. Hodně pestrý je výčet střetnutí účastníků Chance ligy. České Budějovice nastoupí proti kazašskému Pavlodaru, jenž český kemp zahajoval utkáním proti Slavii. Pražané tentokrát hostí Litoměřice. Třebíč vyzve Vsetín, do Frýdku-Místku přijedou hráči polského Jastrzebie, Porubu čeká Přerov. A Benátky nad Jizerou hrají s rezervou rakouského Salcburku.

Dnešní program přípravných utkání

Čtvrtek 9. srpna:
11:00 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
15:00 HC Davos – HC Dynamo Pardubice (Mountfield Cup v Hradci Králové)
17:00 HC Olomouc – HC Oceláři Třinec
17:30 Aukro Berani Zlín – HC Dukla Jihlava (ZUBR Cup)
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HK Irtyš Pavlodar
17:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno (v Mostě)
17:30 HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – VHK ROBE Vsetín
18:00 HC Kometa Brno – HC Slovan Bratislava
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov
18:00 HC Frýdek-Místek – GKS Jastrzebie
18:00 HC Benátky nad Jizerou – EC Red Bull Salcburk "B"
19:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha (Mountfield Cup)

Nejbližší program přípravných utkání

Sobota 11. srpna:
14:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (Mountfield Cup)
18:00 Mountfield HK – HC Davos (Mountfield Cup)

Neděle 12. srpna:
14:00 HC Davos - HC Sparta Praha (Mountfield Cup)
18:00 Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice (Mountfield Cup).

Pondělí 13. srpna:
18:00 HC Benátky nad Jizerou – Irtyš Pavlodar

Úterý 14. srpna:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec
17:00 SHC Klatovy – HC Slavia Praha
17:30 HC Škoda Plzeň - HK Saryarka Karaganda
17:30 HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – SKLH Žďár nad Sázavou
18:00 HC Kometa Brno - Orli Znojmo
18:00 Berani Zlín - MHC Nové Zámky (Zubr Cup)
18:00 BK Mladá Boleslav - HC Slovan Bratislava.
18:00 VHK ROBE Vsetín – HK Nitra
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – Rytíři Kladno
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava (Zubr Cup)
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Baník Sokolov
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – KH GKS Katowice
18:00 HK Poprad – AZ RESIDOMO Havířov

Středa 15. srpna:
17:00 HC Oceláři Třinec - HC VÍTKOVICE RIDERA
18:00 HC ZUBR Přerov – MHC Nové Zámky (Zubr Cup)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz