Středeční druhá liga: Kolín utrpěl v Písku debakl, v Kopřivnici opět přestřelka

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

12. října 2016, 23:04

Tomáš Nejedlo

Čtrnáct duelů napříč celou republikou měla na svém středečním programu druhá hokejová liga. Západní skupina nabídla dva shodné duely, které se rozhodovaly v prodloužení. Jablonec i Trutnov doma uspěly za dva body po výhře 5:4. V dobré formě pokračují Řisuty, když doma zdolaly Klatovy těsně 2:1. Ve skupině Střed se urodily dva dvouciferné výsledky. Písek překvapivě vysoko přehrál Kolín 11:4 a Jindřichův Hradec v Pelhřimově utrpěl debakl 2:10. Na Moravě těžkou vítěznou šichtu odpracoval Vsetín v Opavě, kde vyhrál 5:4. K přestřelce se opět schýlilo v Kopřivnici, brněnská Technika zde uspěla po nájezdech 7:6.

SKUPINA ZÁPAD


Z vyhraného zápasu udělali Vlci ještě drama

Vést tři nula po první třetině, řeklo by se, hotový zápas. Jenže Vlci z Jablonce dokázali z takto dobře rozehraného zápasu udělat ještě pořádné drama. Přitom stačily tři slepené góly během dvou minut v první třetině a schylovalo se k debaklu Bíliny, leč marně. Draci se nevzdali a odměnou za jejich statečný boj jim bylo ve třetí třetině vyrovnání, byť v prodloužení Lukáš Tondr rozhodl o druhém bodu pro Jablonec.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Draci Bílina 5:4 po prodloužení (3:0, 1:3, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Bříška (Frk), 12. Havlas (Pavlů), 14. Bříška (L. Tondr, Šulc), 27. Bříška (L. Tondr, Pilař), 63. L. Tondr (Bříška) – 21. Böhm, 24. Petráš (Čmolík, Fučík), 30. Komínek, 47. Petráš (Trübenekr, Čmolík).

Utkání tří rozdílných třetin v Klášterci

Jako na centrifuze si museli připadat přítomní středečnímu duelu v Klášterci. Úvodní třetina totiž patřila Klášterci. Dva brzké góly a favorit byl zaskočen. Ještě pak více, když Tupý zvýšil na 3:0. Jenže druhá třetina patřila horalům. Dvě branky Šťastného, jedna Čurdy a rázem se startovalo opět z nulových bloků. Jenže po hodech bývá půst. Ve třetí části opět třemi góly tvrdili muziku domácí a v bláznivém utkání slavili výhru 6:3.

HC Klášterec nad Ohří – HC Stadion Vrchlabí 6:3 (3:0, 0:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Deveri, 4. Hrdlička (Mála, Tupý), 16. Tupý (Strunz), 41. Hrdlička (Vrtek, Běhula), 53. Mála (Hrdlička, Vrtek), 59. Zdeněk – 23. Čurda, 30. Štastný (Filip), 31. Štastný (Filip, Čurda).

Obrat v Trutnově dokonal veterán Píša

Jako v Jablonci, i v Trutnově se duel za stavu 4:4 posouval do prodloužení. Do té doby však bylo v městě piva Krakonoš rozhodně na co koukat. Po dvou třetinách vedla na ledě Draků hostující Kobra už 4:1. V tu dobu by si na domácí snad nikdo nevsadil ani pětník. A přece. Během sedmi minut ve třetí třetině bylo srovnáno, ba co víc. Po minutě v prodloužení napřáhl ostřílený veterán Aleš Píša a trutnovští fanoušci radostně zvedali ruce ke stropu haly!

HC BAK Trutnov – HC Kobra Praha 5:4 po prodloužení (1:1, 0:3, 3:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. A.Půlpán (Kastner, Poul), 46. Hlaváček (Malý, Smékal), 46. Kastner (Ukhin, A.Půlpán), 53. Chytráček (Ukhin), 62. Píša (A.Půlpán) – 15. Jedlička (Jakeš, Antončík), 25. Hlinka (Kuchta), 29. Cafourek (Vlach), 40. Antončík (Jedlička, Jakeš).

Carvan proti „svým“ nakonec s bodem

Duel s pikantní příchutí pro nynějšího kouče Děčína Jaromíra Carvana. Přesně taková byl zápas Sokolova s Děčínem. Někdejší lodivod Baníku jistě spřádal plány, jak svůj někdejší mančaft pokořit, leč marně. Dvě trefy děčínského Vacka stačily jen na bod. Extraligou protřelý David Hruška totiž v prodloužení asistoval Vojtěchu Šikovi na vítězný gól Sokolova.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 3:2 po prodloužení (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Janata (Schildhabel, Kašpar), 27. Kukla (Šik), 64. Šik (Hruška) – 8. Vacek (Racek), 20. Vacek (Hašek).

Řisuty pod Procházkou válí, zdolaly i Klatovy

Pavel Patera šéfuje střídačce prvoligového Kladna, jeho hokejové dvojče zas rozdává své zkušenosti hráčů druholigových Řisut. Oba zůstali u milovaného hokeje a jejich mančaftům se ve svých soutěžích daří. Procházkovy Řisuty zatím válí a vedou skupinu Západ, naposledy zdolaly gólem Záleského ze závěru utkání soupeře z Klatov těsně 2:1. 

HC Řisuty – SHC Klatovy 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Slavíček (Fortelka), 56. Záleský (Hegenbart) – 37. Houfek (Uhlík).

Foto: hcrisuty.cz

SKUPINA STŘED


Tábor sahal v Moravských Budějovicích po výhře

Svěřenci Augustina Žáka museli od osmé minuty dotahovat vedení Tábora. Žihadlům se však podařil povedený obrat. Během dvou minut už domácí vedli. Pak se skóre pohupovalo jako na houpačce, a v době, kdy hosté vedli o góly, zkazil jejich plány na výhru domácí Kliment. Nájezdová disciplína pak už vyšla Budějovickým, kteří brali bod navíc.

HC Moravské Budějovice 2005 – Hockey Club Tábor 4:3 po samostatných nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Havel (Šťáva), 12. Nováček (Mikeš), 54. Kliment (Rytnauer, Horký), rozh. náj. Matějka – 8. Severa (Matušík, Točík), 23. Kellner, 40. Kanov (Matušík, Havran).

Nymburk se s nováčkem nepáral a je v čele

Úvod sezóny patrně stihl Nymburk v dobré herní pohodě. Dosavadní výsledky to jen potvrzují. Oproti tomu nováček soutěže – českobudějovický David Servis se zatím mezi druholigovou smetánkou rozkoukává. Celek vedený legendou Rudolfem Suchánkem u Labe podlehl 1:5 a do dalších bojů má jistě o čem přemýšlet.

NED Hockey Nymburk – HC David Servis Č. Budějovice 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Loučka (Kříž, Stehlík), 23. Arnošt (Šimek), 26. Pýcha (Ječný, Eis), 59. Bičiště (Brázdil), 60. Arnošt (Kříž) – 28. Šesták (Summerauer).

Písek natočil překvapivou jedenáctku

Piva obecně mají různou stupňovitost. Píseckým hokejistům ve středečním podvečeru chutnala zrovna jedenáctka. A tak ji soupeři z Kolína s chutí načepovali! Už po první třetině měla kolínská kabina o čem přemýšlet. Šest gólů v hostující síti toho budiž jasným důkazem. Pardubický partner v tomto utkání rozhodně zklamal, neboť od týmu s ambicemi, by se takový propadák rozhodně nečekal. 

IHC Písek – SC Kolín 11:4 (6:1, 2:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 3. Vlček (Hřebíček), 7. Pašek (Červinský, Hanus), 12. Hřebíček (Suchan, Vlček), 15. Hřebíček (Urbanec, Vlček), 19. Duchoň (Sýbek), 20. Urbanec (Šuhaj, Vlček), 28. Sýbek, 39. Hanus (Koupal, Sýbek), 46. Drda (Pašek, Šuhaj), 48. Duchoň (Koupal, Sýbek), 49. Drda (Šuhaj, Pašek) – 10. Krajňák (Jelínek, Horyna), 36. Semirád (Barták, Morkes), 45. Hanzl (Morkes), 48. Zajíc (Voženílek).

Bratři Hadravové řídili demolici Vajgaru

Deset kanadských bodů. Takovou společnou bilancí se mohli pochlubit po středečním podvečeru pelhřimovští bratři Martin a Marek Hadravové. Ti na ledě doslova dominovali a zejména díky jejich přičinění Lední Medvědi z Pelhřimova přehráli nedaleký Jindřichův Hradec výsledkem 10:2.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 10:2 (2:0, 5:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Kasalý Filip), 9. Bezděk (D.Kasalý), 27. Marek Hadrava (Vysloužil, Srdínko), 30. Votápek, 32. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 39. Bezděk (Vysloužil), 40. Port (Marek Hadrava, Martin Hadrava), 44. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Port), 47. Marek Hadrava, 48. Bezděk (Kopic) – 40. Bílek (Kundrát), 49. Lazorišák (Straka).

Derby Vysočiny rozhodl Žďár ve druhé třetině

Šestatřicet minut a bylo takříkajíc po dešti. Tak by se dalo zhodnotit derby dvou rivalů z Vysočiny. Žďár nad Sázavou v domácím prostředí totiž v tu dobu vedl nad soupeřem z Havlíčkova Brodu již 4:0 a jen otrlí by věřili v drama. Bruslaři sice dvěma góly kosmeticky upravili výsledek, leč na vyrovnání to bylo málo.

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Kuřítko (Malec), 21. Malec, 26. Malec (Pleva), 36. Beneš (Kaňka, Pleva) – 38. Endál (Třetina, Přidal), 60. Voříšek (Endál, Třetina).

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

SKUPINA VÝCHOD


Favorit v Novém Jičíně nezaváhal

První třetina byla v Novém Jičíně ještě vyrovnaná. Po gólu Kafky hosté vedli, Zdeněk stihl do pauzy srovnat. Pak ovšem RT TORAX prokázal svou nespornou kvalitu a nebylo co řešit. Pět gólů v domácí síti bylo pěkným vysvědčením pro hostující ofenzivu, leč domácí neproměnili své šanci a opět tak doplatili na tuto svou bolest.

HK Nový Jičín – HC RT TORAX Poruba 2011 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Zdeněk – 10. Kafka (Jáchym), 24. Jáchym (Orság), 28. Kilnar (Kafka), 36. Seidler, 54. Orság, 60. Orság (Ballner, Adamik).

Šumperk vyšel střelecky naprázdno, body brali Bobři

Loňský účastník druhé nejvyšší soutěže zavítal ve středu na led Valašského Meziříčí a nedokázal překonat zkušeného exvsetínského Plška v brance Bobrů. Zato domácím stačily na tříbodový zisk v gólově chudém zápase jen dva přesné zásahy. Jako první skóroval Jakub Pořický a za „fotbalového“ stavu 1:0 pečetil do prázdné branky někdejší Šumperák Tomáš Brunec.

HC Bobři Valašské Meziříčí – Draci Šumperk 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Pořický (Nedbálek), 60. Brunec

Vsetín přestřílel Opavu na jejím ledě

Ve 26. minutě vedli Valaši ze Vsetína na ledě Opavy 4:0 a vypadalo to na jasný scénař. Jenže z „jasného“ zápasu bylo najednou drama. Hostující VHK ROBE jakoby snad podcenil vývoj situace a pro opavské diváky ještě udělal pořádné drama. Věřme, že po snižujícím gólu zkušeného Pavelka a poté i závěrečné siréně si hosté pořádně po těsné výhře 5:4 oddechli.

HK Opava – VHK ROBE Vsetín 4:5 (0:1, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 33. Chalupa (Pavelek), 37. Chalupa (Černý), 48. Polok (Grygar), 59. Pavelek (Herman) – 13. D.Vítek (Janáček), 21. Kobylík (Kolařík, Kucharczyk), 24. Šilhavý (Kajaba), 26. Pokorný (Zoubek, Hořanský), 45. Kajaba (Šilhavý, Mojžíš).

Opět ta přestřelka, Kopřivnici vyplenila také Technika

Minulý domácí zápas – porážka 6:7 v řádné hrací době s Šumperkem. Těžko si domýšlet, co se po utkání s Technikou Brno honilo hlavami domácím borcům, kteří hned v následujícím duelu před svými fanoušky podlehli svému sokovi stejným výsledkem. Teď však po prodloužení mají domácí „alespoň“ bod. 

HC Kopřivnice – HC Technika Brno 6:7 po samostatných nájezdech (2:2, 2:3, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kofroň (Fojtík), 17. Poruba (Tomášek, Kowalczyk), 24. Poruba (Kabeláč, Tomášek), 30. Pargáč (Červenka, Sluštík), 55. Krutil (Červenka), 58. Pargáč (Červenka) – 11. Boček (Florek), 19. Brzobohatý P. (Sedlák), 35. Bustin (Stehlík, Vlček), 36. Čtvrtníček (Brzobohatý, Sedlák), 37. Kaluža (Sedlák), 50. Čtvrtníček (Benýšek, Brzobohatý), rozh. náj. Stehlík.

Foto: Nikol Muselíková, hctechnika.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz