Střelec Sabolič opouští Spartu. Slovinský útočník bude hrát za Vladivostok

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

23. června 2016, 13:40

Václav Jáchim

V základní části uplynulé sezony Tipsport extraligy nastřílel 23 gólů, Robert Sabolič měl vynikající formu. A nebýt zranění, možná by koruna nejlepšího kanonýra soutěže nepatřila plzeňskému Kubalíkovi, nýbrž slovinskému reprezentantovi. Zkušený útočník se zařadil mezi největší opory pražského klubu a Sparta s ním logicky počítala i nadále. Ovšem nyní je všechno jinak. Podle serveru championat.ru míří Sabolič do Admiralu Vladivostok, klub z východních končina Ruska posléze informaci potvrdil na svém webu.

Sabolič strávil ve Spartě dvě sezony. Přišel v létě 2014 z německého Ingolstadtu, v lednu 2015 prodloužil spolupráci s pražským klubem o další dvě sezony, čili jeho kontrakt platil i pro ročník 2016-17. Ve Vladivostoku tuto skutečnost znali. Klub věděl, že má-li vyhlédnutého hráče získat, musí se dohodnout se Spartou.

Podle serveru championat.ru byla jednání v pokročilém stadiu, hokejový Admiral dnes po obědě českého času zveřejnil, že se s hráčem dohodl na roční spolupráci. "Robert měl ve smlouvě se Spartou klauzuli o uvolnění do Kontinentální ligy za určitých podmínek. Vladivostok projevil zájem a hráč oné klauzule využil. Odchází za předpokladu splnění náležitostí, jež vyplývají z kontraktu," řekl hokej.cz nový hlavní kouč a sportovní manažer Jiří Kalous.

Sparta by Saboliče ráda udržela, ovšem slovinský reprezentant se rozhodl využít možnosti, kterou měl ve smlouvě. Vladivostok podmínky transferu akceptuje, Pražanům nezbylo, než souhlasit. za hráče klub obdrží patřičné finanční odstupné, jež také obsahoval kontrakt. "Je to pro nás ztráta, Roberta budou muset nahradit jiní hráči," připomněl Kalous.

Připomeňme, že Admiral Vladivostok dosud neuzavřel soupisku a dál loví zejména zahraniční posily pro nový ročník. Z cizinců by měli v týmu pokračovat lotyšský obránce Oskars Barulis a americký bek Jonathan Blum. Vedení klubu podepsalo smlouvy se zkušeným ruským zadákem Antonem Volčenkovem, první brankář Ivan Nalimov dostane konkurenci v podobě vnuka legendárního gólmana Vladislava Treťjaka.

O posilách do ofenzivy Admiral dlouho mlčel. Vyhlédnutým střelcem byl Robert Sabolič, jenž je nyní potvrzen. Slovinský reprezentant, jenž startoval na třech světových šampionátech elitní kategorie a na olympijských hrách v Soči, dosud Kontinentální ligu neokusil. Odchovanec hokeje v Jesenici strávil rok na švédské štaci v Södertälje, posléze hrál slovenskou nejvyšší soutěž za Poprad, načež přešel do německého Ingolstadtu.

Za Spartu Sabolič stihl 114 utkání, vstřelil v nich 42 branek a přidal 41 nahrávek. Zatímco základní část poslední sezony mu vyšla náramně (46 duelů, 23 gólů), play off už Sabolič tak výrazné neměl. Po vyléčeném zranění absovoval 17 bitev o Masarykův pohár, trefil se jen jednou, k tomu nasbíral čtyři asistence. Po přechodu do Admiralu rozšíří slovinskou enklávu v ruských klubech. V CSKA Moskva trávil uplynulý ročník Jan Muršak, jiný útočník Rok Tičar je po stěhování ze Slovanu Bratislava čerstvým novicem v kádru Jekatěrinburgu, kam ze Sparty zamířil Jan Buchtele.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz