Svačinu v Brně zaskočil pískot, čekal větší peklo: Atmosféra nebyla světoborná

Foto: hcocelari.cz

18. dubna 2018, 21:25

Adam Bagar

Tahle porážka může Oceláře hodně mrzet. Ve třetí finálové bitvě byli aktivnější, živější a zkrátka lepší než Kometa, ale na vítězství nedosáhli, když podruhé v řadě zapsali porážku 2:3 a v sérii rázem ztrácejí. "Náš herní projev byl hodně dobrý, sehráli jsme super utkání, vytvořili si spoustu šancí, ale bohužel jsme nedali víc gólů," mrzí třineckého útočníka Vladimíra Svačinu.

Na krásu a dojem se v play off nehraje, berou se jen vítězství. "Je úplně jedno, jestli prohrajeme 2:3 nebo 1:10. Ale aspoň se hrál za těsného stavu až do konce hokej. Nechci nikoho urazit, ale když je to třeba 5:1, tak se pak na ledě dějí zvěrstva, různá sekání, která lidi ani nevidí. Takhle se hrál hokej a myslím, že je to lepší taky pro diváky," má jasno.

Oceláři ztráceli dvě branky, pak ale manko smazali a dokonce ubránili dvouminutové oslabení tři na pět. V tu chvíli by každý řekl, že mají psychicky navrch, ale poslední slovo měli Brněnští. Respektive Tomáš Vincour. "Člověk by řekl, že nás to nakopne a je dostane dolů, ale pak jsme zase dostali takový smolný gól na 3:2," smutní Vladimír Svačina.

Zákrok Rákose na Krejčíka

Brňané zatím v sérii herně nemají navrch, ale znovu dokáží zápasy překlápět na svou stranu. I svými ohromnými zkušenostmi. "Nevím, jestli to je zrovna zkušeností. Prostě jim to tam padá. Dostáváme takové zvláštní góly. Ale s tím se nedá nic dělat, takový je prostě hokej. Podle mě nemají být z čeho opaření, protože v sérii vedou 2:1 na zápasy."

Rozhodla dřina. A Marek Čiliak, hlásí hrdina Vincour

Nejen Svačina si zatím sérii Ocelářů s Kometou užívá, k vidění je atraktivní hokej. "Myslím, že je to nejútočnější série, jakou jsme letos v play off hráli. Pardubice i Hradec proti nám určitě víc bránily a museli jsme se víc tlačit. Kometa se snaží hrát hokej, hraje podobným stylem jako my. A fanouškům se to podle mě musí líbit," pokyvuje Svačina.

Co jej trošku ve třetím zápase zklamalo, byla atmosféra v DRFG Areně. "Nemyslím, že by byla světoborná. V sezoně je trošku lepší. Přece jen lístky za dvanáct stovek... Chodí úplně jiní lidé. Překvapilo mě, že dokonce se místy pískalo, to mi přišlo na finále takové trošku zvláštní. Čekal jsem větší peklo. Uvidíme, jaké to bude ve čtvrtek," prozrazuje.

"Dokázali jsme si, že na to máme. A uděláme vše pro to, abychom to ve čtvrtek urvali."

Brněnské vedení ale chápe. "Finále je hokejový svátek, i tak je vyprodáno. Myslím, že i kdyby byla kapacita arény 15 tisíc, tak je plno. Byli by sami proti sobě, kdyby to neudělali. Takže proč ne," zamýšlí se třinecký útočník, který si jinak pochvaluje férovou kulisu finále. "Jak fanoušci Třince, tak i Brna, dělají finále parádní atmosféru. Užíváme si to."

Oceláři si před čtvrtým pokračováním věří. "Dokázali jsme si, že na to máme. A uděláme vše pro to, abychom to tady urvali a jeli do Třince za stavu 2:2. Určitě nebudeme nějak betonovat, budeme hrát jako ve třetím zápase. Co nejvíc s pukem u nich ve třetině. Věřím, že tentokrát už z šancí vytěžíme víc gólů," hlásí na závěr odhodlaně Svačina.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz