Tábor hrál 21 minut bez gólmana, skóroval dokonce brankář Honzík

Foto: hokejpelhrimov.cz

12. dubna 2015, 20:50

Marek Komárek

O postupujícím do první ligy už bylo před tímto utkáním jasno. Přerov si postup vybojoval na vlastním ledě proti Sokolovu už před dvěma dny, proto poslední šesté utkání kvalifikace přineslo spoustu netradičních momentů. Tábor navštívil podhůří Krušných hor pouze s deseti hráči. Polovinu utkání držel vyrovnaný stav, ale poté se zranil jediný brankář Kohoutů Klestil a jiné východisko než si vyzkoušet dlouhou power play tu pro hosty nebylo. Výsledkem byla drtivá porážka a mimo jiné také inkasovaná branka od domácího brankáře Honzíka.

Tábor si uřízl ostudu, inkasoval také od brankáře

Pro oba celky to byl závěr druholigové sezony. Oba protivníci také věděli, že se o postup už ucházet nemohou. První polovina utkání napovídala tomu, že si všichni aktéři chtějí hru užít. Hrál se otevřený hokej a těsně před polovinou posledního střetnutí sezony svítil na výsledkové tabuli nerozhodný stav. Hosté, kteří přijeli jen s devíti hráči, pomalu ztráceli síly a Flek s Csamangem zajistili dvoubrankový náskok domácím.

Co se ale odehrávalo od 40. minuty, tomu nechtěl uvěřit nejeden fanoušek Tábora sledující utkání jinde než na stadionu. Opora v brance hostí Klestil totiž musel odstoupit a Kohouti neměli nikoho, kdo by ho nahradil. Ještě do přestávky inkasovali šestou branku a věděli, že posledních dvacet minut bude pro devět statečných bez muže v masce hororových. A Baník opravdu Kohouty zesměšnil.

Přidal deset branek, přičemž jednu vsítil domácí brankář Honzík chytající od poloviny klání. Těžko bychom ve statistikách hledali brankáře s průměrem dvou vstřelených branek na utkání a žádným inkasovaným gólem. Nejvíce branek za domácí nakonec vsítil Dobřemysl. Připsal si hattrick. Jinak se domácí ve skórování poctivě střídali.

HC Baník Sokolov – Hockey Club Tábor 16:3 (3:2, 3:1, 10:0)

Branky a nahrávky: 1. Kuběna (Dobřemysl), 8. Vaněk (Vrána), 13. Csamangó (Račanský), 29. Flek (M. Rohan), 38. Csamangó (Tvrdek), 40. Dobřemysl (M. Rohan, Jeník), 43. Honzík (Kuběna), 43. Kuběna (Šik, Dobřemysl), 47. Jeník (Sýkora), 49. Schusser (Troška), 51. Račanský (Přindiš, Dobřemysl), 52. Gombár (Tvrdek), 54. Troška (Schusser), 56. Dobřemysl (Šik, Schusser), 56. Tvrdek (Sýkora, Vaněk), 60. Sýkora (Vaněk) – 8. Blažek, 16. Pechánek (Šimák), 23. Březina (Blažek).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz