Talent měsíce prosince: Vyhraje Machovský, Procházka, nebo Hyka?

Foto: hcskoda.cz, hcsparta.cz, bkboleslav.cz

14. ledna 2016, 18:02

hokej.cz

Tradiční anketa, která patří talentovaným hráčům ročníku 1993 a mladším, se poprvé v tomto ročníku obejde bez plzeňského střelce Dominika Kubalíka. Redakce webu hokej.cz tentokrát nominovala jeho spoluhráče Matěje Machovského, sparťanského střelce Martina Procházku a boleslavského útočníka Tomáše Hyku! Který z těchto talentů si podle vás nejlépe počínal v uplynulém měsíci? Hlasujte!

Uzávěrka aktuální ankety je 16. ledna. Hlasování probíhá na Facebooku.

MATĚJ MACHOVSKÝ

Bývalý gólman kanadské juniorské Ontario Hockey League působí v Plzni už třetí sezonu a poměrně rychle se vypracoval do role jasné brankářské jedničky. Matěj Machovský je podle procentuální úspěšnosti třetím nejlepším gólmanem v Tipsport extralize a o svých kvalitách přesvědčil také v prosinci. Během dvanáctého měsíce dokázal vynulovat Piráty, třetí asistencí v sezoně přispět k vítězství ve Vítkovicích a zapsat dalších pět vítězství. To vše při průměru 1,88 inkasovaných branek na zápas a 93,78 procentech chycených střel soupeřů.

MARTIN PROCHÁZKA

Kdepak, s bývalým reprezentačním útočníkem Martinem Procházkou nemá nic společného. Ovšem na svůj věk v prosinci pálil ostrými takřka stejně jako olympijský vítěz z Nagana. V osmi zápasech rozvlnil síť pětkrát a navrch přidal dvě asistence. Vytáhlý útočník, jenž nastupuje také za Litoměřice ve WSM Lize, jen tak nezapomene především na utkání v Karlových Varech, kde v rozmezí třinácti minut premiérovým hattrickem mezi elitou otočil výsledek. Spolupráce s Petrem Kumstátem a Lukášem Pechem zkrátka Spartě přinesla své ovoce.

TOMÁŠ HYKA

Třetím do party tentokrát není plzeňský střelec Dominik Kubalík, ale boleslavský dříč Tomáš Hyka. Ten sice kvůli zranění vynechal pár mačů, ale jinak je nedílnou součástí kádru aktuálně šestého týmu extraligové tabulky. V prosinci se účastník dvou světových šampionátů hráčů do dvaceti let zaskvěl pěti body a vylepšil své letošní konto už na 14 bodů. Za deset zápasů však stihl změnit hned několikrát své parťáky v útoku. Nejdřív to byli Musil s Bártou, pak Žejdl s Lencem, vzápětí Klepiš s Klimentou, Musil s Lencem nebo Urban s Pacovským.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz