Teď se budu věnovat Kladnu, chceme se vrátit do extraligy, hlásí Jágr

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

20. května 2015, 11:57

Adam Bagar

Po náročné sezoně v zámořské NHL, následném přesunu domů, kde doplnil reprezentanty v přípravě na mistrovství světa v Praze a Ostravě i následné vrcholné akci tohoto hokejového ročníku má kladenský majitel Jaromír Jágr konečně čas věnovat se svým Rytířům. "Cíl máme stejný jako loni, chceme se vrátit do extraligy," říká legendární útočník, jenž se vzápětí začne připravovat na novou sezonu ve slunné Floridě.

"V nejbližších dnech bych se chtěl věnovat Kladnu, protože jsem na to neměl čas, hned po příletu ze zámoří jsem se zařadil do týmu pro mistrovství světa. V Kladně musíme probrat určité věci a vhodně doplnit sestavu, pokud chceme konkurovat a dostat se zpátky do extraligy," přiznává Jaromír Jágr, který kromě toho absolvuje i několik akcí se sponzory, jedna z nich proběhla v úterý na Žižkovské věži.

Pevně doufám, že s Floridou budeme hrát o Stanley Cup

"A až tohle všechno skončí, tak se zajedu podívat na Floridu. Najdu si bydlení pro další sezonu a začnu s tréninkem," prozrazuje dál třiačtyřicetiletý hokejista, jemuž se ve slunné části Spojených států amerických líbilo. Našel tam pohodou, která se projevila i na domácím mistrovství. "Pevně doufám, že se příští rok dostaneme do play off a budeme hrát o Stanley Cup," věří legendární "osmašedesátka".

Ta má podepsanou v NHL smlouvu pouze na následující sezonu. "Ale pokud by to ještě bylo možné, tak bych si chtěl zahrát na Floridě i ten další rok," přiznává Jágr, jenž by v opačném případě s jistotou zamířil do Čech. "Pokud bych na NHL neměl výkonnostně, tak bych se vrátil domů a minimálně sezonu tady odehrál," potvrzuje nejužitečnější hokejista uplynulého domácího MS 2015 v Praze a Ostravě.

Dostat se zpátky do extraligy bude ještě daleko složitější

Ale těžko říct, zda by to bylo pouze v jeho Kladně. "Přemýšlel jsem o tom, jaké by to bylo, kdybychom v Kladně nadále hráli druhou nejvyšší soutěž. Pravděpodobně bych si vybral nějaký střídavý start v extralize, nemusel bych trénovat a jenom hrál zápasy, což by mi vyhovovalo," usmívá se Jaromír Jágr s tím, že by své Rytíře rád viděl spíše mezi tuzemskou elitou, o níž se pokoušel už v sezoně 2014-15.

"Mysleli jsme si, že mužstvo je dostatečně kvalitní na to, aby se dostalo aspoň do baráže. Prohráli jsme však hned v prvním kole s Jihlavou. Takový je sport, nemáte nikdy žádné záruky," líčí legenda českého i světového hokeje. "Do dalšího ročníku půjdeme se stejným cílem jako loni. Chceme se vrátit do extraligy, ačkoliv to bude ještě daleko složitější. Peníze se shánějí hůře," uzavírá kladenský majitel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz