To je drama! Vsetín zdolal Brod v prodloužení, oba mají 6 bodů

Foto: hc-vsetin.cz

Druhé utkání kvalifikace o WSM Ligu mezi Vsetínem a Havlíčkovým Brodem a druhé prodloužení. Valaši řádili v přesilovkách, ještě půl minuty před koncem sahali po klíčové výhře sezony. Jenže hosté srovnali z nařízeného trestného střílení. ROBE pak sice urvalo bod do sbírky navíc, ale drama pokračuje dál. Který z trojice týmů bude nakonec nejšťastnější, určí až závěrečná dvě kola.

Od začátku bylo na co koukat. Hned na startu třetí minuty poslali rozhodčí za vrátka trestné lavice hostujícího Kříže. Vsetín úvodní příležitostí nepohrdl a po necelých šedesáti vteřinách využil první přesilovku zápasu. Tomáš Vávra nabruslil mezi kruhy, z tohoto prostoru propálil brankáře Nováka. Vyprodaný Lapač šílel nadšením. Před polovinou zahajovací dvacetiminutovky mohlo být na vsetínských tribunách ještě veseleji, Filip Čech ovšem napálil pouze tyčku.

Havlíčkův Brod sice na rozdíl od domácích svou první početní převahu nezhodnotil, přesto před zazněním sirény zvedal ruce nad hlavu. Obránce Jakub Lacina vyslal nečekanou pumelici od modré čáry, propálil vše, co mu stálo v cestě. Avšak poslední slovo úvodní třetiny měli Vsetínští. V její poslední minutě z přesilovky pět na tři udeřil matador Radim Kucharczyk.

Ani jeden z gólmanů poté dlouho nechyboval. Blízko vyrovnání byl v polovině základní hrací doby havlíčkobrodský kapitán Třetina. Ten ale po přihrávce od Endála těsně neprocpal kotouč za Šurého. Další zaváhání už Bruslaři potrestali. Obrana Valachů zaspala na útočné modré čáře, do samostatného úniku prchl Tomáš Chlubna, jenž se nemýlil a vyrovnal stav na 2:2. Závěrečná část slibovala drama nejtěžšího kalibru.

Což se potvrdilo. Napínavou přetahovanou o každý centimetr ledu posunul zpátky na domácí hokejky až v 53. minutě Vojtěch Šilhavý. Opět po využité početní výhodě, které tentokrát ROBE zvládalo na výbornou. Za chvíli mohlo být pro Havlíčkův Brod ještě hůř, těsně po třetím domácím zásahu promarnil tutovou šanci Hryciow.

Tím napětí neskončilo, zbývalo odehrát pět minut času třetí třetiny a Dominik Pokorný fauloval vysokou holí Přidala, za což vyfasoval čtyři minuty. ROBE dlouhé oslabení ustálo, třetí gól ale inkasovalo ve chvíli, kdy do konce zápasu chybělo pětadvacet sekund. Domácí hráč zalehl puk v brankovišti a hrdinou okamžiku se pro hostující stal střídačku Miroslav Třetina, jenž v euforii proměnil nařízené trestné střílení. Střetnutí muselo do nastaveného času.

Ten ale trval jen dvacet sekund. Přesně po takové době přiřknul Vsetínu bod navíc René Kajaba. Valašský hokejový klub porazil BK Havlíčkův Brod 4:3 po prodloužení a zdramatizoval tak situaci v průběžné tabulce kvalifikace. Vsetín i Bruslaři mají na kontě shodně šest bodů, o postupujícím do WSM Ligy rozhodnou až závěrečná dvě kola. Aspoň teoretickou šanci stále živí také Jablonec nad Nisou.

VHK ROBE VSETÍN – BK HAVLÍČKŮV BROD 4:3 v prodloužení (2:1, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Vávra (Kucharczyk, Kolařík), 20. Kucharczyk, 52. Šilhavý (Čech), 61. Kajaba – 19. Lacina, 38. Chlubna (Duben, Třetina), 60. Třetina z trestného střílení.
Rozhodčí: Kika, Přikryl – Lukš, Novák.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 3:0.
V oslabení: 1:1.
Střely na branku: 31:16.
Diváci: 5 400 (vyprodáno).

Tabulka kvalifikace o WSM Ligu po 4. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. VHK ROBE Vsetín 3 1 1 1 0 10:5 6
2. BK Havlíčkův Brod 3 1 1 1 0 8:7 6
3. HC Vlci Jablonec nad Nisou 2 0 0 0 2 2:8 0

Další program kvalifikace o WSM Ligu

Úterý 11. dubna – 5. kolo:
18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou

Čtvrtek 13. dubna – 6. kolo:
18:00 HC Vlci Jablonec nad Nisou – VHK ROBE Vsetín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz