Tomáš Kudělka napodobil Netíka, z Chomutova se stěhuje do Záhřebu

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

7. července 2017, 11:36

Václav Jáchim

Před několika dny podepsal s vedením Záhřebu smlouvu Tomáš Netík, teď zkušeného útočníka napodobil Tomáš Kudělka. Obránce Chomutova a v minulosti také Vítkovic či Zlína byl na spolupráci s Medveščakem dohodnutý delší dobu, klub ji nyní oficiálně potvrdil. Někdejší reprezentační obránce tedy po zkušenostech s působením v zámoří či Finsku přidá další zahraniční štaci, tentokrát bude hrát mezinárodní EBEL.

Třicetiletý odchovanec zlínského hokeje zvedá kotvy po sezoně strávené v Chomutově. Kudělka stihl za Piráty 43 extraligových utkání s bilancí tří gólů a čtyř nahrávek, z toho ale jen šest duelů sehrál v play off. Po skončení uplynulého ročníku bylo zřejmé, že bývalá naděje Ottawy v severočeském klubu nezůstane.

Kudělka zvažoval další budoucnost a nakonec se rozhodl pro chorvatský klub, který po ukončení účasti v ruské Kontinentální lize našel zase cestu zpátky do startovního pole EBEL. "Kudělka je velmi kvalitní obránce se schopnostmi pro defenzivu i útočnou fázi. Má hodně zkušeností s angažmá v evropských ligách, nastupoval také za český národní tým. U nás dostane velký herní prostor, očekáváme, že bude patřit k elitním bekům," řekl klubovým stránkám sportovní ředitel Aaron Fox.

Tomáš Kudělka se zatím na sezonu připravuje individuálně, společné tréninky zahájí Medveščak v polovině letních prázdnin. Ostřílený zadák míří do zahraničí poprvé od sezony 2014-15, kterou začínal ve finském Lahti. Předtím Kudělka oblékal také dres Turku, období 2005-10 strávil za Atlantikem – konkrétně v juniorském týmu Lethbridge Hurricanes a poté na farmě Ottawy.

V Záhřebu bude působit společně s krajanem Tomášem Netíkem, oba naváží na české předchůdce Tomáše Mertla Jakuba Krejčíka a Jiřího Smejkala, kteří za Záhřeb hráli loni KHL. Teď se Medveščak chystá na návrat do EBEL. Záhřeb se podle dostupných informací nedávno zajímal také o Petra Hubáčka, jenže zkušený útočník se z Pardubic vydal do francouzského Rouenu.

Není vyloučeno, že do kádru dorazí ještě jiní Češi, klub postupně buduje kádr. Na spolupráci se dohodli mj. švédský obránce Deutsch, finský útočník Koskiranta nebo Kanaďan s chorvatským pasem Brine. Představitelé klubu také oznámil jméno hlavního kouče, Medveščak povede Connor Cameron, jenž už měl Záhřeb na povel v závěru uplynulého ročníku poté, co dosavadní šéf střídačky Gordie Dwyer odešel do Švýcarska.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz