Tragédie, šílený výkon, zuří Svoboda. Chytit se za rypák a hrabat!

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

10. října 2015, 17:58

Martin Voltr

Tak tohle se hradeckým hokejistům nepovedlo. Nebýt famózního Adama Svobody, z Mladé Boleslavi by odjeli s mnohem horším výsledkem než 1:4. Mountfield na sérii dvou výher nad extraligovými favority navázal dvěma výkony, které potřebuje hodit za hlavu, aby se z osmého místa zase vyšvihl vzhůru.

20, 17, 22. Tak vypadal střelecký účet Bruslařů po třetinách. Hradec držel krok jenom v té druhé, ve zbylých dvou se spíš jen koukal. „První třetinu jsme tady nebyli, druhou jsme měli nějaké střely a šance, třetí byla tragická,“ shrnul zápas jednoduše gólman Adam Svoboda.

Svými zákroky držel hradecké akcie na solidní hladině. V první části chytil tak pět gólů, poprvé inkasoval až po přestávce. Ještě po čtyřiceti minutách vedla Boleslav jenom 1:0, ale Mountfield – stejně jako proti Plzni – definitivně zápas ztratil v poslední třetině. „Boleslav perfektně bruslí a má agresivní mužstvo. Dostala nás pod tlak od začátku. Měli jsme hodně vyloučení, takže hlavně beci toho měli plné zuby. Boleslavi to lepilo, měla křídla celý zápas. Ale to neomlouvá to, že náš výkon byl opravdu šílený,“ hlásil brankář.

„Máme zkušené mužstvo, kluci jsou určitě soudní a všichni si musíme sáhnout do svědomí.“

Všechny čtyři góly inkasoval Mountfield z předbrankového prostoru, Svoboda byl zkrátka bezmocný. „Dostáváme góly z třetích dorážek, to prostě nemůže být. Jestli jsem to po zápase s Plzní nějakým způsobem omlouval, teď to neomlouvám. Měl jsem sto chutí vyletět, ale myslím, že je ještě brzo. Máme zkušené mužstvo, kluci jsou určitě soudní a všichni si musíme sáhnout do svědomí.“

Mountfield hrál v Boleslavi hodně tvrdý zápas. Některé zákroky rozhodčí pouštěli, některé ne, každopádně právě z přesilovek dokázali domácí potvrdit výsledek. Poměr trestných minut se zastavil na číslech 6:36, Hradečtí byli po verdiktech sudích často rozezlení a důsledkem byly osobní tresty jak pro Svobodu, tak pro Karla Pilaře.

„To je hokej. Nervy pracují a v Boleslavi je dobrá atmosféra, v té plechovce se to hodně ozývá. I z toho pak plynou emoce. Takové zápasy jsou ale dobré a důležité, jednou to mančaft zvládne, podruhé ne,“ řekl zkušený strážce hradeckých tyčí.

„Ale budu se opakovat, že máme tak zkušené a kvalitní mužstvo, že v neděli na nás tahle tragédie nesmí být znát,“ doplnil Svoboda. Další zápas čeká Mountfield doma proti Zlínu a ve své situaci bude proti urputnému soupeři rád za jakékoli vítězství. „Musíme spadnout na zem, chytit se za rypák a hrabat!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz