Trest pro násilníka Vojnova? 90 dní vězení, pak tříletá podmínka

3. července 2015, 11:14

Václav Jáchim

Vjačeslav Vojnov, který po napadení manželky přišel o většinu sezony NHL, už zná trest za své jednání. Obránce Los Angeles u soudu v městečku Torrance připustil, že se na partnerce Martě dopustil násilí, za což byl posléze potrestán 90 dny vězení a tříletou podmínkou. Kdyby odchovanec hokeje v Čeljabinsku během trestu způsobil manželce další újmu, dostal by další nepodmíněný trest na 364 dní.

Jak uvedla zámořská média, Vojnov se navíc musí zúčastnit školení o sebeovládání, které potrvá 52 hodin. K tomu ho čeká osm hodin veřejně prospěšných prací a pokuta 700 dolarů. Vítěz Stanley Cupu může mluvit svým způsobem o štěstí, Vojnov totiž mohl dostat až devět let za mřížemi. To v případě, kdyby ho soud uznal vinným z týrání blízké osoby.

Jisté je, že na neděli 19. října loňského roku nebude Vjačeslav Vojnov vzpomínat rád. Ani jeho manželka Marta Varlamovová. Ruský obránce Los Angeles tehdy pozdě večer svoji partnerku napadl, žena musela být odvezena do nemocnice, kde jí ošetřili zranění a také udělali podrobná lékařská vyšetření. Na polikliniku s ní vyrazil i Vojnov, jehož posléze policie zadržela a propustila až druhý den - po zaplacení kauce 50 tisíc dolarů.

V tu chvíli bylo jasné, že ruského reprezentanta bude čekat stíhání. Prošetřování případu zabralo měsíce, během té doby proběhlo několik slyšení za účasti hráčova advokáta. Hráčova manželka Marta dostatečně neovládá angličtinu, což akci kompikovalo. Svého muže navíc nezažalovala, byť připustila, že podobné agresi nečelila poprvé. Udělal to za ní soudce, podle něhož se objevil dostatek důkazů. 

Když teď Vojnov obdržel zmíněný verdikt soudu, trest přijal. "Přijímám odpovědnost za všechno, co se té noci událo. Jsem připravený trest odpykat," citoval obránce jeho advokát Rollie Hedges. Informaci vzali na vědomí také zástupci Los Angeles Kings, kteří Vojnova po zmíněném incidentu postavili mimo mužstvo. "Rozsudek považujeme za spravedlivý," stojí v prohlášení Králů.

Klub ruského zadáka před časem suspendoval (NHL to udělala okamžitě), Vojnov si totiž navíc (patrně při tenisu) poranil achilovku a musel na operaci. Tímhle krokem Kings docílili toho, že se hráčova mzda nepočítá do platového stropu. Co bude dál, to v tuto chvíli není jasné. Vojnov si odpyká trest a podstoupí školení i prospěšné práce. Pak by se určitě rád vrátil do organizace Los Angeles. Zástupci klubu však se vzkazem na uvítanou zatím nespěchají.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz