Třetina spasil Brod, Technika zůstane poslední. Děčín se probudil

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

4. února 2017, 21:34

Martin Schwarz

V rámci dalšího druholigového večera vypuklo na zimních stadionech třináct utkání, mimo akci zůstaly týmy Poruby a Valašského Meziříčí, ty dnešní kolo dohrají později. Na západě Bílina dlouho trápila vedoucí Kobru, podobné starosti měl ve skupině Střed Havlíčkův Brod. Mančaft z Vysočiny ale dokázal zachránit vysvoboditel Třetina. Děčínští Medvědi po čtyřech nezdarech zabrali. Ve východní části Hodonín přejel šesti góly Opavu, podobně dominoval i Nový Jičín. Technika Brno skončí základní část na poslední příčce.

SKUPINA ZÁPAD

 

Vlci o bod blíže Klatovům

Oba týmy jsou poslední dobou specialisty na prodloužení. Zatímco Klatovští si nastavenou pětiminutovku či nájezdy zahráli třikrát z posledních čtyřech duelů, Jablonec nad Nisou dvakrát z minulých tří. Není divu, že mač nerozhodlo základních šedesát minut, vždyť proti sobě vyjely celky ze druhého a třetího umístění tabulky. V regulérním hracím čase padlo na každé straně po třech brankách. Když rozlousknutí nepřišlo ani při hře ve třech, rozhodl o vítězi v samostatných nájezdech Tomáš Brokeš. Klatovy a Vlky od sebe po dnešku dělí dva body, navíc to ani jeden z nich nemá daleko na první Kobru Praha.

SHC Klatovy – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 po samostatných nájezdech (0:1, 2:2, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Pacanda (Švarc), 34. Vlček (Tulačka), 45. Pacanda (Kružík, Špaček) – 14. Moravec (Bříška, Babec), 22. Moravec (Babec, Bříška), 33. Pavlů, rozh. náj. Brokeš.

Naděje Sokolova jsou v rovině teorie

Matematika je jednoduchá. Baníku zbývá do konce základní části odehrát pět utkání, přičemž ztrácí třináct bodů na předposlední deváté místo. Šance, že se ještě odlepí ze dna tím pádem zůstávají v rovině teorie. Sokolov navíc padl potřinácté v řadě, tentokrát si na něm smlsl Klášterec nad Ohří. Hotovo bylo za necelých šestnáct minut. V té chvíli hosté vedli 4:0, načež po zbytek střetnutí v pohodě hlídali svůj náskok. Baník se zmohl na dvě trefy, víc ale nestihl. Po těsném nezdaru v Řisutech zaváhal i před domácím publikem. Klášterec je naopak ve výborné formě, potřetí v řadě zvítězil, nadále bojuje o čtvrté místo.

HC Baník Sokolov – HC Klášterec nad Ohří 2:6 (0:4, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Gombár (Trapl), 51. Trapl (Gombár, Janata) – 3. Páleník (Macháček, Toušek), 11. Kulich (Diviš), 11. Toušek (Macháček, Kuncl), 16. Zicho (Toušek, Macháček), 40. Hrdlička (Vrtek, Mála), 43. Toušek.

Vrchlabí má důležité vítězství

V Krkonoších to poslední dobou nešlo podle představ. Vrchlabí prohrálo jak s Kobrou Praha, tak Jabloncem nad Nisou, tedy dvěma vyzyvateli z úplného vrcholku žebříčku. Šestým Trutnovem se ale zaskočit nenechalo. Zatímco úvodní dvacetiminutovka končila bez branek, ve druhé za domácí brankovali Klement s Filipem. Trutnovští sice ve třetí třetině snížili na rozdíl jediného zásahu, avšak jejich snaha nakonec přišla vniveč. Chvíli po polovině posledního dějství Vrchlabí přidalo rychle za sebou dva góly, čímž zápas rozhodlo. Trutnov zůstává na šestém místě, musí se o něj ale bát.

HC Vrchlabí – HC BAK Trutnov 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 32. Klement (Filip, Svoboda), 38. Filip (Klement), 52. Procházka (Svoboda, Filip), 53. Bláha (Jirků) – 45. Půlpán A. (Píša).

Děčín konečně zabral

Čtyři porážky a dost. Hráči Děčína nutně potřebovali zastavit pád tabulkou a také udržet aspoň malý kontakt se šestou příčkou. Obojí se povedlo díky vítězství nad Řisutami. Pro Severočechy má tříbodová nadílka o to větší cenu, že jejich sobotní soupeř ze Slaného čítá podobný zisk jako Medvědi. Děčínští servírovali divákům dvě branky v první, jednu ve druhé a další dvě ve třetí třetině, Řisuty téměř k ničemu nepustili. Hosté střídají prohry s úspěchy, jestli chtějí lepší než osmou příčku, čeká je před koncem základní části těžká práce.

HC Děčín – HC Řisuty 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Vacek (Faigl, Navarra), 20. Hašek (Molnár, Oliverius), 33. Vaněk (Kopta, Sýkora), 46. Oliverius (Hašek), 49. Navarra (Faigl) – 22. Sedláček (Čurilla).

Přetahovaná v Bílině pro Kobru

Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že diváci na severu Čech sledují zápas předposledního s prvním. Pražský celek šel v první třetině do trháku o dvě branky, ale hned na startu druhé části o náskok přišel. A i když si jej Kobra zase vzala zpátky, Draci ve 47. minutě utkání opět vyrovnali. Na body to ale Bílinským přeci jen nestačilo. Hosté prokázali zkušenost, necelé dvě minuty před poslední sirénou poslal čtvrtý kotouč do domácí branky Hlinka, chvíli po něm výhru Pražanů pečetil Antončík. Kobra je stále první, pět bodíků před Klatovskými. Bílina to má na osmé místo stále daleko.

HC Draci Bílina – HC Kobra Praha 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Petráš (Bohm), 29. Petráš, 47. Bačák (Jirkovsky) – 3. Andrlík (Jedlička, Jakeš), 13. Verbík R., 32. Jedlička (Cafourek, Jakeš), 59. Hlinka (Matějček), 60. Antončik (Jedlička).

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

SKUPINA STŘED


Tábor napravil neúspěch s Brodem

V klání o první místo skupiny Střed ještě bude na co koukat. Táborští Kohouti minule odevzdali všechny body vedoucímu Havlíčkovu Brodu, ale duel s Nymburkem Tábor ukormidloval. Těsný náskok Středočechů vydržel pouze do 25. minuty, poté domácí zažehli motory a soupeře k ničemu dalšímu nepustili. Ve druhé i třetí třetině se radovali ze tří branek, nemuselo je tedy mrzet, že dohromady třikrát inkasovali. Kohouti stále ztrácejí čtyři bodíky na první BK, Nymburk na výhru z minulého týdne nenavázal. Promarnil šanci poskočit před Žďár na Sázavou.

Hockey Club Tábor – NED Hockey Nymburk 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
Brany a nahrávky: 23. Havran (Březina, Boháč), 28. Severa (Matušík, Seidl), 36. Hlaveš (Seidl), 46. Matušík (Krátoška, Hlaveš), 54. Krátoška (Březina), 60. Boháč (Krátoška) – 9. Knesl (Loučka), 25. Kuzďas (Kříž, Smejkal), 49. Stehlík (TS).

Kozlové po dvou prohrách vítězní

Středočeši předchozí dva mače nevzpomínají nejraději, proti favoritům z Havlíčkova Brodu a Tábora padli. Neúspěchy ale hodili v nejdůležitější chvíli za hlavu. Tentokrát doma uhostili třetí Žďár nad Sázavou, s nímž by si Kolín jistě rád zazávodil o třetí políčko tabulky. Kozlové po čtyřiceti minutách vedli pouze o gól, leč v závěrečném dějství předvedli bezchybný výkon. Vstřelili tři branky, Tomáš Pipek navíc završil hattrick. Původně napínavá bitva skončila jasným výsledkem 6:2. Plameny po výhře nad Vajgarem tratily první únorové body a jen díky zaváhání Nymburku jsou stále třetí.

SC Kolín – SKLH Žďár nad Sázavou 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 17. Pipek (Malý, Březina), 22. Pipek (Havelka, Morkes), 27. Kozák (Zumr), 46. Březina (Hanzl, Pipek), 47. Pipek (Březina), 60. Zumr (Barták) – 10. Jícha (Kolda), 31. Beneš (Jícha).

Havlíčkův Brod byl v problémech, děkuje Třetinovi

Ještě na začátku třetí třetiny se David Servis České Budějovice staral o překvapení kola, když na domácím ledě porážel první Havlíčkův Brod 3:1. Hosté nicméně nehodili flintu do žita a ukázali, proč vládnou skupině Střed. Obrat zařídil dvěma přesnými zásahy Miroslav Třetina, který „góloval“ i prvním dějství, takže zkompletoval hattrick. Jihočeši dostali v závěrečné třetině dohromady čtyři branky, nadějně rozehrané klání bylo najednou pryč. Na proniknutí mezi nejlepší osmičku David Servisu schází minimálně deset bodů. Brod je stále čtyři body před druhým Táborem.

HC David Servis České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 2. Fleischman (Marek, Zayml), 22. Zayml (TS), 32. Vylíčil – 26. Třetina (Kuchta), 44. Třetina (Semrád), 52. Třetina (Michálek), 57. Voříšek (Třetina, Michálek), 59. Duben.

Žihadlům se daří, přejela i Vajgar

Moravské Budějovice na sklonku dlouhodobé sezóny vykazují slušnou formu. Proti Jindřichově Hradci radostně křepčili již popáté za sebou, i proto jim náleží páté pozice uskupení Střed. A to není vše. Pokud zaberou, mohou pomýšlet i na začátek play-off před svými fanoušky, tedy na čtvrté místo, od kterého je v tuto chvíli dělí tři body. V utkání s Vajgarem Žihadla neinkasovala, naproti tomu čtyři góly vsítila. Tři z toho ve druhé třetině, a to během necelých tří minut! Jihočeši nedokázali najít vhodnou odpověď, zůstávají jasně poslední a velmi pravděpodobně na desáté příčce už zůstanou.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Moravské Budějovice 2005 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Krutiš (Rytnauer, Kliment), 23. Lupač (Rytnauer, Matějka), 24. Nováček (Havel, Polívka), 26. Havel (Šťáva).

Písek pozdravil souseda z tabulky

Dohromady dvanáct gólů padlo v měření sil sedmého a osmého týmu pořadníku. Hosté sice šli jako první do vedení, jenže Písečtí se na Vysočině prezentovali nadměrnou produktivitou. A co víc, výborně opanovali třetí třetinu, v poslední dvacetiminutovce skórovali čtyřikrát. Hattrick má hostující Jakub Suchan, jihočeská skvadra dala zapomenout na středeční trable s David Servisem. Právě před Českými Budějovicemi si Písek upevnil pozici. Pelhřimov po dvou vítězstvích prohrál.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – IHC Písek 4:8 (1:2, 2:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 1. Bezděk (D.Kasalý), 25. Kopic (Hadrava, Hadrava), 36. Hadrava (Kubát, Černý), 49. Kopic (Betděk, Kubát) – 5. Suchan, 19. Koupal (Jiřinec, Šuhaj), 29. Drda (Červinský), 40. Suchan (Drda, Kadlec), 48. Drda (Šuhaj, Sýbek), 56. Sýbek (Drda, Suchan), 59. Suchan, 60. Sýbek (Drda, Kadlec).

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

SKUPINA VÝCHOD


Draci se proti Brnu strachovali

Hokejisté Šumperka se pořádně zapotili při zápolení s posledním týmem skupiny Východ. Technika ještě držela teoretickou naději na postup do play-off, očividně o ni nechtěla přijít ani po sobotním duelu. Draci sice po první třetině vedli 2:0 zásluhou Sedláčka s Hrochem, jenže před druhou sirénou Sovy stačily snížit, soupeři ze severní Moravy nakonec dýchaly na záda až do úplného konce. Třetí mančaft žebříčku nicméně tři body uhlídal. Šumperk porazil Brno i popáté v sezóně, o dost se přiblížil začátku vyřazovacích bojů na domácím kluzišti. Na pátou Opavu má náskok už devět bodů. Brňané mají po dnešku jistotu posledního místa, osmé políčko už nedoženou.

HC Technika Brno – Draci Šumperk 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Augustin (Vokurka) – 8. Sedláček (Novosad, Řezáč), 10. Hroch (Fischer).

Hodonín si pohlídal zápas o šest bodů

Samozřejmě jen o pomyslných šest bodů. Drtiči před zápasem s Opavou měli právě na pátý Slezan náskok tři bodíky. Byli si dobře vědomi, jaký klid jim může zajistit případná sobotní výhra. A ta se také konala. Domácí velmi dobře zvládli první a druhou třetinu, v obou nastříleli po třech gólech. Opavané odpověděli dvakrát, na startu poslední části ztráceli čtyři branky. Třetí perioda zvrat nepřivanula. Jihomoravané sice jednou inkasovali po krásné střele Selingra, body ovšem zůstaly v Hodoníně. Drtiči odskočili dnešnímu sokovi a zároveň nenechali prchnout do výraznějšího trháku Šumperk.

SHK Hodonín – HC Slezan Opava 6:3 (3:1, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Hložánek (Hajný), 15. Kuba (Matula), 16. Hajný (Potechin), 24. Jurča (Vaněk, Vrána), 30. Miklík (Haloda M.), 34. Matula (Peš) – 14. Polok (Galvas), 38. Svoboda (Štindl, Sysala), 44. Selingr (Polok, Galvas).

Vřavu o šesté místo urval Nový Jičín

Na zimním stadionu v Novém Jičíně proti sobě vyrukovali dva tabulkoví sousedé. Domácí dělil od Kopřivnice pouhý bod, vítězstvím mohli klub z nedalekého města přeskočit. Však také od začátku do konce diktovali tempo. Během úvodních dvaceti minut dostal kotouč za záda gólmana Šimečka pouze Málek, avšak ve druhé třetině se Novojičínští rozjeli. Skórovali čtyřikrát v rozmezí necelých deseti minut, čímž utkání prakticky rozhodli. Na konci základní hrací doby domácí ještě jeden zásah přidali, zvítězili jednoznačným poměrem 6:0. Po dnešku jsou v pořadníku o dva body před Kopřivnicí.

HK Nový Jičín – HC Kopřivnice 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Málek (Novotný, Gebauer), 24. Novotný (Vašut), 24. Sonnek (Hruška, Kratochvíl), 28. Běhal (Kocián, Uhlár), 31. Gebauer (Palacký, Málek), 59. Běhal (Málek, Novotný).

Foto: Petr Luba, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz