Třída a bída: Melkova skvělá série, Motor doplácí na efektivitu střelby

Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

České Budějovice vyslaly z prvoligových klubů druhý nejvyšší počet střel, přesto daly jen 46 gólů. Hned čtyři mužstva skórovala víckrát, a to včetně velmi mladého týmu Litoměřic.

Třída

Lídr statistik
Antonín Melka vede ligové bodování (24 bodů) a dělí se také o první místo v tabulce střelců (11 gólů). Ústecký útočník (na úvodní fotce) drží skvělou sérii – bodoval ve třinácti utkáních za sebou!

Kanonýr v 5 proti 5
Vsetínský David Březina dal 10 ze svých 11 branek v rovnovážném počtu hráčů. Z toho sedmkrát skóroval v době, kdy bylo utkání vyrovnané nebo byl rozdíl ve skóre pouze jednobrankový. Trefuje se tedy v důležitých momentech zápasu.

Ústecké přesilovky
Slovan je jasně nejefektivnějším týmem při početních výhodách – využil 23 ze 78 přesilovek, což dává skvělou úspěšnost 29,49 %. 

Střelec ze čtvrté lajny
Čtvrtá formace Horácké Slavie s Lukášem Patákem, Tadeášem Králem a Ondřejem Malcem si skvěle sedla a dává góly. Prvně jmenovaný letos skóroval už čtyřikrát a je paradoxně nejlepším střelcem týmu při hře v pěti proti pěti.

Lukáš Paták.

Lukáš Paták. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Bída

Koblar neboduje
Gregor Koblar je slovinským reprezentantem a v minulé sezoně získal 26 bodů ve francouzské nejvyšší soutěži, v Přerově se od něj proto jistě čeká více, než zatím předvádí. Koblar má po 18 kolech bilanci 1+1 a propadl se do čtvrté formace.

Efektivita českobudějovické střelby
Motor je v počtu gólů až pátým nejlepším týmem, a to se ještě o tuto pozici dělí s Prostějovem a Benátkami (ty mají dokonce o duel méně). České Budějovice dávají v průměru jen 2,56 branky na zápas. Pro srovnání: hlavní vyzyvatel Karlovy Vary jsou na tom o jeden gól na utkání lépe. Jihočeši doplácejí především na úspěšnost střelby – zatím ji mají na 7,4 procentech. V tomto ohledu je horší pouze Přerov (viz ZDE).

Benátkám se nedaří buly
Nejhorší týmovou úspěšnost na vhazování mají Benátek nad Jizerou – Středočeši vyhráli pouze 43,69 % buly.

Foto: Martin Kurfiřt.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz