Třinec se krčí až na devátém místě. Nemá cenu věšet hlavy, ví Doudera

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Po výhře v Litvínově a neúspěchu v hokejové Lize mistrů čekal na Oceláře zápas s brněnskou Kometou. Vyrovnané střetnutí nabídlo tři branky, o jednu více vsítila hostující Kometa. Hráči s dráčkem na hrudi stále nemohou najít střeleckou pohodu, kterou měli v loňské sezoně a padli už letos popáté. Nepovedený duel za Třinec hodnotí Milan Doudera, vítěz Radegast indexu za měsíc září.

Po výhře v Litvínově přišla prohra s Brnem. Co bylo tentokrát špatně?
Pocity jsou špatné, prohráli jsme a velmi nás to mrzí. Věřili jsme, že nás výhra z Litvínova střelecky nakopne a bude nám to klapat, ale vůbec se nám nedařilo a soupeř vyhrál. Zranění jsou trochu znát, ale jsou tady kluci, kteří za ně zaskočí. Oni bojují o místo a musí se pořádně rvát. Hráli dobře, je škoda, že se nám nepovedlo dovést duel k výhře.

Kometa využila dvojnásobnou přesilovku, vy nikoliv. Kde byla chyba?
V té přesilovce nám jednoznačně chyběla střelba. Brno nám pak ukázalo, jak se to má využít. Jen je škoda, že do konce třetiny zbývalo dvacet vteřin. Po vyrovnání jsme taky, snad ve druhém střídání, inkasovali. Byl to trochu smolný gól. Bek střílel od modré, gólman toho asi moc neviděl. Musíme se víc tlačit do brány, zvýšit počet střel a hlavně produktivitu.

V závěrečné třetině se parádním zákrokem blýskl Marek Čiliak, který chytil gól Eriku Hrňovi…
Už jsme všichni zvedali ruce a on najednou máchl lapačkou a chytil to. Parádní zákrok.

Co schází, aby to byl opět ten Třinec, který loni přehrával své soupeře?
Všichni do jednoho dřeme, dřeme, ovoce se ale stále nedostává. Myslím, že je pouze otázka času, kdy to přijde. Neklesáme na mysli, pořád budeme bojovat. V neděli jedem na Spartu, teď nemá cenu věšet hlavy. Dobře zregenerujeme a opět půjdeme do boje.

V září jste vyhrál Radegast index. Co je klíčem k tomu, aby byl hokejista úspěšný v této statistice?
Je to pro mě první ocenění a jsem za něj rád. Člověk se toho nesmí bát. Trenéři po nás chtějí, abychom se pokusili zblokovat co nejvíc střel a tím pomohli brankáři. Když puk letí na branku a je možnost, abych ho zastavil, tak se pokaždé snažím zasáhnout. Většinou to dostávají obránci, je to přece jenom naše práce. Chce se po nás, abychom skákali do střel a co nejvíce pomáhali brankáři. Z toho pak plynou naše body a ocenění obránců.

Hrál jste se zelenou přilbou, je nějak rozdílná oproti vaší klasické?
Helma je trošičku jiná, je o trochu větší, aby tam vlezla ta kamera. Proto je taky trochu těžší, ale skoro to není znát. Neměl jsem s ní žádné potíže.

Zajímavý bude především záběr, kdy jste ve třinácté minutě chytil jistý gól…
Určitě se na ten záběr těším a jsem velmi zvědavý. Viděl jsem, že je prázdná brána a puk letí do ní. Nezbývalo mi nic jiného, než do té střely vletět a zkusit zastavit puk. To se povedlo, uvidíme, jak to bude vypadat na záznamu.

Sestřih utkání Třinec – Kometa

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz